My Hero Academia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
My Hero Academia
Boku no Hero Academia Logo.png
僕のヒーローアカデミア
(Boku no Hīrō Akademia)
Genre seikkailu, toiminta, fantasia, komedia
Manga
Tekijä Kōhei Horikoshi
Julkaisija Japani Shueisha
Yhdysvallat Viz Media
Sarjajulkaisulehti Weekly Shōnen Jump
Ensimmäinen painatus 7. Heinäkuuta 2014 –
Kirjojen lukumäärä 20
TV-anime
Ohjaaja Kenji Nagasaki
Studio Bones
Lähetyskanavat JNN (MBS) NNS (ytv)
Animax Asia Adult Swim
Alkuperäinen lähetyskierros 3. Huhtikuuta 2016 –
Jaksojen määrä 63


My Hero Academia (僕のヒーローアカデミア Boku no Hīrō Akademia) on japanilainen supersankariaiheinen mangasarja, jonka on kirjoittanut ja kuvittanut Kōhei Horikoshi.

Tarina seuraa Izuku Midoriyaa, poikaa, joka syntyi ilman supervoimia maailmaan, missä ne ovat normalisoituneet. Maailman suurin sankari All Might ottaa hänet oppipojakseen ja jakaa voimansa hänen kanssaan.

Mangasta on myös luotu Anime-versio, sen ensimmäinen jakso julkaistiin Japanissa 3. huhtikuuta 2016. Anime on dubattu myös englanniksi.

Sarjasta on myös julkaistu animoitu elokuva My hero Academia: Two Heroes, jota ei kuitenkaan toistaiseksi ole julkaistu Suomessa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noin 80 prosentilla ihmisistä on jonkinlainen supervoima. Kasvanutta rikollisuutta hillitäkseen valtio ostaa palveluita yksityisiltä supersankaritoimistoilta, ja sankari onkin kaikkien lasten toiveammatti. Se on myös supervoimattomana syntyneen Midoriyan haave. Sattumalta häneen iskee silmänsä maailman vahvin sankari All Might, joka tekee hänestä salaa supervoimiensa perijän. All Might nimittäin tunnistaa Midoriyassa sankarin tärkeimmän ominaisuuden, vaistonvaraisen ja pyyteettömän halun auttaa muita.

Media[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

My Hero Academia on japanilainen mangasarja, jonka on kirjoittanut ja kuvittanut Kōhei Horikoshi. Sarjaa alettiin julkaista mangalehdessä Weekly Shōnen Jump heinäkuussa 2014. Syyskuuhun 2018 mennessä sarjaa on kerätty kaksikymmentä tankōbon nidosta. Viz Media lisensoi sarjan englanninkielisen version julkaistavaksi Pohjois-Amerikassa.

Mangasta on myös tehty spin-off-sarja, My Hero Academia: Vigilantes, se julkaistaan myös Weekly Shōnen Jumpissa.

Anime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

My Hero Academia on Studio Bonesin tekemä animesarja, joka perustuu samannimiseen Mangaan.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animestä on myös luotu videopelejä, kuten My Hero Academia: Battle for All. Pelin on kehittänyt Dimps ja julkaissut Bandai Namco Entertainment Nintendo 3DS- käsikonsolille.

Myös toinen videopeli nimeltään My Hero One's Justice, julkaistaan PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One- konsoleille, sekä Microsoft Windowsille lokakuussa 2018.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]