Neil Cicierega

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Neil Cicierega
Neil Cicierega With Soul Portrait.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 23. elokuuta 1986 (ikä 33)
Boston
Kansalaisuus Yhdysvallat Yhdysvallat
Aiheesta muualla
Kotisivu

Neil Stephen Cicierega (s. 23. elokuuta 1986) on yhdysvaltalainen artisti, joka on saanut suosiota YouTube-videopalvelun videotuottajana ja Lemon Demon -yhtyeen perustajana. Hän on myös luonut animutation-nimisen Flash-animaatioiden tyylilajin. Hän käyttää YouTube-tunnuksensa nimenä omaa nimeään, mutta hänet on tunnettu aiemmin myös nimimerkeillä Trapezoid, Trapezzoid ja Deporitaz (anagrammi Trapezoidista). Lisäksi hän on esiintyvä muusikko ja on tehnyt musiikkia muun muassa joihinkin Adventure Game Studiolla tehtyihin peleihin.[1] Cicierega asuu Kingstonissa, Massachusettsissa.

Videoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neil Cicerega (käyttäjätunnuksen nimi NeilCicierega) rekisteröityi YouTuben käyttäjäksi 21. maaliskuuta 2006 (käyttäjätunnuksen mukaan), minkä jälkeen hän on tuonut palveluun useita videoita. Hänen ensimmäiset videonsa eivät saavuttaneet palvelussa suurta suosiota eivätkä saanet kunniavideon mainintaa, joita hänen videoilleen on nykyään annettu. Läpimurtonsa hän teki, kun lisäsi palveluun syyskuussa 2006 videon Potter Puppet Pals in Potions Class. Video on käsinukeilla tehty video, jossa esiintyy Harry Potter -kirjasarjan tunnetuimmat hahmot. Videoa oli katsottu helmikuuhun 2008 mennessä yli viisi miljoonaa kertaa, ja se on saanut kaksi kunniamainintaa. Seuraava "Potter Puppet Pals" -video Cicieregalta oli nimeltään Wizard Angst. Sitä oli katsottu helmikuuhun 2008 mennessä kymmenen miljoonaa kertaa eli lähes kaksi kertaa niin paljon aikaisempaa, ja se on saanut neljä kunniamainintaa. Tämän jälkeen muutkin käyttäjät ottivat Potter Puppetsin omaksi ideakseen, joskin jotkin videot ovat vain vanhoja videoita, joita on tuotu palveluun kopioina, ja osa on tehty tietokoneella, toisin kuin Cicieregan videot.

Wizard Angstin jälkeen tuli uusi "Potter Puppet" -video nimeltä The Mysterious Ticking Noise, jota oli katsottu helmikuuhun 2010 mennessä yli 75 miljoonaa kertaa. Se voitti YouTube Video Awards 2007 -videokilpailussa parhaan komediavideon kategorian. Toistaiseksi uusin Cicieregan "Potter Puppet" -video on nimeltään "Wizard Swears", jota on katsottu helmikuuhun 2008 mennessä yli neljä miljoonaa kertaa. Huhtikuussa 2008 tuli uusi "Potter Puppets" -video nimeltä PPP School Is For Losers, huhtikuussa 2009 ilmestyi paljon odotettu Ron's Disease, ja heinäkuussa 2009 ilmestyi Snape's Diary.

Cicierega on esiintynyt myös komediasarjassa New Kids on the Rock.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.