Narcissu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Narcissu
Kehittäjä stage-nana
Julkaisija omakustanne
Jakelija Steam
Pelimoottori NScripter
Julkaistu Japani 2005
Lajityyppi visual novel
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Windows, Linux, Mac OS X
Jakelumuoto DVD, digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Narcissu (jap. ナルキッソス, Narukissosu) on ilmainen, vuonna 2005 ilmestynyt visual novel stage-nana-nimiseltä doujin-ryhmältä. Teos kertoo kuolemansairaiksi todetun nuoren miehen ja naisen tarinan.

Alkuperäisen version pelistä kirjoitti Tomo Kataoka, ja myöhemmin fanit ovat kääntäneet sen englanniksi, kiinaksi ja koreaksi. Narcissun käännökset eroavat useista muista vastaavien pelien fanikäännöksistä siten, että tämän kääntäjät olivat saaneet tekijänoikeuksien haltijalta luvan teoksen kääntämiseen. Sekä alkuperäinen versio että myös sen englanninkielinen käännös on julkaistu internetissä, ja molemmat ovat ladattavissa ilmaiseksi.

Pelin jatko-osa Narcissu -side 2nd- julkaistiin 15. toukokuuta 2007, ja sen englanninkielinen käännös valmistui vuonna 2010.[1] Sarjan kolmas osa, Narcissu 3rd - Die Dritte Welt, julkaistiin 27. huhtikuuta 2009. Viimeinen osa Narcissu-sarjaan, Narcissu - if there was a tomorrow - julkaistiin 24. kesäkuuta PlayStation Portable:lle Kadokawa Shotenin kehittämänä. Se on kolmesta aiemmasta Narcissu-pelistä luotu kokoelma.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.