Myytinmurtajat (6. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Myytinmurtajat (MythBusters) on yhdysvaltalainen televisiosarja. Jokaisessa jaksossa keskitytään kahteen tai useampaan kaupunkitarinaan, yleiseen uskomukseen, elokuvakohtaukseen tai nettihuhuun.

Jakso 95 - James Bond -spesiaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sähkömagneettinen rannekello[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Rannekelloon kätketty sähkömagneetti voi muuttaa luodin lentorataa (elokuvasta Elä ja anna toisten kuolla). Murrettu Jamie rakensi tehokkaimman rannekelloon mahtuvan sähkömagneetin ja ampui luodin aivan sen yläpuolelta, mutta se ei vaikuttanut luodin lentorataan mitenkään. Se muuttui kunnolla vasta 13 peräkkäisellä erittäin tehokkaalla ja isolla magneetilla.

Propaanitankkivaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Propaanitankin voi räjäyttää ampumalla sitä 9 mm pistoolilla (elokuvasta Casino Royale). Murrettu Pistoolin luoti ei tehnyt tankkiin edes reikää. Haulikko ja 7,62 NATO -kaliiberin kivääri läpäisivät tankin, mutta eivät räjäyttäneet propaania. Edes valojuova-ammukset eivät onnistuneet kuin vapauttamaan propaanin. Lopuksi tiimi räjäytti tankin M134 -minigunilla sekä oikeilla räjähteillä.

Venehyppy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Nopea moottorivene voi hypätä rampista ilmaan, selviytyä ehjänä alas ja jatkaa matkaansa (elokuvasta Elä ja anna toisten kuolla). Mahdollista Adam ja Jamie hankkivat samanlaisen veneen, asensivat siihen kauko-ohjauksen ja rakensivat vastaavan rampin. Adam ohjasi venettä 72 km/h, mutta osui ramppiin viistossa kulmassa, mikä pyöräytti veneen ympäri. Veneeseen ei tullut kuitenkaan näkyviä vammoja. Elokuvan stunt-kohtauksen kuvauksessa romutettiin 17 venettä ennen onnistunutta stunttia.

Jakso 96 - Lyijyilmapallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyijyilmapallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Heliumilla täytetty lyijypallo ei nouse ilmaan. Murrettu Adam ja Jamie rakensivat 3-metrisen kuutionmuotoisen lyijykuoren. Lyijy on rakenteeltaan haurasta, joten Adam suunnitteli muodon, jossa rakenne avautuu hiljalleen ja lisäksi vuotoja tukittiin täytön aikana. Lyijykuutio nousi ilmaan ja jaksoi kantaa korin, vaikka siihen ei täytetty puhdasta heliumia.

Räjähdyksellä surffaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Muutaman kilon räjähteillä voi saada aikaan aallot, joilla voi surffata. Murrettu Kari, Tory ja Grant kävivät louhosjärvellä ja räjäyttivät TNT:tä vedessä eri syvyyksillä. Parhaat aallot syntyivät n. 3,7 metrin syvyydessä, johon he asensivat peräti 91 kiloa TNT:tä. Silti räjähdyksen aiheuttamat aallot eivät olleet lähellekään riittävän korkeita surffaukseen. Lisäksi veden alla olevalla voisi aiheutua sisäistä verenvuotoa, johon voi kuolla.

Jakso 97 - Lentokone liukuhihnalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentokone liukuhihnalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Lentokone ei voi nousta lentoon, jos liukuhihna siirtää sitä samaan aikaan taaksepäin. Murrettu Kiitotien kokoista pressua vedettiin pienlentokoneen alla ja piti sen paikoillaan, mutta kone nousi ilmaan täysin normaalisti. Tämä johtuu siitä, että lentokoneen työntövoima tulee sen propellista (tai suihkumoottorista), eikä renkaista kuten autolla.

Partavaahtoauto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Jäätynyt partavaahto laajenee sulaessaan ja täyttää auton koko sisätilan. Murrettu Vaahto laajentui liian vähän. Edes 50 purkillista jäätynyttä partavaahtoa ei täyttänyt sisätilaa, mutta voimakkaat teolliset vaahdot laajentuivat sulaessaan todella paljon ja täyttivät koko auton käyttökelvottomaksi.

Torakat ja säteily[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Torakat selviytyvät parhaiten valtavan ydinkatastrofin säteilystä ja valloittavat maapallon. Murrettu Kari, Tory ja Grant kokeilivat myös jauhopukin ja banaanikärpästen sietokykyä ja molemmat kestivät korkeaa säteilyä paljon torakoita paremmin. Osa jauhopukeista kesti jopa tappavinta tiimin käyttämää säteilyannosta.
Torakat selviytyvät tulvasta paljon ihmistä kauemmin. Vahvistettu

Tiimi asetti 5 torakkaa erillisiin säiliöihin, täytti ne vedellä ja odotti 30 minuuttia. Vapautetut torakat eivät aluksi liikkuneet, mutta vuorokauden kuluttua ne elpyivät. Tämä johtuu siitä, että torakat eivät tarvitse niin paljon happea kuin ihmiset.

Jakso 98 - James Bond -spesiaali 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Räjähtävä kynä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Räjähteillä täytetty kuulakärkikynä voi tuhota mallinuken yläosan täysin (elokuvasta Kultainen silmä). Murrettu Tehokkaimmalla räjähteellä täytetty kynä vain katkaisi nuken kahtia, vaikka olikin teholtaan tappava. Koko yläruumiin sai tuhottua kohtauksen mukaisesti vasta epärealistisen suurella kynällä.

Tappajahattu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Heitetty metallilierinen hattu voi katkaista kivipatsaalta pään (elokuvasta Kultasormi). Murrettu Kari, Tory ja Grant tekivät kaksi kopiota Oddjobin hatusta, toisen tylsällä ja toisen teroitetulla metallilierillä, rakensivat heittorobotin ja hankkivat muutaman patsaan. Marmoripatsaan kaula katkesi, mutta sitä ei hyväksytty koetuloksiin, koska oli sisältä täysin ontto. He kokeilivat sitten täytettyyn betonipatsaaseen, joka ei katkennut edes monen heiton jälkeen. Kipsipatsaisiin hattu tehosi, muttei kivisiin.

Rautahammas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Metallihampailla voi purra köysiradan vaijerin poikki (elokuvasta Kuuraketti). Murrettu Adam ja Jamie rakensivat kahdet teräshampaat, joista toisen he sijoittivat normaaliin leukaluuhun ja toisen teräsleukaan. Kumpikaan ei pystynyt katkaisemaan vaijeria ihmisen purennalla eikä edes 10 tonnin suuruisella voimalla. Jamie sai katkaistua vaijerin vasta tehokkaalla hydraulisella pelastusleikkurilla.

Ravistettuna, ei sekoitettuna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Ravistetun ja sekoitetun martinin välillä on eroa. Vahvistettu Ravistettu martini ei ole niin kirkasta kuin sekoitettu, koska jää hajoaa ravistuksessa. Sokkotestissä juomaekspertti Anthony Dias Blue tunnisti kaikki martinit ja myös Tory pärjäsi tunnistuksessa hyvin.

Jakso 99 - Katsojien ehdotuksia 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muinaiset nuolet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Lopputulokset
Arkeologian professori halusi tietää, miksi kivisiä nuolenpäitä on löytynyt niin paljon, kun luolamiehille olisi ollut vaivattomampaa vain teroittaa kepit. Adam ja Jamie osoittivat että keppien teroitus on paljon nopeampaa, mutta nuolenpäät aiheuttavat suurempia haavoja, mikä vuodattaa eläimestä veren nopeammin. He huomauttivat myös, että nuolenpäät olivat luolamiehille korkeata teknologiaa ja että teroitetut kepit saattoivat olla yleisempiä, mutta niistä ei ole voinut säilyä todisteita puun lahoamisen takia.

Puunkaato konekiväärillä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Konekiväärillä voi kaataa puun. Vahvistettu Kari, Tory ja Grant hankkivat isoja mäntyjä ja kokeilivat eri konekiväärejä. Thompson-konepistooli ja M249 SAW eivät aiheuttaneet puuhun tarpeeksi vahinkoa. Kari otti käyttöön tehokkaan Dillon Aero M134D -minigunin, joka ampui 7.62mm NATO-luoteja 50 kertaa sekunnissa ja kaatoi puun minuutissa.

Musta silmämaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Baseball-pelaajat käyttävät silmiensä alla mustaa väriä vähentääkseen auringonvalon heijastusta. Mahdollista Adam ja Jamie maalasivat silmiensä alle mustaa väriä, mutta eivät huomanneet eroa. Sitten he asettivat nukkeen lux-mittarin, joka ei aluksi havainnut eroa kunnes Adam laittoi nuken päähän baseball-lippiksen ja valoisuus laski huomattavasti verrattuna lukemaan ilman väriä. Värimaalista voi siis olla hyötyä, jos valonlähde ei osu suoraan silmiin.

Vaijeriliuku farkuilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Hiihtohissistä voi paeta liukumalla vaijeria alas pelkkien farkkuhousujen varassa. Murrettu Tory onnistui liukumaan harjoitusradalla liukasteen ja riittävän jyrkän kulman ansiosta, mutta oikean hiihtohissin vaijerilla eteneminen oli hidasta ja vaivalloista. Kitkaa oli liikaa ja farkkujen saumat repeytyivät rikki tempoilun tai pelkän ihmisen painon takia.

Vuotava ruutitynnyri 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Liekki voi edetä vuotavan tynnyrin jättämää ruutivanaa pitkin ja nousta tynnyriin räjäyttäen sen kuin piirretyissä. Vahvistettu Tällä kertaa Adam ja Jamie käyttivät mustaruutia ja robottia kantamaan tynnyriä ja etenemään ihmisen tavoin. Ensin liekki ei noussut ylös asti kunnes he suurensivat tynnyrin reikää ja asensivat robotin tärisemään porakoneen avulla.

Kari, Tory ja Grant näyttivät myös Myytinmurtajien fanisivuilla lyhyen myytin.

Myytti Tulos Lopputulokset
Auton lukitun oven voi avata kännykän soitolla, jossa on sopiva taajuus. Murrettu Ovi ei auennut ja Grant selitti, että kännykät ja auton lukitusjärjestelmä toimivat täysin eri taajuuksilla.

Jakso 100 - MacGyver-spesiaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vankipako natriumilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Seinään voi räjäyttää ihmisen mentävän aukon vain grammalla veteen reagoivaa natriumia. Murrettu Adam ja Jamie tekivät reaktion jakson mukaisesti, mutta 1 g natriumia ei aiheuttanut seinään mitään vahinkoa eikä myöskään 100 grammaa. He räjäyttivät 500 g reaktiivisempaa maa-alkalia kaliumia, mutta sekään ei aiheuttanut läheskään tarpeeksi vahinkoa. Lopuksi he räjäyttivät seinän oikeasti C-4:llä.

Bambulentokone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Toimivan kaksipaikkaisen pienlentokoneen voi tehdä pelkistä luonnon- ja hätävaramateriaaleista. Murrettu Kari, Tory ja Grant rakensivat pienlentokoneen bambusta, ilmastointiteipistä, roskapusseista ja betonimyllymoottorista. He arvelivat, että vaikkei moottori ole tarpeeksi tehokas nousuun, sillä voisi lentää kielekkäältä hallitusti alas. Pienkone syöksyi kuitenkin suoraan maahan.
Pienkoneella voi liitää ja laskeutua turvallisesti. Vahvistettu Kari osoitti, miten oikealla pienkoneella voi laskeutua turvallisesti jopa ilman moottorin käyntiä.
Pienkoneen lentoa pystyy hallitsemaan 9 hevosvoiman (6,7 kW) moottorilla. Murrettu Grant osoitti, ettei 9 hevosvoimaa ollut tarpeeksi vaan lentokone laski alas 61 metriä minuutissa.

MacGyver-haasteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adam ja Jamie osallistuivat sarjaan haasteita todistaakseen olevansa yhtä nerokkaita kuin MacGyver. Joka testiin asetettiin tunnin aikaraja ja he saivat käyttää vain Toryn ja Grantin antamia materiaaleja ja apuvälineitä.

Haaste Tulos Lopputulokset
Lukon tiirikointi lampun hehkulangalla. Hyväksytty Adam onnistui lopulta tiirikoimaan oven auki 52 minuutissa, vaikka MacGyver teki sen 52 sekunnissa.
Valokuvien kehitys kotitalouskemikaaleilla kuten ammoniakilla ja appelsiinimehulla. Hylätty Adamilla oli aiempaa kokemusta valokuvien kehittämisestä, mutta hän ei muistanut tarkkaan prosessia ja ainesosia. (Oikeassa tekniikassa valokuvia liotetaan mehussa 10 minuuttia ja käsitellään ammoniakilla. Lisäksi kuvia suojataan pimeässä valon altistukselta koko prosessin ajan.)
Magneettisen kompassin valmistus. Hyväksytty Adam ja Jamie tekivät tilapäisen sähkömagneetin kiertämällä sähkölankaa metalliruuvin ympärillä ja yhdistämällä sen paristoihin. Sitten he magnetisoivat paperinpalan ja asettivat sen korkkiin, joka kellui vesikupissa tehden siitä kompassin. Se toimi riittävän hyvin ohjatakseen heidät seuraavaan haasteeseen.
Rakenna laite/esine, joka nousee 30 metrin korkeuteen ja kiinnittää ohilentävän helikopterin huomion. Hyväksytty Tässä haasteessa annettiin paljon tilaa improvisoinnille. Tory ja Grant jättivät tavaroita, jota voisi löytyä kapinallisleiriltä sekä muuta rekvisiittaa ja ajattelivat Adamin ja Jamien valmistavan perunatykin. He tekivät kuitenkin pressusta, PVC-putkesta ja köysistä suuren leijan, jonka he lopulta onnistuivat saamaan 30 metrin korkeuteen juuri ennen ajan umpeutumista.

Jakso 101 - Alaska-spesiaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytinmurtajat matkustivat Alaskaan osana Discovery Channelin Alaska-viikkoa.

Dynamiittikoira[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Jos koira hakee jäätyneelle järvelle heitetyn dynamiittipötkön ja menee maastoauton alle, dynamiitti voi räjäyttää jäähän reiän ja upottaa auton. Murrettu Dynamiitti ei räjähdä pelkästä koiran purennasta ja sitä tarvittiin 11 kiloa räjäyttämään paksuun jäähän tarpeeksi suuri reikä, että maasturi upposi.

Mökkihöperyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Mökkihöperyys on totta. Mahdollista Adam ja Jamie lukittiin erillisiin mökkeihin Alaskassa ilman mitään viihdykkeitä. He tekivät säännöllisesti kognitiivisia testejä ja sylkinäytteitä mittaakseen henkisiä kykyjään ja stressiään. Testitulokset olivat ristiriitaisia, mutta Adam osoitti kaikkia neljää mökkihöperyyden oiretta (ärtyisyyttä, huonomuistisuutta, levottomuutta ja liiallista nukkumista) ja Jamie yhtä niistä (liiallista nukkumista).

Hirvikolari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Hirveä päin on parempi ajaa kovalla vauhdilla kuin jarruttaa juuri ennen törmäystä. Murrettu Myytin mukaan kovassa vauhdissa auto ehtisi kulkea korkean hirven ruumiin alta ennen kuin hirvi romahtaa päälle. Kova vauhti aiheutti kuitenkin paljon suurempaa tuhoa sekä autolle että matkustajille. Myytti vaatisi matalan Formula 1 -auton, joka kulkee yli 150 km/h.

Jakso 102 - Haispesiaali 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä jakso oli kaksinkertaisesti normaalin jakson pituinen ja oli osa Discovery Channelin haiviikkoa.

Silmäisku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Pystyykö haihyökkäyksen aikana tökkäämään hain silmää? Mahdollista Adam ja Jamie rakensivat Bruce-nimisen robottihain, joka liikkui oikean hain tavoin ja jolla oli silmissä katkaisimet. Adam ja Tory asettuivat vedessä sen suuhun ja huomasivat asennolla olevan suurta merkitystä. Naama ylöspäin vei vähiten aikaa, mutta naama alaspäin se oli paljon vaikeampaa ja sinä aikana voisi kuolla hyökkäyksessä.

Kuolleen esittäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä myytti on lähtöisin USS Indianapolisin uppoamisesta selvinneistä.

Myytti Tulos Lopputulokset
Haita kuhisevilla vesillä kuolleen esittäminen vedessä voi auttaa välttymään hyökkäyksiltä. Vahvistettu Grant ja Tory esittivät vuorotellen kuollutta ja pakokauhuista merimiestä. Hait kiinnostuivat enemmän pakokauhuisesta, vaikka Grant ja Tory vaihtoivat rooleja.

Eläinmagnetismi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Magneeteilla voi sekoittaa hain sähkömagneettisia aisteja ja karkottaa sen. Murrettu Suljetussa tilassa pienet viiksihait tuntuivat välttelevän voimakkaita magneetteja, mutta oikealla avomerellä ja suuremmilla hailla käyttäytymisellä ei ollut eroa.

Koirasyötti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Hai hyökkää uivan koiran kimppuun, koska uinti muistuttaa haavoittuneen kalan räpiköintiä. Murrettu Tiimi rakensi robottikoiran, jolla oli oikeanlaiset äänet, liikkeet ja haju. Se ei kuitenkaan houkutellut haita, vaikka veteen päästettiin virtsaa ja hajua. Vasta verellä oli vaikutusta.

Salsasuoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Chilipippuri ja/tai salsa on hyvä suoja haita vastaan. Murrettu Hait hyökkäsivät kaikkiin palloihin, jotka oli täytetty salsalla, eikä sillä ollut niihin mitään vaikutusta.

Kohtalokas valo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Öisen sukelluksen aikana käsivalaisimen valo houkuttelee haita. Mahdollista Kari, Tory ja Grant sukelsivat yöllä uponneeseen laivaan 20 minuutiksi vain pienellä valolla. Tory näki 4 haita, Grant 2 ja Kari vain kilpikonnan. Toisella kerralla heillä oli kirkas valo ja he näkivät paljon enemmän haita, jotka olivat myös aggressiivisempia. He lähtivät 5 minuuttia etuajassa vaaran takia. Tällä kertaa Tory näki 6 haita, Grant 4 ja Kari 2 eli kaksinkertaisesti 75 % ajasta.

Kalan räpiköinti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Räpiköivän kalan ääni houkuttelee haita enemmän kuin liikkumattoman. Mahdollista Adam ja Jamie ottivat vanhan myytiin uudestaan käsittelyyn, koska oikean kalan käyttö saattoi vääristää tuloksia. Tällä kertaa he käyttivät pelkkää ääntä, mikä nosti haiden aktiivisuutta, muttei tarpeeksi hyökkäykseen ennen kuin hait näkivät kalat. Myytinmurtajat päättelivät, että räpiköinnin ääni nostaa haiden kiinnostusta hetkellisesti, muttei jatku ilman muita ärsykkeitä.

Jakso 103 - Räjähtävä pihvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Räjähtävä liha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Pihvin voi murentaa räjähdyksen avulla. Vahvistettu Adam ja Jamie asettivat pihvinpaloja kolmeen erisuuruiseen räjähdykseen, paistoivat ne ja tekivät sokkotestin yhdessä Ron Siegelin kanssa. He eivät kuitenkaan olleet yksimielisiä, mikä pihveistä oli mureinta. Sitten he ampuivat tykillä käyttäen suojattuja pihvejä ammuksina ja ammuttu liha osoittautui paljon kontrollinäytettä mureammaksi.

Älä aja vihaisena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Vihaisena ajaminen lisää polttoaineenkulutusta. Vahvistettu Tory ja Grant ajoivat kaupunkimaisella testiradalla, jossa oli heidän lisäkseen aggressiivinen ja hidas kuski, suojatien ylittävä jalankulkija ja lopuksi he peruuttivat auton taskuparkkiin. Ennen ensimmäistä ajokertaa heille annettiin rentouttavia vaikutteita kuten hieronta, koiranpentuja ja lempielokuvia ja toisella ärsyttäviä kuten paljon kofeiinia, vessahädän pidättelyä ja kivulias hieronta. He käyttivät kolmanneksen enemmän polttoainetta - myös Tory, vaikka hän oikaisi ja ajoi vain 2/3 radan pituudesta.

Jakso 104 - NASA:n laskeutuminen Kuuhun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytinmurtajat testasivat, onko Kuuhun laskeutumista koskevissa huijaussyytöksissä mitään perää.

Väärennetyt valokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
NASA:n valokuva on väärennös, koska kuumoduulin ja kivien varjot eivät ole samansuuntaisia, joten valonlähteitä pitäisi olla useampia. Murrettu Adam ja Jamie tekivät pienoismalleja ja tasaisella pinnalla varjot olivat samansuuntaiset, mutta epätasaisella pinnalla, kuten Kuussa, varjoista saatiin samanlaiset kuin kuvassa.
NASA:n valokuva on väärennös, koska Buzz Aldrin näkyy selkeästi kuumoduulin varjossa. Murrettu He rakensivat suuremman pienoismallin, jossa oli samaa pölyä ja sama valon heijastussuhde kuin Kuun maaperässä ja valokuva oli samanlainen kuin astronautin ottama. Tämä johtuu siitä, että Kuun pinta heijastaa jonkin verran valoa ja Aldrinin puku oli valkoinen.

Tyhjiömyyttejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kari, Tory ja Grant saivat kokeilla näitä myyttejä Marshallin avaruuslentokeskuksen tyhjiökammioilla.

Myytti Tulos Lopputulokset
Video, jossa USA:n lippu heiluu pystyksen jälkeen, on väärennös, koska tyhjiössä lippu ei voi liehua. Murrettu

Tiimi vei lipun tyhjiökammioon ja heilutti sitä ulkopuolelta. Normaalipaineessa liike lakkasi pian, mutta tyhjiössä jatkui selvästi pitempään. Tämä johtuu siitä, että tyhjiössä liikemäärä jatkuu puuttuvan ilmanvastuksen ansiosta.

Tyhjiössä ei voi tehdä selkeää jalanjälkeä, koska ei ole kosteutta pitämään sen muotoa koossa. Murrettu Tiimi teki tyhjiössä jalanjäljen samanlaiseen hiekkaan kuin Kuussa ja siitä tuli yhtä selkeä. Syy on erilaisissa rakenteissa. Maassa hiekanjyvät ovat rapautuneita ja pyöreitä, joten ne eivät tue toistensa painoa hyvin. Kuussa ei ole eroosiota, joten hiekan pinta on rosoisempaa ja jyvät "lukkiutuvat" toisiinsa nähden pitämään muodon paremmin koossa.
Tyhjiössä samaan aikaan samalta korkeudelta pudotettu höyhen ja vasara osuvat maahan yhtä aikaa. Vahvistettu Koska ilmanvastusta ei ollut, näin tapahtui aivan fysiikan lakien mukaisesti.

Hidastettu filmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Video astronauttien kuukävelystä on tehty hidastetusta filmistä Maan pinnalla. Murrettu Adam pukeutui avaruuspukuun ja yritti matkia astronauttien hypähtelyä, mutta siitä ei tullut hidastettuna oikeanlaista edes vaijereita apuna käyttämällä. Alas syöksyvässä lentokoneessa he saivat Kuuta vastaavan painovoimavaikutuksen ja Adamin liikkeet olivat samanlaiset kuin nauhoitetussa filmissä.

Kuu-laser[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Apollo-astronautit jättivät Kuuhun erikoisvälineitä, jotka heijastavat lasersäteen takaisin Maahan. Vahvistettu Myytinmurtajat lähtivät New Mexicon observatorioon, jossa on huipputehokas laserlähetin. Kun laser osui Apollo 15 -lennon jättämään heijastavaan laitteeseen, se toi observatorion käyrään ison piikin ja vahvisti heijastuksen.

Jakso 105 - Viraalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paloletkunostolaite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Pienen auton voi nostaa ilmaan korkeapaineisilla paloletkuilla. Vahvistettu Myytinmurtajat tekivät ensin pienen mittakaavan testejä, jotka onnistuivat hyvin. Täysikokoisen auton nostamiseen he eivät saaneet aluksi tarpeeksi suurta vedenpainetta, kunnes he keksivät poistaa moottorin ja saivat auton levitoimaan 4,6 metrin korkeudella 45 sekunnin ajaksi.

Pyörtyvät vuohet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Vuohi voi pyörtyä säikähdyksestä. Vahvistettu Tory ja Kari menivät vuohitilalle säikyttelemään vuohia eivätkä saaneet niitä pyörtymään, mutta muutamat kangistuivat paikoilleen. Vuohien käsittelijä selitti, että joidenkin vuohien jalkalihakset jäykistyvät säikähdyksestä, mikä voi aiheuttaa niiden kaatumisen ja pyörtymisen.

Sahanpurutykki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Suuren tulipallon voi luoda ampumalla tykillä sahanpurupilven ja sytyttämällä sen tuleen. Vahvistettu Tiimi rakensi videon mukaisen tykin ja onnistui toistamaan kokeen samanlaisena. Lopuksi he tekivät suuremman tulipallon käyttämällä helposti syttyvää jauhettua maitokermakorviketta.

Näkymätön vesi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
"Näkymätöntä vettä" voi luoda saamalla folioveneen näyttämään kelluvan ilmassa. Vahvistettu Myytinmurtajat käyttivät kuusi kertaa ilmaa raskaampaa rikkiheksafluoridi-kaasua ja vahvistivat myytin. Tiheys saa kaasun käyttäytymään veden tavalla akvaarion kaltaisessa säiliössä.

iOnion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti perustui tähän Youtube-videoon ja leikattiin jaksosta ajanpuutteen vuoksi, mutta näytettiin Myytinmurtajien kotisivulla.

Myytti Tulos Lopputulokset
MP3-soittimen, kuten iPodin, voi ladata yhdistämällä USB-kaapelin sipuliin, jota on liotettu elektrolyyttinesteessä puoli tuntia. Murrettu Grant asensi sipuliin volttimittarin, mutta varaus näytti nollaa. Lisäksi videolta puuttui anodi ja katodi, joita tarvitaan elektrolyysiin.

Johtopäätöksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka suurin osa jakson myyteistä vahvistettiin, Myytinmurtajat varoittivat, että kaikki videot eivät ole sitä miltä näyttävät. He esittivät Rubikin kuutio -videoista oman versionsa, jossa Adam näytti ratkaisevan kuution jaloillaan ja Jamie silmät sidottuina. Oikeasti he aloittivat valmiiksi ratkaistuilla kuutioilla, muuttivat niitä satunnaisesti ja näyttivät videon takaperin.

Jakso 106 - Puhelinluettelokitka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puhelinluettelokitka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
On mahdotonta erottaa kahta 800-sivuista puhelinluetteloa, jotka on liitetty toisiinsa pelkän kitkan varassa pinoamalla sivuja vuorotellen päällekkäin. Osittain murrettu 10 ihmistä ei onnistunut erottamaan luetteloita, eikä edes kaksi erisuuntaan vetävää henkilöautoa. Vasta kaksi entistä armeijan panssarivaunua onnistuivat repimään puhelinluettelot toisistaan. Sivujen luoma kitka oli niin valtava, että sen voittamiseen vaadittiin n. 3600 kilon voima, mikä ei onnistu tavallisilla välineillä ja kulkuneuvoilla.
Vain vahva mies voi repiä puhelinluettelon kahtia. Murrettu Adam keksi taivuttaa luettelon V-muotoiseksi, mikä erotti sivut toisistaan, ja onnistui repimään sen kerralla kahtia.

Mustaruutihai[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kari, Tory ja Grant saivat pyynnön kokeilla Deep Blue Sean loppukohtausta, jossa päähenkilöt tuhosivat viimeisen hain harppuuna-aseella, ruudilla ja autonakulla. Myyttien testaamiseksi Tory rakensi vaahdosta hain ja nimesi sen Hugoksi.

Myytti Tulos Lopputulokset
Ruudin saa syttymään käyttämällä merivettä autonakkuun kipinän aikaansaamiseksi. Murrettu Kipinä ei ollut tarpeeksi tehokas syttymiseen.
Harpuuna-ase on tarkka 30 metrin etäisyydellä. Vahvistettu Tory osui Hugoon samaan paikkaan kuin elokuvassa.
Kymmenessä valoraketissa on tarpeeksi mustaruutia 2½ dynamiittipötköön. Murrettu Tiimi laski, että ruutimäärään tarvitaan kymmenen sijasta 450 valorakettia.
2½ dynamiittipötköllä saa valtavan räjähdyksen. Murrettu Pötköt sisälsivät yhteensä 681 grammaa ruutia ja tuhosivat Hugon, mutta räjähdys oli paljon pienempi kuin elokuvassa. Lisäksi paino olisi tehnyt harppuunan liian raskaaksi osuakseen kohteeseen 30 metrin päästä. He käyttivät elokuvakohtauksen suuruiseen räjähdykseen peräti 180 kiloa TNT:tä.
Vedenalaisesta räjähdyksestä voi selvitä 15 metrin päästä. Murrettu Tiimi asetti veteen eri matkojen päähän levyjä, joiden väliset lasit puhkesivat tappavasta 3400 kPa:n paineesta. Etäisyyden piti olla vähintään 46 metriä, jotta selviäminen voisi olla mahdollista.

Jakso 107 - Vesitainnutin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vesitainnutusase[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
On mahdollista valmistaa vesikäyttöinen tainnutusase, jossa sähkö kulkee vesivirtaa pitkin. Murrettu Adam ja Jamie kokeilivat ensin kaupallisia vesipyssyjä, mutta vesi- ja siten myös sähkövirta katkesi niissä matkan aikana. He rakensivat oman vesipyssynsä, mutta sähkövirta laski merkittävästi etäisyyden kasvaessa. Ase tainnutti vain muutaman jalan etäisyydellä, mikä teki siitä aivan liian epäkäytännöllisen.

Palosammutinräjähdys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiimi kokeili, mitkä seuraavista käsisammuttimista avotulelle heitettynä räjähtävät ja sammuttavat tulen.

Myytti Tulos Lopputulokset
Hiilidioksidisammutin varoventtiilillä. Murrettu Varoventtiili tyhjensi sammuttimen sisällön turvallisesti 15 minuutissa.
Vesisammutin. Murrettu Vesisammutin räjähti, muttei sammuttanut liekkejä kokonaan.
Kemiallinen vaahtosammutin. Mahdollista Vaahtosammutin räjähti, mutta liekit sammuivat vain koska palava aine hajosi joka puolelle.
Hiilidioksidisammutin ilman varoventtiiliä. Mahdollista Hiilidioksidisammutin räjähti, mutta myös levitti vain palavan aineen ympärilleen eikä siis varsinaisesti sammuttanut liekkejä.

Tulella kävely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Palavien hiilten päällä kävely vahingoittumatta on henkisen maailman asia, jota ei voi selittää tieteellisesti. Murrettu Kari, Tory ja Grant testasivat tekojaloilla kuinka paljon kävelystä siirtyy lämpöä paljaisiin jalkapohjiin. Ne eivät palaneet kolmen tekijän ansiosta: jalka ei kosketa hiiliin riittävän pitkäksi aikaa ja sekä hiilet että tuhka muodostavat eristävän kerroksen, joka kerää suurimman osan lämmöstä. Lopuksi he onnistuivat kävelemään hiilien yli vahingoittumatta oikean kävelytekniikan ansiosta, mutta kun Adam käveli yli liian nopeasti, sai hän palovammoja varpaisiin.

Jakso 108 - Sokea kuski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sokea kuski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Sokea voi ajaa autoa matkustajan ohjeistuksella. (Perustuu elokuvaan Naisen tuoksu.) Vahvistettu Adam ja Jamie yrittivät ajaa silmät sidottuina, mutta epäonnistuivat surkeasti. Oikeasti sokea Jerry Kuns onnistui kuitenkin hyvin. He päättelivät, että sokea on tottunut noudattamaan ohjeita herkemmin, kun taas kokenut kuski kuvittelee mielessään liikaa miten kuuluisi ajaa.

Golfpallo oksien läpi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
On parempi lyödä golfpallo suoraan oksien läpi kuin kiertää se, koska puun oksistosta 90 % on ilmaa. Murrettu Aluksi Tory löi 10 palloa, joista 6 meni läpi, 2 otti oksiin kiinni ja 2 kimposi puun rungosta. Grant rakensi lyöntirobotin, joka sai vain 24 palloa sadasta oksien läpi. Tory kilpaili robottia vastaan ja löi 27 palloa sadasta läpi.

Salamapohjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Metallipohjaiset kengät vetävät salamaa puoleensa. Murrettu Myytinmurtajat rakensivat ballistisesta hyytelöstä kaksi nukkea, joista toisella oli metalliset ja toisella muoviset kengänpohjat. Salama osui yllättäen muovipohjaisiin useammin, vaikka metallipohjaisten kenkien nukelle lisättiin kaulakoru ja metallivyö. Lopuksi he näyttivät metallisen golfmailan vaaran ja sulattivat nuken salamalla.

Räjähteellä reikään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
C-4:llä saa valtavan tulipallon, joka voi 46 metrin päästä pudottaa golfpallon reiän reunalta sisään. Murrettu Myytti perustuu loppukohtaukseen elokuvasta Latvasta laho. Räjähdys teki vain savupilven eikä pudottanut palloa reikään. Kari, Tory ja Grant käyttivät bensaa oikean tulipallon luomiseen.

Jakso 109 - Ninjaspesiaali 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuolen nappaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä myytti tutkittiin uudestaan, koska fanien mielestä viime kerralla jousipyssy oli liian lähellä nappauslaitetta. He ehdottivat myös useita henkilöitä, jotka pystyisivät nappaamaan nuolen videolle.

Myytti Tulos Lopputulokset
Ninjat voivat napata nuolia lennosta. Uudelleen murrettu Myytinmurtajat mittasivat, että nuoli säilyttää nopeutensa 21 metriä aerodynaamisen muotonsa ansiota. Anthony Kelly suostui koekaniiniksi ja onnistui nappaamaan nuolen. Nopeus oli kuitenkin vain 3/4 täydestä ja suunta suoraan kohti Anthonya, joten he yrittivät täydellä vauhdilla. Hän ei enää saanut nuolia kiinni ellei tiennyt lähtösuuntaa etukäteen.

Ninjan kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Ninja ehtii torjua nuolen miekalla ja tappaa jousiampujan ennen uuden nuolen lataamista. Vahvistettu Adam ampui nuolen, jonka Anthony torjui ja ehti tarpeeksi lähelle "tappaakseen" ennen kuin Adam ehti ampua toisen kerran.

Vedenalainen puhallusputki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Ninja voi piileskellä veden alla ja ampua hengitysputkestaan tikan puhaltamalla. Mahdollista Kari, Tory ja Grant kokeilivat ensin kuinka kauan vedessä selviäisi ennen hypotermiaa ja Tory kesti kylmässä vesitankissa tunnin. Tiimi huomasi, että valon taittuminen vedessä vaikeuttaa tähtäämistä eikä tikka noussut aluksi kunnolla putkesta, mutta Kari osui kohteeseen 3. yrityksellä. Lopulta kaikki saivat osumia oikealla puhallus- ja tähtäystekniikalla.

Tuuman lyönti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Ninja voi kaataa ihmisen vain tuuman (2,54 cm) mittaisella lyöntimatkalla Bruce Leen tapaan. Mahdollista Anthony Kellyn tuuman lyönti oli puolet Jamien normaalin lyönnin voimasta ja 3 tuuman isku 2/3. Adam ja Jamie päättelivät, että hyvällä harjoittelulla tuuman lyönnillä voi pystyä kaatamaan ihmisen.

Jakso 110 - Alkoholimyyttejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oluttoljotus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Alkoholi voi saada ihmiset näyttämään viehättävämmältä. Mahdollista Adam ja Jamie katsoivat ensin selvänä 30 naisen kuvaa ja antoivat pisteitä 96 ja 116, kun maksimimäärä oli 300. Kari katsoi puolestaan 30 miestä ja antoi 154 pistettä. Muutaman oluen juotuaan he antoivat 121, 105 ja 89 pistettä. Täysin juopuneena pisteet olivat 134, 111 ja 153. Vaikka tuloksissa oli vaihtelua, he päättelivät myytin mahdolliseksi, koska pistekeskiarvo kasvoi selvästi täysin juopuneena.

Selviäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adam ja Jamie kokeilivat nopeaksi väitettyjä selviämiskeinoja. He testasivat niitä yrittämällä seurata viivakuvioita mahdollisimman nopeasti ja tarkasti. Humalatilasta selviämistä voi nopeuttaa...

Myytti Tulos Lopputulokset
...mustalla kahvilla. Murrettu Jamien ja Adamin tulokset eivät muuttuneet.
...reippaalla kuntoilulla. Mahdollista Adam juoksi 5 minuuttia juoksumatolla ja hänen tuloksensa paranivat.
...upottamalla pään jäiseen veteen. Murrettu Ei vaikutusta.
...läpsäytyksellä naamaan. Mahdollista Tulokset paranivat.

Hwacha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hwacha on muinainen korealanen ase, joka ampuu paljon nuolia kerralla. Kari, Tory ja Grant testasivat asetta kolmessa osassa.

Myytti Tulos Lopputulokset
Hwacha voi ampua 200 nuolta 460 metrin päähän ja sen nuolet räjähtävät törmäyksestä. Vahvistettu Ensin tiimi testasi nuolten kantomatkaa, mikä onnistui riittävällä ruutimäärällä. Sitten he kokeilivat saako nuolen räjähtämään ja saivat ruudilla aikaan tappavan haavan. Lopuksi tiimi rakensi oman hwachan, joka toimi lähes täydellisesti ampuen putkista 199 nuolta 200:sta.

Jakso 111 - Moottoripyörävoltti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moottoripyörävoltti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä myytti on peräisin elokuvasta Indiana Jones ja viimeinen ristiretki.

Myytti Tulos Lopputulokset
Moottoripyörän saa tekemään ilmavoltin heittämällä puukepin etupyörän pinnojen väliin. Murrettu Adam ja Jamie hankkivat samanlaisen moottoripyörän kuin elokuvassa ja rakensivat laitteen, joka heitti kepin ihmisen nopeudella. 64 km/h vauhdissa pyörä vain katkaisi kepin kahtia, joten he käyttivät metallitankoa. Moottoripyörä ei kuitenkaan pysähtynyt tai noussut ilmaan vaan kaatui kyljelleen ja liukui kauan maata pitkin. Lopuksi he tekivät ilmavoltin samanlaisella räjähdyksellä kuin elokuvakohtauksessa oikeasti käytettiin.

Vankikarkurit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kari, Tory ja Grant kokeilivat voiko vankilasta paeta laskeutumalla katolta köydellä, joka on tehty...

Myytti Tulos Lopputulokset
...vessapaperista. Mahdollista Tory kiersi vessapaperia useiksi langoiksi, joista hän rakensi köyden. Se kannatti hänen painoaan, vaikka hänellä oli laskeutuessa vaikeaa saada tukevaa otetta. Köysi katkesi vasta, kun Tory veti sitä maasta.
...lakanoista. Vahvistettu Grantin oli helppo tehdä lakanoista kestävä köysi, jolla hän laskeutui onnistuneesti alas saaden vain hiertymiä käsiinsä.
...hiuksista. Mahdollista Kari punoi yhteen lukuisia poninhäntiä, joiden punoksista hän teki köyden. Hänellä oli vaikeuksia saada hiukset pysymään yhdessä, mutta onnistui silti laskeutumaan alas. Köysi vaati kuitenkin niin paljon hiuksia, että tapa on hyvin epäkäytännöllinen.

Jakso 112 - Arkkulyönti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikä on luodinkestävää? 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adam ja Jamie saivat faneilta pyyntöjä testata seuraavien esineiden ja materiaalien luodinkestävyys:

Myytti Tulos Lopputulokset
Poliisin virkamerkki Mahdollista Luoti lävisti hopeatähden ja kuparimerkin, mutta nikkelitähti pysäytti luodin.
MP3-soitin/iPod Murrettu Myytin mukaan Irakissa palvellut sotilas selvisi, kun hänen iPodinsa ammuttiin. Adam kuitenkin läpäisi iPodin AK-47:llä toisella laukauksellaan. Tositapauksessa ammuttu sotilas käytti luotiliivejä.
3 pizzalaatikkoa lämpölaukussa Mahdollista Tarinan mukaan pizzalähetti selvisi haulikon iskulta pitämällä lämpölaukkua edessään. Adam ammuskeli haulikolla birdshot-patruunoita ja vain 6 niistä läpäisi koko laukun. Suurempi buckshot vaati pysäytykseen kuitenkin 5 peräkkäistä pizzalämpölaukkua.
Ihmiskehon rasva Murrettu Paksuin mitattu rasvakerros 41 cm oli Walter Hudsonilla. Adam ja Jamie asettivat saman verran ruumiinlämpöistä lehmän rasvaa nuken eteen, mutta luoti läpäisi sen helposti.
Ihmiskehon lihakset Murrettu Adam ja Jamie mittasivat 35,6 cm (28 cm hauis ja 7,6 cm rintalihas peräkkäin) naudanlihaa nuken eteen, mutta se ei pysäyttänyt luotia.
Maissitärkkelyksen ja veden sekoitus Murrettu Adam ajatteli, että sekoitus voisi ei-newtonmaisena nesteenä pysäyttää luodin, mutta edes 6 ohutta pussillista nestettä ei pysäyttänyt Glock-pistoolin luotia.
Kuituvahvistetulla kipsisementillä käsitellyt kylpyhuonelaatat Mahdollista Jamie ei onnistunut läpäisemään laattaa 9 mm pistoolilla, .45-kaliiberin käsiaseella eikä haulikolla. Vasta M4 Carbinen luodit lävistivät laatan.
Vyönsolki (näytetty Discovery Channelin verkkosivuilla) Mahdollista Vaikka testissä luoti läpäisi soljen, Adam ja Jamie juttelivat apulaissheriffin kanssa, jota oli ammuttu vyönsolkeen ja selvinnyt siitä pelkällä isolla mustelmalla.

Arkkulyönti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyseinen myytti perustuu elokuvaan Kill Bill: Volume 2.

Myytti Tulos Lopputulokset
1,8 metrin syvyyteen haudatusta ruumisarkusta voi selvitä murtamalla arkku nyrkein ja kaivautumalla ylös vapauteen. Murrettu Kari, Tory ja Grant mittasivat kamppailulajitähden Jon Fitchin suurimmaksi lyöntivoimaksi 6400 newtonia. Grant rakensi robotin toistamaan voimaa 7,6 cm:n mittaisina lyönteinä puuarkun sisältä. Edes 600 iskulla arkkuun ei saatu reikää vaan pelkkä halkeama kanteen. Lisäksi Grant ei pystynyt kaivautumaan multakasan alta.

Jakso 113 - Loppuräjähdys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentävä lähtö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
On parempi osua maahan valmiiksi liikkeessä kuin lähteä paikoiltaan. Murrettu Kari, Tory ja Grant kokeilivat lentävää lähtöä juosten, polkupyörällä ja lopuksi autolla. Kaikissa maahan laskeutuminen liikkeessä oli hitaampi kuin lähtö paikoiltaan maassa. He päättelivät tämän johtuvan siitä, että laskeutuessa energiaa kuluu tarvittavan kitkan syntymiseen.

Lannan kiillotus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
Lantaa ei voi kiillottaa. Murrettu Adam ja Jamie kävivät eläintarhassa ja keräsivät sekä lihan- että kasvinsyöjien lantaa. He muotoilivat dorodango-tekniikalla lannan sileiksi ja kiiltäviksi palloiksi, jotka laite mittasi kiillotetuiksi esineiksi.

Loppuräjähdys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myytti Tulos Lopputulokset
On parempi lopettaa räjähdykseen. Vahvistettu Adam ja Jamie vertailivat tapoja lopettaa jakso (ja tuotantokausi). Adam päätti kiertää Jamien mopon ympäri räjähdelankaa ja lisäsi siihen bensapulloja. Jamie sen sijaan poltti 450 kiloa termiittiä katkaistakseen sillä maasturin kahtia. Fanit saivat äänestää kumpi oli parempi ja voittaja oli Adamin räjähdys 59,8% osuudella.