Navigaattorit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kristillistä järjestöä. Navigaattoreilla voidaan tarkoittaa myös alusten navigoinnista vastaavia henkilöitä tai GPS-navigointilaitteita.


Navigaattorit ry oli kristillinen palvelujärjestö, joka toimi Suomessa lähinnä korkeakouluopiskelijoiden parissa vuosina 1970–1995. Järjestö edusti evankelikaalista tunnustustenvälistä liikettä. Kansainvälisen Navigators-järjestön perusti amerikkalainen Dawson Trotman. Palvellessaan toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltain laivastossa hän alkoi pitää merisotilaille raamattupiirejä, mistä järjestö sai nimensä.

Suomessa Navigaattorien toiminnan aloitti amerikkalainen Tom Heeb vuonna 1970. Toiminta keskittyi lähinnä korkeakouluopiskelijoiden pariin korkeakoulupaikkakunnilla, mutta myös koululaistyö oli merkittävää. Pojille järjestettiin Kotkakallio-leirejä yhdessä Kansan Raamattuseuran kanssa. Lisäksi harjoitettiin julkaisutoimintaa.

Navigaattorien toiminta Suomessa päättyi vuonna 1995, mutta kansainvälisesti toiminta jatkuu edelleen. Toimintaa on muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Järjestön päämaja on Colorado Springsissä Yhdysvalloissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]