Muumit piilosilla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muumit piilosilla
Kehittäjä Norsk Strek AS
Julkaisija WSOY Multimedia, myöhemmin Nordic Softsales
Julkaistu 1995
Lajityyppi point-and-click adventure (en) (käännä suomeksi)
Pelimuoto yksin- ja kaksinpeli
Alusta Windows / Macintosh
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Muumit piilosilla on vuonna 1995 julkaistu, ensimmäinen muumiaiheinen tietokonepeli. Peli sisältää yhdeksän erilaista osiota, jotka sijaitsevat eri puolilla Muumilaaksoa, suurin osa Muumitalossa. Tehtävänä on löytää Muumilaaksoon vierailemaan saapunut Tahmatassu klikkaamalla hiirellä näkymissä olevia esineitä ja asioita. Pelin kertojana toimii Tytti Paavolainen.

Pelin yhdeksän osiota sijoittuvat Muumitalon lähiympäristöön, Muumitalon keittiöön, Hemulin taloon, Niiskuneidin huoneeseen, Muumipeikon huoneeseen, Muumitalon kuistille, Niiskun verstaalle, Muumitalon kellariin sekä uimahuoneeseen. Tahmatassun löytäminen ei ole helppoa, sillä jokainen näkymä on täynnä erilaisia pieniäkin yksityiskohtia, eikä Tahmatassu ole yleensä piilossa samassa paikassa eri pelikerroilla.

Pelissä on runsaas­ti ani­maa­ti­oita ja ää­nitehosteita. Siinä esiintyy suuri osa muumimaailman hahmoista. Pelissä ei kuulla hahmojen puhuvan, vaan ne toimivat eleillä ja liikkeillä. Esineet ja eläimet päästävät erilaisia ääniä, kun niitä napsauttaa. Pelin osioista löytyy myös erillisiä pelejä, kuten mahdollisuus värittää ja tulostaa kuvia, pelata muistipeliä (yksin tai toisen pelaajan kanssa), piirtää tai yhdistää tietty ääni tiettyyn hahmoon, esineeseen tai eläimeen.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.