Ms. Marvel

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ms. Marvel
Ms.marvel.jpg
Carol Danvers Ms. Marvelina.
Luoja(t) Stan Lee & Jack Kirby
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Ms. Marvel #1 (1977)
Oikea nimi (I) Carol Danvers
(II) Sharon Ventura
(III) Karla Sofen
(IV) Kamala Khan
Voimat Supervoimakkuus, supernopeus, superkestävyys, ja lentäminen.
Suhteet

Ms. Marvel on Marvelin tuottama supersankaritar, joka suunniteltiin alun perin Kapteeni Ihmeen naispuoliseksi vastineeksi. Ms. Marvel sarjakuvissa ensi kerran vuonna 1977 Ms. Marvel -lehden ensimmäisessä numerossa. Mutta alkuperäinen Ms. Marvelina esiintynyt hahmo, Carol Danvers, nähtiin jo vuonna 1968 Marvel Super-Heroes -lehdessä. Ms. Marvelin loivat Gerry Conway ja John Buscema.

Kapteeni Ihmeen tavoin Ms. Marvel on myös saanut voimansa Krii-rodun teknologian kautta. Tarinan mukaan hän on kertaalleen menettänyt voimansa Ryhmä-X:n jäsenelle Roguelle.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Carol Danvers esiintyi Kapteeni Ihmeenä vuoden 2014 anime-elokuvassa Avengers Confidential: Black Widow & Punisher.[1]
  • The Hollywood Reporter raportoi toukokuussa 2013 Marvel Studiosin työstävän käsikirjoitusta Ms. Marvelista kertovalle elokuvalle.[2] Lokakuussa 2014, Marvel julkisti elokuvan nimellä Captain Marvel, ja sen alkuperäinen ensi-ilta oli 6. heinäkuuta 2018.[3] Ensi-iltaa siirettiin myöhemmin päivämäärälle 2. marraskuuta 2018.[4] Huhtikuussa 2015 ilmoitettiin, että Nicole Perlman ja Meg LeFauve tulevat ksikirjoittamaan elokuvan.[5][6] Ensi-iltaa siirrettiin lokakuussa 2015 jälleen kerran ja tämänhetkinen suunniteltu ensi-ilta on 8. maaliskuuta 2019.[7]

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ms. Marvel on esiintynyt kolmessa videopelissä: Marvel: Ultimate Alliance, Marvel: Ultimate Alliance 2 ja Marvel Super Hero Squad.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.