Multiwinia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Multiwinia
Kehittäjä Introversion Software
Julkaisija Introversion Software
Jakelija Pinnacle Software
Valve Corporation
Julkaistu 19. syyskuuta, 2008
Lajityyppi Strategia
Pelimuoto Yksinpeli
Moninpeli (lähiverkossa tai internetissä)
Alusta Windows
Jakelumuoto CD-ROM
Lataaminen Introversionin omasta nettikaupasta tai Valven Steamista
Vaatimukset 2000 MHz prosessori
512 megatavua RAM-muistia
60 megatavua tilaa kovalevyltä
Näytönohjain 32 megatavulla muistia
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Multiwinia on Introversion Softwaren neljäs peli. Se on reaaliaikainen strategiapeli, jonka grafiikat ovat saaneet inspiraatiota varhaisista pelikoneista ja Tron-elokuvan tietokonegrafiikoista.

Introversion julkisti tiedon tulevasta pelistä 27. helmikuuta 2007 ja suljettu betatestaus alkoi 13. maaliskuuta 2008.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tietokonetutkija, tohtori Sepulveda, loi tietokoneverkkoon sijoittuvan digitaalisen maailman nimeltä Darwiniaksi. Darwiniaa asutti digitaalinen elämänmuoto nimeltä darwinialaiset. Ajan myötä darwinialaiset muuttuivat aggressiivisemmiksi ja jakautuivat keskenään taisteleviin ryhmiin. Heitä alettiin kutsua multiwinialaisiksi.

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multiwinialainen

Multiwiniassa on kuusi pelimuotoa, joita voi pelata yksinpelinä kolmella eri vaikeustasolla, tai moninpelinä ihmisiä vastaan.

Domination[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dominationissa jokainen ryhmä taistelee hallitakseen jokaista rastia. Peli päättyy joko ajan loppuessa, jolloin eniten rasteja hallitseva voittaa, tai sitten kun jokin ryhmistä on vallannut kaikki rastit.[1]

King of the Hill[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

King of the Hillissä ympäri karttaa löytyy "pistealueita" joita hallitessa saa pisteitä. Mitä enemmän alueita hallitsee, sitä nopeammin ansaitsee pisteitä. Kun hallitsee jokaikistä aluetta, pisteitä saa yhden per sekunti. Hallitakseen pistealueita on alueella oltava ainakin yksi tiimiläinen joka ei ole upseeri.

Capture the Statue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävänä on nostaa jättiläismäisiä patsaita patsasalueilta omalle patsaille tarkoitettuun alueeseen, joka sijaitsee omien rastien läheisyydessä. Nostamiseen vaaditaan suurta määrää multiwinialaisia ja siirtäminen on hidasta. Mikäli kantajat tapetaan, patsas jää maahan. Mikäli kantajat kuolevat kantaessaan patsasta vuorenrinnettä ylös, patsas kaatuu maahan ja palautuu patsasalueelle. Voittaja on se joka on siirtänyt patsaita omalle alueelleen eniten ajan päättyessä.

Rocket Riot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisella ryhmällä on jättiläismäinen raketti joka pitää tankata, täyttää sadalla multiwinialaisella ja suorittaa onnistunut laukaisu.[1] Polttoaine tankataan pumpuilla, jotka toimivat aurinkovoimalla. Tätä varten multiwinialaisten pitää vallata aurinkopaneeleja. Mikäli vihollinen hyökkää raketin kimppuun, raketti räjähtää, polttaa kaiken polttoaineen ja kaikki sen sisällä olevat. Sen jälkeen raketti ilmestyy takaisin ja tankkaaminen pitää aloittaa alusta.

Blitzkrieg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tehtävänä on valloittaa vihollisen lippu ja samalla puolustaa omaa lippua. Samalla ympäri karttaa on levitelty lippuja, jotka pitää valloittaa järjestyksessä, jonka jälkeen voi valloittaa vihollisen lipun.

Assault[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joukkueen pitää puolustaa pommia, joka räjähtää määrätyn ajan loputtua. Vihollisjoukkue yrittää hyökätä pommin kimppuun ja tuhota sitä. Tuhoamisen jälkeen roolit vaihtuvat, ja vihollisjoukkueen täytyy puolustaa pommia. Joukkue, joka tuhoaa pommin nopeammin voittaa. Puolustavalla joukkueella on pommin läheisyydessä aseistusta, joten sen tuhoaminen voi olla haastavaa. Hyökkäävä puoli voi myös sabotoida pommin yhdistäviä kolmea rastia.

Sanastoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spawn Point (Rasti)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rasteilla syntyy uusia Multiwinioita. Niitä voi vallata vihollisilta tappamalla kaikki sen läheisyydessä olevat, ja siirtymällä sen ympärille.

Crates (Laatikot)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kartalle tippuu satunnaisesti laatikkoja joista on joko hyötyä tai haittaa joukkueelle. Ne voivat sisältää esimerkiksi ydinaseen, jota voi lähettää vihollista päin, rakettitornin tai sitten haittatapauksena Darwiniasta tutun Viriin.

Päälliköt (Officers)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päälliköt voivat muodostaa Multiwinioita muodostelmiin, jotka antavat vaikuttavan hyökkäysvoiman. He voivat myös esimerkiksi käskeä Multiwinioita liikkumaan tiettyyn paikkaan.

Panssarit (Armours)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Panssarit voivat kuljettaa maksimissaan 100 Multiwinialaista ympäri karttaa. Ne ovat hyödyllisiä jyrkissä kohdissa, vuorilla ja voivat kulkea vedessäkin. Ne ovat kuitenkin alttiita vihollisten hyökkäyksille, koska ne eivät sisällä aseistusta.

Trunk Port[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trunk Portit ovat yhdyskäytäviä muihin Darwinian osiin. Joissakin pelimuodoissa ne ovat vain koristeita. Muissa kuten Assaultissa, Rocket Riotissa ja Blitzkriegissä ne toimivat käytävinä joista ryhmäläisiä tulee.

Tuliaseet (Turrets)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuliaseita on kolmenlaisia: konekivääri, liekinheitin ja raketinheitin. Pelimuodoissa joissa ei puolusteta valmiiksi aseistuksen kanssa, saa näitä laatikoista. Konekivääri ampuu nopeasti hitaasti liikkuvia Multiwinioita. Liekinheittimet ovat kantamaltaan lyhyitä mutta voivat sytyttää suuren ryhmän Multiwinioita tuhkaksi sekunneissa. Raketinheittimet ampuvat hitaasti mutta tuhovoima on suuri.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Rautalahti, Mikko: Ennakossa Multiwinia Peliplaneetta.net. 18.8.2008. (suomeksi)[vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]