National Society for the Prevention of Cruelty to Children

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta NSPCC)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pastori Benjamin Waugh oli yksi NSPCC:n edeltäjän London Society for the Prevention of Cruelty to Childrenin perustajista.

National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) on brittiläinen järjestö, joka toimii lastensuojelun hyväksi.

Liverpoolilainen liikemies Thomas Agnew vieraili New York Society for the Prevention of Cruelty to Childrenin luona New Yorkin -matkallaan vuonna 1881. Hän vakuuttui järjestön työstä ja halusi luoda samanlaisen avun liverpoolilaislapsille. Agnew perusti vuonna 1883 Liverpool Society for the Prevention of Cruelty to Children -järjestön. Monet muut kaupungit seurasivat Liverpoolin mallia, ja vuonna 1884 Shaftesburyn jaarli Anthony Ashley-Cooper ja pastorit Edward Rudolph sekä Benjamin Waugh perustivat London Society for the Prevention of Cruelty to Children -järjestön (Lontoon SPCC). Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentti hyväksyi maan ensimmäisen lain lasten suojelemiseksi pahoinpitelyiltä ja laiminlyönneiltä Lontoon SPCC viiden vuoden kampanjan jälkeen. Lontoon SPCC muutti nimensä National Society for the Prevention of Cruelty to Childreniksi (NSPCC) vuonna 1899, sillä sillä oli jo haaratoimistoja ympäri Isoa-Britanniaa ja Irlantia.

NSPCC sai kuninkaallisen oikeuden (Royal Charter) vuonna 1895, kun kuningatar Viktoriasta tuli järjestön ensimmäinen kuninkaallinen suojelija. Se ei kuitenkaan lisännyt nimensä eteen Royal-määritettä, sillä NSPCC oli nimenä tuossa vaiheessa jo tunnettu. Lisäksi se ei halunnut sekoittua Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals -järjestöön, joka oli ollut toiminnassa jo yli 50 vuotta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:National Society for the Prevention of Cruelty to Children
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.