New Rules

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”New Rules”
Dua Lipa
Singlen ”New Rules” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Dua Lipa
 Julkaistu 15. heinäkuuta 2017
 Tuottaja(t) Ian Kirkpatrick
 Tyylilaji tropical house, EDM, electropop
 Kesto 03.32
 Levy-yhtiö Warner Bros.
Dua Lipan muut singlet
Lost in Your Light
2017
”New Rules”
2017
Homesick
2017

New Rules on brittiläisartisti Dua Lipan kappale hänen omaa nimeä kantavalta studioalbumiltaan. Kappaleen on sanoittanut suurilta osin sekä tuottanut Ian Kirkpatrick, jonka lisäksi sanoitukseen ovat osallistuneet myös Caroline Ailin ja Emily Warren.[1][2] Kappale julkaistiin Britannian CHR-kanavilla albumin kuudentena singlenä 15. heinäkuuta 2017.[3] Yhdysvalloissa kappale julkaistiin puolestaan samassa formaatissa 22. elokuuta 2017.

"New Rules" on tropical housen, elektronisen tanssimusiikin sekä electropopin genrejä omaava kappale, johon on lisätty myös rumpujen ja torven soittoa. Sanoiltaan kappale kertoo laulajan laatimasta listasta sääntöjä joita noudattamalla voi päästä yli entisestä poikaystävästä. Kappale sai pääosin positiivisia vastaanottoja musiikkikriitikoilta, monien kutsuessa sitä avioeron ja naisvaltaisuuden hymniksi. Kappale saavutti listan ensimmäisen sijan Alankomaissa, Belgiassa (Flanderi), Irlannissa, Iso-Britanniassa, Israelissa ja Romaniassa. Kymmenen parhaan joukkoon kappale pääsi puolestaan Australiassa, Italiassa, Kanadassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Suomessa, Uudessa-Seelannissa sekä muutamissa muissa valtioissa. Kappaleesta tuli artistin kolmas listalle päässyt sekä ensimmäinen kymmenen parhaan joukkoon sijoittunut single Billboard Hot 100-listalla päästyään listasijalle kuusi.

Kappaleelle on tehty myös Henry Scholfieldin ohjaama musiikkivideo, joka julkaistiin Lipan YouTube-kanavalla 7. heinäkuuta 2017. Videolla nähdään artisti hotellihuoneessa hänen kaveriensa kanssa, jotka yrittävät estää häntä saamasta tämän entistä poikaystävää takaisin itselleen. Videon visuaalit kiinnittivät monien musiikkikriitikkojen huomion, jotka kommentoivat sen naisvaltaisuuden teemaa. Video oli ehdolla Vuoden 2018 MTV Video Music Awardsissa kategorioissa "Vuoden musiikkikappale" ja "Paras koreografia.[4] Kappaleen kaupallisen menestyksen on arveltu johtuvan musiikkivideon suosiosta. Lipa on esittänyt "New Rulesin" lukuisten palkintogaalojen seremonioissa kuten BBC Radio 1’s Teen Awardsissa ja Vuoden 2018 Brit Awardsissa sekä sisällyttänyt sen osaksi hänen The Self-Titled Tour-kiertueen ohjelmalistaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:New Rules (song)
Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.