Naantalin Kylpylä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Naantalin Kylpylä

Naantalin Kylpylä on Naantalin kaupungissa sijaitseva suuri kylpylä- ja kokoushotelli, joka kuuluu suomalaiseen Sunborn-yritysryhmään.

Naantalin kylpylä sai lähtölaukauksensa, kun Turun Osuuskauppa osti vuonna 1973 Wihurilta alueelle kuusi vuotta aiemmin valmistuneen motelli Kultaisen Auringon, tavoitteenaan ostaa myös viereinen tontti kylpylähotellin rakentamiseksi[1][2]. Kylpylä on perustettu vuonna 1984, minkä jälkeen tiloja on useamman kerran perusparannettu ja laajennettu. Vuonna 2002 Kylpylän yhteyteen ankkuroitiin laivahotelli Sunborn Princess.[3]

Yleisesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naantalin kylpylä kuuluu ainoana pohjoismaisena kylpylänä Royal Spas of Europe -ketjuun. Konsultointiyritys Mercuri International on valinnut Naantalin Kylpylän kuusi kertaa vuoden kokous- ja kongressihotelliksi Suomessa.

Hotellia operoi Sunborn Hotels and Restaurants -ketju, johon kuuluvat myös Ruissalon Kylpylä ja Hotel Saga Excelsior Düsseldorfissa. Sunborn Hotels and Restaurants -ketju on osa kansainvälistä Sunborn-konsernia. Konsernin omistavat yrittäjäpariskunta Ritva ja Pekka Niemi.

Tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hotellilaiva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sunborn Princess Yacht Naantalin Kylpylän edustalla

Naantalin Kylpylän kokous- ja lomakeskukseen kuului vuosien 2002–2014 aikana hotellin viereen telakoitu 120-metrinen Sunborn Yacht -hotellilaiva. Hotellilaivan suunnittelusta ja rakennuttamisesta vastasi Sunborn International. Yritys suunnittelee, kehittää, rakennuttaa ja markkinoi luomansa Yacht Hotel -konseptin alla rakennettuja hotellilaivoja ympäri maailman. Uusin laivahotelli valmistui Barcelonaan.

Hotelli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naantalin Kylpylässä on 390 huonetta. Useimmissa huoneissa on merinäköala tai parveke. Kylpylässä on 30 avaraa kokoustilaa 10–500 henkilölle.

Lomaosakehuoneistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naantalin Kylpylän lähelle avattiin heinäkuussa vuonna 2008 Naantali Spa Residence, joka sisältää 40 deluxe-tason sviittihuoneistoa. Jokaisessa huoneistossa on oma parveke, josta on merinäköala. Naantali Spa Residencen huoneistot on tarkoitettu sekä viikko-osake- että hotellihuonekäyttöön.

Allasosasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Allasosastolla on kaksi isoa allasta, kaksi roomalaista allasta, hierovia suihkuja ja poreita sekä ulkoallas, jonka lämpötila on ympäri vuoden +30 °C. Tarjolla on kymmeniä erilaisia hoitoja klassisesta hieronnasta erilaisiin rentoutushoitoihin sekä kasvo- ja vartalohoitoihin sekä kuntosali Fitness Center.

Ravintolat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naantalin Kylpylässä on kuusi ravintolaa, viinikabinetti, kolme baaria sekä Suomen ensimmäinen Café Mövenpick. Hotelliin avattiin helmikuussa 2010 uusi eurooppalais-aasialainen fuusioravintola nimeltä Le Soleil. Lisäksi Naantalin vanhankaupungin rannassa sijaitsevat Naantalin Kaivohuone sekä Rantaravintola.

Panorama rannalta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Uusi motelli. Helsingin Sanomat, 7.5.1967, s. 16. Näköislehti (maksullinen).
  2. Naantalin tulevan kylpylän rakentajaksi Turun Osuuskauppa. Helsingin Sanomat, 2.11.1973. Näköislehti (maksullinen).
  3. Karoliina Krook: Kylpylän laivahotelli lähtee Lontooseen 8. maaliskuuta 2002. Rannikkoseudun sanomat. Viitattu 27. huhtikuuta 2008.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]