Napapiirin rakastavaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Napapiirin rakastavaiset
Los amantes del círculo polar
Ohjaaja Julio Médem
Käsikirjoittaja Julio Médem
Tuottaja Fernando Bovaira
Fernando de Garcillán
Enrique López-Lavigne
Txarly Llorente
Säveltäjä Alberto Iglesias
Pääosat Najwa Nimri
Fele Martínez
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Espanja
Ensi-ilta 4. syyskuuta 1998
Kesto 1h 52 min
Alkuperäiskieli espanja
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Napapiirin rakastavaiset (esp. Los amantes del círculo polar) on espanjalainen, osittain Suomeen sijoittuva Julio Médemin ohjaama elokuva vuodelta 1998. Sen pääosissa näyttelevät Najwa Nimri ja Fele Martínez. Elokuva voitti kaksi Goya-palkintoa vuonna 1999.

Napapiirin rakastavaiset kertoo Otton ja Anan epätavallisen rakkaustarinan. Nämä tapaavat ensimmäisen kerran jo lapsina ja myöhemmin näiden vanhemmat menevät keskenään naimisiin. Sisarpuolten yhteys katkeaa moniksi vuosiksi, mutta aikuisikään ehdittyään he tapaavat uudestaan Suomen Lapissa traagisin seurauksin.

Elokuvan teemoja ovat rakkaus, kuolema, kohtalo, luonto ja elämän sattumanvaraisuus. Sen musiikin on säveltänyt Pedro Almodóvarin elokuvien vakiosäveltäjä Alberto Iglesias, ja elokuva saikin musiikista toisen Goya-palkintonsa.

Eräs elokuvan tärkeistä musiikkikappaleista on Olavi Virran ja Harmony Sistersin esittämä Sinitaivas-tango. Elokuvan kuvauspaikkoja olivat muun muassa Madrid, Helsinki, Lohja ja Rovaniemi. Suomalaiseen näyttelijäkaartiin kuuluivat Petri Heino ja Outi Alanen.