Nathaniel Bar-Jonah

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

David Paul Brown eli vuodesta 1991 Nathaniel Benjamin Levi Bar-Jonah (15. helmikuuta 195713. huhtikuuta 2008) oli yhdysvaltalainen rikollinen, joka syntyi Worcesterissa, Massachusettsissa, ja oli kuollessaan istumassa Montanan osavaltiossa 130 vuoden tuomiotaan.

Bar-Jonahin rikoshistoria alkaa jo 1970-luvulta. Vuonna 1974 hän esiintyi poliisina 8-vuotiaalle pojalle ja hyväksikäytti tämän. Hän on maansa pahamaineisimpia lasten hyväksikäyttäjiä ja kohdistanut äärimmäisen väkivaltaisia seksuaalirikoksia sekä tyttöihin että poikiin.

Bar-Jonahin uuden pidätyksen yhteydessä vuonna 1999 hänen kotoaan löytyi varsin raskauttavana pidettyä aineistoa, kuten pienten lasten kuvia. Poliisi epäili häntä 6. helmikuuta 1996 kadonneen 10-vuotiaan Zachary Ramsayn murhasta, mutta syytteistä luovuttiin, sillä äiti uskoi vakaavasti poikansa olevan yhä elossa.[1]

Bar-Jonah väitettiin myös paloitelleen ruumiin; hänen väitettiin lisäksi olleen ihmissyöjä, sillä hänen hallustaan löytyi hänen kirjoittamiaan reseptejä ihmislihasta tehtäville ruoille. Hänelle oli alun perin tarkoitus hakea kuolemantuomiota[2], mutta rangaistusta lievensi syytteiden muuttaminen hieman vähemmän raskaiksi. Hänet osoitettiin lopulta syylliseksi vapaudenriistoihin, törkeisiin pahoinpitelyihin ja seksuaalisiin hyväksikäyttöihin, ja hänen 130-vuotinen tuomionsa pysyi muuttumattomana valituksen yhteydessä vuonna 2004.

51-vuotiaan Bar-Jonahin kuolemasta ilmoitettiin huhtikuussa 2008.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]