Nautelankosken museo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nautelankosken museo(t)
Tyyppi arkeologis-kulttuurihistoriallinen paikallismuseo
Sijainti Nautelanskoskentie 40, 21360 LIETO AS
Perustettu 7. heinäkuuta 1950
Kotisivut Liedon museo
Koordinaatit 60°33′36″N, 022°27′14″E
Kartta
Nautelankosken museo(t)

Nautelankosken museo on paikallismuseo Varsinais-Suomen maakunnassa Liedossa Nautelankoskella. Nautelankosken museo sisältää kokonaisuuden, mihin kuuluvat vesimylly, myllärintupa ja Lauri Nautelan museo, sauna, aitta sekä kahvila ja kauppa (puoti).

Lauri Nautelan museossa on perusnäyttely, mikä koostuu Kivikauden pyyntimiehen jäljillä-, Aurajoki-dioraama- ja Lauri Nautelan kirjat -osuusksista. Lisäksi on kausinäyttely. Lauri Nautelan museossa on myös esineitä, mitkä ovat löytyneet Kukkarkosken kivikautiselta asuinpaikalta, ja kalmistosta (hautausmaalta).

Myllärintuvan paikalle on siirretty Liedon kotiseutumuseon rakennus, mikä on paritupa sisustettu myllärintuvaksi. Alun perin rakennus on ollut Hakulan kylässä umpipihassa ollut väentupa. Vesimylly on alun perin Nautelan kartanon.[2]

Nautelankosken eli Kukkarkosken muinaisjäännös kuuluu Suomen valtakunnalliseen kulttuuriperintöön. Nautelankosken aluen kuuluu Suomen Natura-2000 -luonnonsuojelualueisiin.

Kesäisin elokuissa Lauri Nautelan museolla järjestetään radiotapahtuma, esitelmä, näyttely ja amatööriradionäytös Porin Prikaatin kutsumerkillä OI1AX.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]