Nainen on aina nainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nainen on aina nainen
Une femme est une femme
Ohjaaja Jean-Luc Godard
Käsikirjoittaja Jean-Luc Godard
Tuottaja
Säveltäjä Michel Legrand
Kuvaaja Raoul Coutard
Leikkaaja Agnès Guillemot
Lavastaja Bernard Evein
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa
Ensi-ilta
Kesto 84 minuuttia
Alkuperäiskieli ranska
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Nainen on aina nainen (ransk. Une femme est une femme) on vuonna 1961 ensi-iltansa saanut ranskalais-italialainen komediaelokuva. Sen käsikirjoitti ja ohjasi Jean-Luc Godard. Elokuvan päärooleissa näyttelevät Jean-Paul Belmondo, Anna Karina ja Jean-Claude Brialy. Godard ja Karina menivät naimisiin elokuvan valmistumisvuonna.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angéla Récamier on strippari, joka haluaa lapsen. Koska hänen puolisonsa Emile Récamier ei suostu lapsen isäksi, hän pyytää ystäväänsä Alfred Lubitschia siittämään hänelle lapsen.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Roolihahmo
Jean-Paul Belmondo Alfred Lubitsch
Anna Karina Angéla Récamier
Jean-Claude Brialy Emile Récamier

Arviot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Sanomien kriitikko Mikael Fränti totesi elokuvan olevan "ilmava, vapautunut ja ytimekäs kuvaus elämästä Pariisin taivaan alla". Hänen mukaansa Godard tiivisti Anna Karinan esittämään hahmoon "kauneimman ylistyksensä naiseutta kohtaan".[1] Yleisradion toimittajan Vesa Nykäsen mukaan "Nainen on aina nainen tarkkailee Godardin ja Anna Karinan oikeaa suhdetta, soutamista ja huopaamista viileän miehen ja intohimoisen naisen välillä, kun jälkimmäinen haluaisi heidän jo asettuvan aloilleen."[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Anna Karina on nainen kuin aina nainen Godardin huimassa värikomediassa, Mikael Fränti, Helsingin Sanomat, 3.3.1991, viitattu 1.1.2023.
  2. Godardin Nainen on aina nainen kuvaa viileän miehen ja intohimoisen naisen suhdetta, Vesa Nykänen, Yle Teema, 24.2.2023, viitattu 26.2.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]