Multiwinia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Multiwinia
Kehittäjä Introversion Software
Julkaisija Introversion Software
Jakelija Pinnacle Software
Valve Corporation
Julkaistu 19. syyskuuta, 2008
Lajityyppi Strategia
Pelimuoto Yksinpeli
Moninpeli (lähiverkossa tai internetissä)
Alusta Windows
Jakelumuoto CD-ROM
Lataaminen Introversionin omasta nettikaupasta tai Valven Steamista
Vaatimukset 2000 MHz prosessori
512 megatavua RAM-muistia
60 megatavua tilaa kovalevyltä
Näytönohjain 32 megatavulla muistia
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Multiwinia on Introversion Softwaren neljäs peli. Se on reaaliaikanen strategiapeli, jonka grafiikat on saanut inspiraatiota aikaisista pelikoneista ja Tron-elokuvan tietokonegrafiikoista.

Introversion julkisti tiedon pelin teosta 27. helmikuuta 2007 ja suljettu betatestaus alkoi 13. maaliskuuta 2008.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tietokonetutkija, Dr Sepulveda, loi digitaalisen maailman joka oli luomassaan tietokoneverkossa. Tätä maailmaa kutsuttiin Darwiniaksi, ja sitä asutti digitaalinen elämänmuoto nimeltä Darwinialaiset. Kuitenkin, ajan myötä Darwinialaisista tuli enemmän aggressiivisia jotka jaottuivat ryhmiin ja alkoivat taistella. Heitä alettiin kutsua Multiwinialaisiksi.

Pelimoodit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multiwinialainen

Multiwiniassa on kuusi pelimoodia joita voi pelata yksinpelinä kolmella eri vaikeustasolla tai moninpelinä ihmisiä vastaan.

Domination[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dominationissa jokainen ryhmä taistelee hallitakseen jokaista rastia. Peli päättyy joko ajan loputessa jolloin eniten rasteja hallitseva voittaa tai sitten kun jokin ryhmistä on vallannut kaikki rastit.[1]

King of the Hill[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King of the Hillissä ympäri karttaa löytyy "pistealueita" joita hallitessa saa pisteitä. Mitä enemmän näitä hallitsee, sitä nopeammin tulee pisteitä. Kun hallitsee niitä kaikkia, pisteitä tulee yksi per sekunti vauhtia. Hallitakseen näitä, alueella pitää olla ainakin yksi tiimiläinen joka ei ole Officer.

Capture the Statue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävänä on nostaa jättiläismäisiä patsaita patsasalueilta omalle patsaille tarkoitettuun alueeseen joka sijaitsee omien rastejen läheisyydessä. Nostamiseen vaaditaan suurta määrää Multiwinioita ja siirtäminen on hidasta. Mikäli kantajat tapetaan, patsas jää maahan. Mikäli kantajat kuolee patsaan ollessa esimerkiksi mennessä vuorta ylöspäin, patsas kaatuu maahan ja palautuu patsasalueelle. Voittaja on se joka on siirtänyt patsaita omalle alueelle eniten ajan päättyessä.

Rocket Riot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisella ryhmällä on jättiläismäinen raketti joka pitää tankata, täyttää sadalla Multiwinialaisella ja suorittaa onnistunut laukaisu.[1] Polttoaine tankataan pumpuilla jotka toimivat aurinkovoimalla. Tätä varten Multiwinioiden pitää vallata aurinkopaneeleja niiden toimintaan. Mikäli vihollinen hyökkää raketin kimppuun, raketti räjähtää, polttaa kaiken polttoaineen ja kaikki ketkä on sen sisällä jonka jälkeen raketti ilmestyy takaisin ja tankkaaminen pitää aloittaa alusta.

Blitzkrieg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävänä on valloittaa vihollisen lippu ja samalla puolustaa omaa aseistuksella. Samalla ympäri karttaa on levitelty lippuja jotka pitää valloittaa järjestyksessä jonka jälkeen voi valloittaa vihollisen lipun.

Assault[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiimin pitää puolustaa pommia joka räjähtää määrätyn ajan loputtua, kun vihollistiimi yrittää hyökkää pommin kimppuun ja tuhota sitä. Tuhoamisen jälkeen roolit vaihtuvat, ja vihollistiimin pitää puolustaa pommia. Tiimi joka tuhoaa pommin nopeammin, voittaa. Puolustavalla tiimillä on pommin läheisyydessä aseistusta joten tuhoaminen voi olla vaikeaa. Monien hyökkäysaaltojen jälkeen tuhoaminen pitäisi onnistua. Hyökkäävä puoli voi myös sabotoida pommin yhdistäviä kolmea rastia.

Sanastoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spawn Point (Rasti)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rasteilla syntyy uusia Multiwinioita. Niitä voi vallata vihollisilta tappamalla kaikki sen läheisyydessä olevat, ja siirtymällä sen ympärille.

Crates (Laatikot)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kartalle tippuu satunnaisesti laatikkoja joista on joko hyötyä tai haittaa tiimille. Ne voivat sisältää esimerkiksi ydinaseen jota voi lähettää vihollista päin tai rakettitornin tai sitten haittatapauksena Darwiniasta tutun Viriin.

Päälliköt (Officers)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päälliköt voivat muodostaa Multiwinioita muodostelmiin, jotka antavat vaikuttavan hyökkäysvoiman. He voivat myös esimerkiksi käskeä Multiwinioita liikkumaan tiettyyn paikkaan.

Panssarit (Armours)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panssarit voivat kuljettaa maksimissaan 100 Multiwinialaista ympäri karttaa. Ne ovat hyödyllisiä jyrkissä kohdissa, vuorilla ja voivat mennä vedessäkin. Ne ovat kuitenkin alttiita vihollisten hyökkäyksille koska se ei sisällä aseistusta.

Trunk Port[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trunk Portit ovat yhdyskäytäviä muihin Darwinian osiin. Joissakin pelimoodeissa ne ovat vain koristeita. Muissa kuten Assaultissa, Rocket Riotissa ja Blitzkriegissä ne toimivat käytävinä joista ryhmäläisiä tulee.

Tuliaseet (Turrets)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuliaseita on kolmenlaisia: konekivääri, liekinheitin ja raketinheitin. Pelimoodeissa joissa ei puolusteta valmiiksi aseistuksen kanssa, saa näitä laatikoista. Konekivääri ampuu nopeasti hitaasti liikkuvia Multiwinioita. Liekinheittimet ovat kantamaltaan lyhyitä mutta voivat sytyttää suuren ryhmän Multiwinioita tuhkaksi sekunneissa. Raketinheittimet ampuvat hitaasti mutta tuhovoima on suuri.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Rautalahti, Mikko: Ennakossa Multiwinia Peliplaneetta.net. 18.8.2008. (suomeksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]