NBC page

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

NBC page tarkoittaa nuorta henkilöä, joka työskentelee NBC:n NBC Radio City Studioilla New Yorkissa tai NBC Universalin studioilla Kalifornian Burbankissa.

NBC aloitti page-ohjelmansa vuonna 1933 yhtiön Rockefeller Centerin pääkonttorissaan, myöhemmin sitä laajennettiin Yhdysvaltain länsirannikolla sijaitseville Burbankin studioille. 1950-luvulla NBC tarjosi koulutusohjelmaansa myös yhtiön muille asemille. NBC pagen koulutukseen kuuluu johdatus opastettuihin kierroksiin NBC:n studioilla ja suorittaa useita yleisön palveluun liittyviä tehtäviä NBC ohjelmissa.

NBC pagen valinnan on sanottu olevan erittäin suurta kilpailua, tuhansista paikanhakijoista vain 50 valitaan vuosittain mukaan koulutukseen. Entiset paget ovat kuvailleet haastatteluprosessia uuvuttavaksi ja hankalaksi, sillä NBC havittelee parasta mahdollista julkisuuskuvaa. Hakijoilta vaaditaan vähintään college-tason koulutusta.

Huolimatta siitä, että pagen palkka on matala, he saavat työskennellä ohjelmissa kuten The Tonight Show ja Saturday Night Live. Suurin osa pageista menee myöhemmin töihin NBC:lle tai muuhun mediaan. Joistakin on tullut tunnettuja julkisuuden henkilöitä.

Tunnettuja entisiä NBC pageja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]