MuggleNet

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

MuggleNet on yhdysvaltalainen Harry Potter -fanisivusto, jonka perusti vuonna 1999 Emerzon Sparz -niminen 12-vuotias poika Indianasta Yhdysvalloista. [1] Sivu koostuu pääosin uutisista ja erilaisista kirjoituksista, jotka liittyvät Harry Potterin maailmaan. Sivustolta löytyy myös oma chat, fanfiction- ja keskustelufoorumi sekä viikoittaiset äänestykset ja kilpailut.

Sivusto on palkittu kirjailija J. K. Rowlingin omilla kotisivuilla fanisivupalkinnolla. Mugglenet on saanut myös muita huomionosoituksia kirjailijalta. Sivuston perustaja Emerson Sparz kutsuttiin kuudennen kirjan Harry Potter ja puoliverinen prinssi julkistamisen alla harvinaiseen haastatteluun toisen suositun fanisivuston The Leaky Cauldronin perustajan Melissa Anellin kanssa.

Elokuussa 2005 aloitti toimintansa sivun alaisuudessa toimiva podcast: MuggleCast. Ohjelma ilmestyy noin kerran viikossa ja aina sen alussa kuullaan viikon Harry Potter -aiheiset uutiset. Ohjelman aikana juontajat keskustelevat tulevien ja nykyisten kirjojen juonista sekä elokuvista vakavasti ja silloin tällöin myös huumorilla. Ohjelmaan kuuluu erilaisia osioita joita ovat muun muassa: viikon pääaihe, kuuntelijoiden kysymykset, Dueling Club ja Spy on Sparz.

Ilmestymisensä jälkeen ohjelma on saavuttanut suurta suosioita. Vain neljä päivää aloituspäivästä ohjelma oli iTunesin Yhdysvaltojen listan kuudenneksi kuunnelluin podcast. Nykyään ohjelmaa kuunnellaan joka puolella maapalloa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. MuggleNet: About Us MuggleNet. Viitattu 21. lokakuuta 2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]