Muonion lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muonion lukio on Muonion kunnassa toimiva vuonna 1974 perustettu lukio.

Lukio toimi pitkään tiloissa, jotka ovat nykyisin Muonion pääkirjaston käytössä. Vuonna 1994 lukio muutti uusiin tiloihin ammattioppilaitoksen yhteyteen. Opiskelijamäärä on lukiossa noin 60. Heistä osa suorittaa yhdistelmäopintoja.

Muonion lukion rehtorina toimii Kyllikki Kurki.

Yhdistelmäopinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammatti- ja lukio-opintojen yhdistäminen

Yhdistelmäopiskelija suorittaa ammatillisen tutkinnon Ammattiopisto Lappian auto-, sähkö-, rakennus- tai ravintola-alalla. Ylioppilastutkinnon saamisen edellytyksenä on ammatillisen tutkinnon suorittaminen. Ammatti- ja lukio-opintoja tehdään rinnakkain molemmissa oppilaitoksissa. Yhdistelmäopintojen suorittaminen kestää yleensä neljä vuotta. Usein neljäs vuosi painottuu lukiossa opiskeluun ja ylioppilaskirjoituksiin. Syksyllä 2011 aloittaneet yhdistelmäopiskelijat saivat käyttöönsä henkilökohtaisen tietokoneen.

Kaikki ne yhdistelmäopiskelijat, jotka ovat suorittaneet lukion oppimäärän valitsemissaan pakollisissa kirjoitusaineissa, ovat myös kirjoittaneet ylioppilaiksi.

Hiihtovalmennus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiihtolajien urheilijoille Muonion lukiossa ja Ammattiopisto Lappiassa toimii yhteinen hiihtovalmennusryhmä Ski College. Opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen harjoittelu- ja opintosuunnitelma. Hiihtovalmennus on osa koulukohtaista kurssitarjontaa. Harjoittelua, leirejä sekä kilpailumatkoja ohjaa oppilaitoksen päätoiminen hiihtovalmentaja.

Muoniossa on hiihtovalmennusryhmälle erinomaiset harjoittelumaastot Olostunturin maastohiihtokeskuksessa. Muiden oppilaitosten opiskelijoilla on mahdollisuus opintojaksojen ja yksittäisten kurssien suorittamiseen. Opetuksesta, ruokailusta ja asumisesta peritään tällöin kohtuullinen korvaus. Vierailevat opiskelijat voivat harjoitella Ski Collegen mukana. Hakeutuminen lyhyemmille opintojaksoille tapahtuu ottamalla yhteyttä oppilaitoksen opinto-ohjaajaan.

Tunnettuja oppilaita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alueen muut lukiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muonion lukion lähimmät naapurilukiot ovat Enontekiön, Kittilän ja Kolarin lukiot.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]