Myyrmäen kirjasto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Myyrmäen kirjasto
Myyrmäen kirjasto toimii Myyrmäkitalossa. Kuva Paalutorin suunnalta.
Myyrmäen kirjasto toimii Myyrmäkitalossa. Kuva Paalutorin suunnalta.
Sijainti Paalutori 3, 01600 Vantaa[1]
Koordinaatit 60.2612°N, 24.8535°E
Tyyppi Vantaan kaupunginkirjaston toimipiste
Asiakkaita noin 294 000 (2017)[2]
Kotisivut

Myyrmäen kirjasto on lainausmäärältään Vantaan kaupunginkirjaston toiseksi suurin toimipiste ja Länsi-Vantaan aluekirjasto. Se sijaitsee Myyrmäkitalossa Vantaan Myyrmäen kaupunginosassa, Myyrmäen rautatieaseman ja kauppakeskus Myyrmannin vieressä. Vuonna 2017 Myyrmäen kirjastossa kävi noin 294 000 kävijää, mikä tekee siitä kävijämäärällä mitattuna Vantaan toiseksi suurimman kaupunginkirjaston.[2]

Myyrmäen kirjasto remontin jälkeen vuonna 2018.

Kirjaston palvelut ovat maksuttomia ja vapaasti kaikkien käytettävissä. Joihinkin palveluihin tarvitaan oma kirjastokortti.

Myyrmäen kirjasto perustettiin vuonna 1984, jolloin se sijaitsi nykyisissä Lasten taidetalo Toteemin tiloissa. Vuonna 1987 kirjasto siirtyi Kauppakeskus Isomyyrin yhteyteen. Nykyisissä tiloissaan Myyrmäkitalossa kirjasto on toiminut vuodesta 1993. Samassa talossa toimii myös Vantaan taidemuseo Artsi. Rakennuksessa toimii elokuvateatteri Kino Myyri, joka lakkautettiin joulukuussa 2020, mutta jatkaa toimintaansa uuden yrittäjän voimin.

Kirjaston kokoelmat sisältävät suomenkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta, musiikkiäänitteitä (CD, DVD), elokuvia (DVD, Blu-Ray), konsolipelejä, sekä sanoma- ja aikakauslehtiä. Saatavana on myös ruotsin-, englannin-, venäjän- ja muun kielistä kirjallisuutta. Kirjaston kokoelmat ovat löydettävissä pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen HelMet-aineistohausta.

Tilat, laitteet ja tapahtumat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tilat Myyrmäen kirjastolla on tiloja kahdessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa (Myyrmäkitalon 2. kerroksessa) sijaitsee kirjastosali: aikuistenosasto, lasten- ja nuortenosasto, musiikkiosasto sekä tapahtumatila. Toisesta kerroksesta löytyvät lehtisali ja hiljaista työskentelytilaa. [1]

Laitteet Kirjastosalissa käytettävissä on sekä internetin käyttöön että aineistohakuun tarkoitettuja tietokoneita. Kirjastossa on maksuton langaton verkko (Wi-Fi).[1]

Tapahtumat Kirjastossa järjestetään erilaisia tapahtumia vaihtuvin teemoin. Ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät kirjaston Helmet-sivuilta.

  1. a b c Myyrmäen kirjasto. Palvelut Helmet-kirjastot, helmet.fi. Viitattu 2.7.2016.
  2. a b Vantaan kaupungin tilastollinen vuosikirja 2017 (.xlsx) (Taulukko 8.17: Kaupunginkirjasto 2006-2017) avoindata.fi. Väestörekisterikeskus. Viitattu 5.11.2019.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]