Muinaiset (Tähtiportti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muinaiset
Rotu muinainen (energiaksi noussut olento, ihmisen kantamuoto)
Kotimaailma Luultavasti Celestis-planeetta, myöhemmin Maa Linnunradalla ja Lantia Pegasus-galaksissa
Hallinto Muut (engl. the Others); aiemmin Atlantiksen korkea neuvosto
Liittolaiset ei liittolaisia
Entiset liittolaiset Neljän suuren rodun liittouma
Ensiesiintyminen Maternal Instinct

Muinaiset (engl. Ancients, omassa kielessään Anquietas), alun perin tunnettu nimellä teiden rakentajat, ovat kuvitteellinen kansa Tähtiportti-sarjassa ja sen sisarsarjassa Stargate Atlantis.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Muinaiset rakensivat alkuperäiset tähtiportit. He asuivat kauan aikaa sitten maapallolla (Terra Muinaisten kielessä) sekä muualla galaksissamme, mutta joutuivat muuttamaan pois kun (mahdollisesti Orien lähettämä) ruttoepidemia vaivasi koko galaksia. Myöhemmät ihmiset polveutuvat heistä ja asuttavat nyt maapalloa. Muinaisten kieli muistuttaa paljon latinaa.

Paetakseen ruttoa osa muinaisista muutti Pegasus-galaksiin ja asutti siellä Atlantis-nimistä kaupunkia Lantea-planeetalla, josta tulee nimitys lantealaiset. Daniel Jackson sai selville, että kyseiset henkilöt kutsuivat itseään myös alteranilaisiksi. Ne muinaiset, jotka eivät lähteneet Pegasukseen, oppivat muuttumaan energiaksi ja nousemaan korkeammalle olemisen tasolle. Pegasus-galaksissa muinaiset kohtasivat ensi kertaa vihollisen, joiden teknologia pystyi kilpailemaan heidän omansa kanssa. Viholliset eli wraithit olivat todella julmia ja heitä oli paljon enemmän kuin Muinaisia. Wraithit ja muinaiset kävivät sotaa yli sata vuotta ennen kuin muinaiset joutuivat lopulta taipumaan He jättivät Pegasus-galaksin palaten Maahan tai nousten korkeammalle tasolle.

Muinaisista lähtee myös toinen "haara" orit. Oritkin ovat ylösnousseita olentoja, mutta toisin kuin muinaiset, joiden tärkein periaate on olla sekaantumatta millään tavoin maallisiin asioihin, orit käännyttävät ihmisiä palvomaan itseään jumalina ja tuhoavat kaikki, jotka eivät suostu liittymään heidän seuraajiinsa. Heidän uskonsa, Alkuperä (eng. Origin), on suunniteltu kanavoimaan energiaa heidän seuraajistaan, jotta he voisivat jonain päivänä tuhota Muinaiset. Kummankin ryhmän tekninen taso on edistyneempi kuin kenenkään muun tunnetussa universumissa. Muinaisten teknologiasta tunnetuimpia ovat itse Tähtiportit, Destiny-alus (joka on 60 miljoonaa vuotta vanha, edelleen toiminnassa ja sen teknologinen taso on silti edistyneempi kuin useilla tunnetuilla lajeilla, ja lisäksi Destiny saa energiaa itse tähdistä, eli siis se lentää tähden sisälle ja kerää energiaa varastoihinsa). Muihin saavutuksiin lukeutuvat mm. Atlantis (joka on Manhattanin kokoinen galaksienvälinen kaupunki, joka kykenee kulkemaan yli 3 miljoonaa valovuotta alle kahdessa tunnissa), nollapistemoduulit (engl. ZPM=Zero Point Module) jotka ovat puhtaimpia tunnettuja energianlähteitä sekä kokoonsa nähden myös uskomattomimpia. Yksi nollapistemoduuli kykenee arvioiden mukaan ylläpitämään yhtäjaksoisesti 100-200 terawatin energiantuottoa 3300 vuotta. Muinaiset hallitsivat myös aikamatkustuksen (tosin toimivat laitteet kehitti Janus-niminen lantealainen salassa, koska hän ei olisi saanut niiden valmistukseen lupaa) sekä kehittivät useita universumin edistyneimmistä aseista sekä kilvistä.


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.