Muhammadkadyr Abdullajev

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muhammadkadyr Abdullajev
Muhammad Abdullaev 2001 stamp of Uzbekistan.jpg
Tiedot
Oikea nimi Muhammadkadyr Abdullajev
Painoluokka kevyt välisarja
Maa Uzbekistan
Syntymäaika 15. marraskuuta 1973
Syntymäpaikka Andižan, Uzbekistanin SNT
Otteluasento oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 18
Voitot 15
– tyrmäysvoitot 12
Tappiot 3
Ratkaisemattomat 0

Muhammadkadyr Abdullajev (s. 15. marraskuuta 1973) on uzbekistanilainen ammattilaisnyrkkeilijä ja amatöörien olympiavoittaja.

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amatööriurallaan Abdullajev voitti käymistään otteluista 288 ja hävisi 12. Hänen suurimmat saavutuksensa ovat kevyen välisarjan olympiavoitto 2000 Sydneystä, missä hän voitti loppuottelussa Ricardo Williamsin, ja maailmanmestaruus 1999 Houstonista. Abdullajev oli mukana myös 1996 Atlantassa kevyessä painoluokassa, missä hän kärsi kuitenkin tappion avausottelussaan.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abdullajev siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2001. Hänen uransa paidattomana alkoi hyvin ja hän voitti kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan kahdeksan tyrmäyksellä ja saavutti Philip Holidayta vastaan WBO-liiton intercontintetal-tittelin. Kesäkuussa 2003 hän kärsi tyrmäystappion kamerunilaiselle kehäraakille Emmanuel Clotteylle.

Kesäkuussa 2005 Abdullajev pääsi iskemään WBO-liiton maailmanmestaruudesta Miguel Angel Cottoa vastaan, mutta hävisi teknisellä tyrmäyksellä yhdeksännessä erässä. Viimeisessä ottelussaan marraskuussa 2005 Abdullajev hävisi Andri Kotelnikille pisteillä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]