Nathan Drake

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nathan Drake
Nathan Drake videopelissä Uncharted 4: A Thief’s End.
Nathan Drake videopelissä Uncharted 4: A Thief’s End.
Pelisarja Uncharted
Ensimmäinen peli Uncharted: Drake’s Fortune (2007)
Luoja Amy Hennig
Ääninäyttelijä
(englanti)
Nolan North
Liikenäyttelijä Nolan North
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Nathan ”Nate” Drake on kuvitteellinen hahmo ja päähenkilö yhdysvaltalaisen Naughty Dog -pelitalon kehittämässä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisemassa videopelisarjassa Uncharted, jossa Drake seikkailee aarteenmetsästäjänä ympäri maailmaa muinaisten aarteiden ja historiallisten mysteerien jäljillä. Drake esiintyy pelattavana hahmona pelisarjan kaikissa osissa. Hahmon liike- ja ääninäyttelijänä toimii Nolan North.

Draken hahmon loi Naughty Dogin videopeliohjaaja ja -käsikirjoittaja Amy Hennig. Draken ulkonäön ja persoonallisuuden esikuvana toimivat näyttelijät Johnny Knoxville[1] ja Harrison Ford[2] sekä kioskikirjallisuuden sankarihahmot.[3] Naughty Dog halusi Drakesta helposti samaistuttavan hahmon, joten hänelle luotiin farkkuihin ja t-paitaan pukeutuva, voimakastahtoinen jokamies -olemus. Hänen ulkonäköään ja persoonallisuuttaan on verrattu usein myös muihin elokuva- ja videopelihahmoihin, kuten Lara Croftiin ja Indiana Jonesiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Miller, Greg: GDC 2008: Uncharted: Johnny’s Fortune 21.2.2008. IGN. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  2. Hyman, Paul: Uncharted Territory: Capturing Human Emotion in Games 20.10.2007. GameDaily. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  3. Uncharted 2: Deconstructing Nathan Drake 22.10.2009. Bitmob. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.