Museomajatalo Rauhala Inn

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vandrarhem Rauhala Inn Kouvola.jpg

Museomajatalo Rauhala Inn on Kouvolassa sijaitseva kesäisin avoinna oleva majatalo, joka toimii myös elävänä museonaselvennä, jonka arkkitehtuurissa on säilynyt 30-luvun funktionaalinen muotoilu. Samojen tyyppipiirrosten mukaan rakennettiin myös muita matkustajakoteja suomalaisiin taajamiin yleensä lähelle rautatieasemia, mutta useimmat näistä 30-luvun matkustajakodeista on jo purettu. Matkustajakoti Rauhalakin rakennettiin Myllykoskelle rautatieaseman viereen vuonna 1934. Rauhala onkin oman aikakautensa edustajana ainutlaatuinen vielä toimiva majatalo.

Rakennuksen koko on noin 200 m².lähde? [1] Alakerrassa on kaksi liikehuoneistoa, joista toiseen tuli alunperin ruokala ja kahvila.milloin? Yläkertaan tuli tyyppipiirrosten mukaan 5 matkustajahuonetta.milloin? Rakennuksen alakerran liikehuoneissa on aikoinaan toiminut lisäksi mm. rautakauppa, autokoulu ja valokuvaamo, jotka toimivat edelleenkin Myllykoskella, mutta eri kiinteistöissä [2].milloin?

Paikkakuntalaiset muistelevat, kuinka lapset toimivat Sodan aikana lähetteinä tuoden viestejä Rauhalassa majoittuneille päämajan linnoitustoimiston esikuntaupseereille linnoitustoimistosta, joka sijaitsi läheisen Myllykosken paperitehtaan tilossa [3].

1950-luvulla talossa on asunut muun muassa kiertävä komediateatteri Punainen Mylly. Teatterilaisten mukana talossa vierailivat muun muassa Olavi Virta ja Tapio Rautavaara sekä muita rillumarei-muusikkoja.lähde? Talossa vieraili myös paikkakunnalla muusikkopiireissä tunnetuksi tuoli kansakoulunopettaja Juha Vainio, joka toimi kansakoulun opettajana paikkakunnalla 1960-luvulla.lähde?[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://sites.google.com/site/majoituskouvola/museomajatalo Museomajatalo Kouvola
  2. Pajuoja Reijo (2003) Myllykosken seudun kyläkirja 2. Myllykosken Kotiseutuyhdistys ISBN 952-92-6167-0
  3. Pajuoja Reijo (1998) Myllykosken seudun kyläkirja 1. Myllykosken Kotiseutuyhdistys IISBN 952-91-0581-9
  4. http://vintagemajatalo.blogspot.fi/ Vintagemajatalo Rauhala Inn 1934

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]