National Air and Space Museum

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
National Air and Space Museum
Tyyppi IlmailumuseoView and modify data on Wikidata
Osoite 655 Jefferson Dr SW, Washington, DC 20560 [1]View and modify data on Wikidata
Sijainti WashingtonView and modify data on Wikidata
Perustettu 1946 (nimellä National Air Museum)
Johtaja John R. Dailey
Kotisivut www.nasm.si.edu
Koordinaatit
Kartta
National Air and Space Museum

National Air and Space Museum (NASM, suom. kansallinen ilmailu- ja avaruusmuseo) on yksi yhdysvaltalaisen Smithsonian-instituutin museoista ja niistä suosituimpia.[2] Museossa säilytetään maailman suurinta lentokoneiden ja avaruusalusten kokoelmaa.[3][4]

Suuri Steven F. Udvar-Hazy Center‎ Chantillyssä, Virginiassa on osa Yhdysvaltain kansallista ilmailu- ja avaruusmuseota.

Museon päärakennus sijaitsee Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa. Museon toinen osa - Steven F. Udvar-Hazy Center‎ - sijaitsee lähellä Washington-Dullesin kansainvälistä lentoasemaa Virginiassa.[3][2][5][6] Museo on kattavinen kokoelmineen myös tärkeä historian, tieteen, lento- ja avaruuslentojen sekä planeettatieteiden kuten geologian ja geofysiikan tutkimuskeskus.[4]

Vuonna 2019 museossa kävi noin 4,5 miljoonaa vierailijaa. Kokoelmiin kuuluu yli 68 000 nimikettä.[2] Lähes kaikki esilläolevat lentokoneet ja avaruusalukset ovat aitoja käytettyjä tai näiden käyttämättä jääneitä varakappaleita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://airandspace.si.edu/visit/museum-dc. Tieto on haettu Wikidatasta.
  2. a b c National Air and Space Museum - Media Fact Sheet 15.3.2021. Smithsonian-instituutti, si.edu. Viitattu 20.8.2022. (englanniksi)
  3. a b National Air and Space Museum. Museum, Washington, District of Columbia, United States Encyclopaedia Britannica, britannica.com. Viitattu 20.8.2022. (englanniksi)
  4. a b National Air and Space Museum Smithsonian-instituutti, si.edu. Viitattu 20.8.2022. (englanniksi)
  5. Museum in DC Smithsonian-instituutti, si.edu. Viitattu 20.8.2022. (englanniksi)
  6. Arkistoitu kopioSteven F. Udvar-Hazy Center Smithsonian-instituutti, si.edu. Arkistoitu 5.7.2016. Viitattu 20.8.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]