Nadja Benaissa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nadja Benaissa
Nadja Benaissa esiintymässä Kiel Weekissä, Saksassa, vuonna 2008.
Nadja Benaissa esiintymässä Kiel Weekissä, Saksassa, vuonna 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt 26. huhtikuuta 1982 (ikä 38)
Frankfurt am Main, Hessen, Saksa
Ammatti laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 2000- (No Angels)
2005 (soolo)
Tyylilajit soul, R&B
Yhtyeet No Angels
Levy-yhtiöt Universal Records
Aiheesta muualla
nadjabenaissa.de

Nadja Benaissa (s. 26. huhtikuuta 1982, Frankfurt am Main) on saksalainen pop-laulaja, joka tuli tunnetuksi yhtenä No Angels -yhtyeen alkuperäisjäsenistä. Hänellä on myös sooloura. Hän on lapsena soittanut pianoa ja huilua.

No Angels perustettiin Popstars-ohjelmassa vuonna 2000. Yhtyeen ensimmäinen albumi Elle'ments nousi Saksassa listaykköseksi ja myi moninkertaista platinaa. Yhtye kuitenkin ilmoitti lopettavansa toimintansa vuonna 2003.

Benaissa sai vuonna 2004 levytyssopimuksen Universal Recordsilta. 24. tammikuuta 2006 ilmestyi hänen ensilevynsä, soul-vaikutteinen Schritt für Schritt. Singleinä julkaistiin "Es ist Liebe" ja "Ich hab dich". Syksyllä 2005 Benaissa esiintyi Simply Redin kanssa.

No Angels on sittemmin tehnyt comebackin. Ensimmäinen studioalbumi tauon jälkeen ilmestyi vuonna 2007. Vuonna 2008 No Angels kilpaili Euroviisuissa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Benaissan isä on marokkolainen ja äiti saksalainen. Hänellä on tytär Leila Jamila (s. 1999). Benaissa on HIV-positiivinen, joka selvisi rutiinitarkastuksen yhteydessä hänen tultuaan raskaaksi. Hänet pidätettiin 11. huhtikuuta 2009 epäiltynä viruksen levittämisestä.[1][2] Hänen väitettiin harrastaneen vuosina 2000–2004 suojaamatonta seksiä kolmen partnerin kanssa kertomatta näille tartunnastaan.[3] Hän myönsi harrastaneensa suojaamatonta seksiä miesten kanssa.[4] Yhden miehen sanottiin saaneen HIV:in.[5] Benaissa kuitenkin vapautettiin vielä huhtikuun aikana.[6] Oikeudenkäynti tapauksesta alkoi elokuussa 2010, ja lopulta Benaissa tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 300 tunnin yhdyskuntapalveluun aiemmin vaaditun ehdottoman vankeusrangaistuksen sijaan.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.