Nathan Drake

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nathan Drake
Nathan Drake videopelissä Uncharted 4: A Thief’s End.
Nathan Drake videopelissä Uncharted 4: A Thief’s End.
Pelisarja Uncharted
Ensimmäinen peli Uncharted: Drake’s Fortune (2007)
Luoja Amy Hennig
Ääninäyttelijä
(englanti)
Nolan North
Liikenäyttelijä Nolan North
Live-näyttelijä Tom Holland
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Nathan ”Nate” Drake on kuvitteellinen hahmo ja päähenkilö yhdysvaltalaisen Naughty Dog -pelitalon kehittämässä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisemassa videopelisarjassa Uncharted, jossa Drake seikkailee aarteenmetsästäjänä ympäri maailmaa muinaisten aarteiden ja historiallisten mysteerien jäljillä. Drake esiintyy pelattavana hahmona pelisarjan kaikissa osissa, paitsi The Lost Legacyssä. Hahmon liike- ja ääninäyttelijänä peleissä toimii Nolan North.

Draken hahmon loi Naughty Dogin videopeliohjaaja ja -käsikirjoittaja Amy Hennig. Draken ulkonäön ja persoonallisuuden esikuvana toimivat näyttelijät Johnny Knoxville[1] ja Harrison Ford[2] sekä kioskikirjallisuuden sankarihahmot.[3] Naughty Dog halusi Drakesta helposti samaistuttavan hahmon, joten hänelle luotiin farkkuihin ja T-paitaan pukeutuva, voimakastahtoinen jokamies-olemus. Hänen ulkonäköään ja persoonallisuuttaan on verrattu usein myös muihin elokuva- ja videopelihahmoihin, kuten Lara Croftiin ja Indiana Jonesiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Miller, Greg: GDC 2008: Uncharted: Johnny’s Fortune 21.2.2008. IGN. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  2. Hyman, Paul: Uncharted Territory: Capturing Human Emotion in Games 20.10.2007. GameDaily. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  3. Uncharted 2: Deconstructing Nathan Drake 22.10.2009. Bitmob. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.