Myllylahti (kirjankustantamo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Myllylahti Oy on keskisuuri suomalainen kustannusyhtiö. Yritys on perustettu vuonna 1989 ja yhtiön kustannustoiminta on alkanut vuonna 1996. Myllylahti on tähän mennessä julkaissut yhteensä yli 400 kirjaa, ja on vakiinnuttanut asemansa parinkymmenen merkittävimmän suomalaisen kustannusyhtiön joukossa.

Myllylahti oli ensimmäinen suomalainen kirjakustantamo, jonka kaikki kirjat päätettiin julkaista myös sähkökirjoina vuonna 2008. Myllylahti aikoo tulevaisuudessa kustantaa sähkökirjojen lisäksi myös muuta korkealaatuista digitaalista sisältöä. Myllylahden tavoitteena on kasvaa perinteisestä kirjakustantamosta uuden ajan kustannusyhtiöksi.

Myllylahti on yleiskustantamo ja julkaisee vuosittain noin 40 uutuusteosta. Julkaisuohjelma käsittää pääasiassa kotimaista kaunokirjallisuutta. Yritys on Suomen Kustannusyhdistys ry:n jäsen.

Yhtiö tuottaa MurhaMylly -sarjaa, jossa julkaistaan uusia jännitys- ja rikosromaaneja. Tuula Sariolan nimellä kirjoittanut Ritva Sarkola siirtyi Gummerukselta Myllylahdelle.

Kustantamon kirjailijoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.