Morhovo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Morhovo
Морхово

Morhovo

Koordinaatit: 57°0′20″N, 31°17′29″E

Valtio Venäjä
Alue Novgorodin alue
Piiri Holmin piiri
Hallinto
 – Asutustyyppi kylä
 – Hallinnon tyyppi maalaiskunta
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 442 km²
Väkiluku (2012) 706











Morhovo (ven. Морхово) on maalaiskunta ja sen keskuskylä Novgorodin alueen Holmin piirissä Venäjällä. Se sijaitsee 18 kilometriä Holmista[1] kaakkoon. Kylässä on 192 ja kunnassa 706 asukasta (vuonna 2012)[2].

Maantiede ja asutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morhovon kunnan pinta-ala on 442 neliökilometriä[2]. Se rajoittuu lännessä Holmin piirin Krasnyi Borin sekä pohjoisessa Holmin ja Togodin kuntiin ja idässä ja etelässä Tverin alueeseen[3]. Seutu kuuluu Valdain ylängön reuna-alueeseen[4].

Keskuskylän lisäksi kuntaan kuuluu Mirnyin asutus ja 61 kylää: Alešnja, Batutino, Bobjathino, Bogdanovo, Boldaševo, Bolšoje Jelno, Brednjagi, Budkovo, Davydovo, Dubrovo, Galyženki, Gorodetskoje, Horošejevka, kaksi Ivanovskojeta, Karelkino, Klenovets, Kliny, Ljalino, Malašovo, Malihovo, Maloje Jelno, Merkuševo, Netšajevo, Novosjolki, Orlovo, Osinovka, Osipovo, Ostsy, Ovsjannikovo, Patrihovo, Podberezje, Podbereznikovo, Podmolodje, Pogost, Poretšje, Potepalovo, Prijut, Purygino, Pustoška, Samohvalovo, Šavrinka, Šeršnevo, Silagino, Solomnitsa, Solovji, Sotovo, Staroje, Stehnovo, Štšenki, Štšulakino, Švaino, Syrmolotovo, Tuhomitši, Vasiljovo, Zaborinka, Zagorje, Zahod, Zaitsy, Zamošje ja Zehny[5]. Toiseksi suurin asutuskeskus on alle 150 asukkaan Tuhomitšy. 21 kylässä ei ole lainkaan vakituista asutusta.[6]

Liikenne, talous ja palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morhovosta on maantieyhteys Holmiin ja Tverin alueen Ploskošiin[7]. Paikallisista elinkeinoista tärkeimpiä ovat julkiset palvelut sekä maa- ja metsätalous[8]. Puunhankintaa harjoittaa viisi yksityisyrittäjää. Maataloutta edustaa joukko yksityistiloja sekä asukkaiden palstaviljelmät. Kunnassa toimii lastentarha, peruskoulu, kaksi kerhotaloa, kolme kirjastoa, kaksi lääkintäasemaa ja neljä postikonttoria. Vähittäiskaupasta vastaa piirin kulutusosuuskunta.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Razrabotka, s. 6.
  2. a b c Otsenka sotsialno-ekonomitšeskoi situatsii Administratsii Morhovskogo selskogo poselenija za 2012 god morhovoadm.ru. Viitattu 13.1.2014. (venäjäksi)
  3. Razrabotka, s. 15.
  4. Razrabotka, s. 9.
  5. Razrabotka, s. 6–7.
  6. Razrabotka, s. 24–26.
  7. Razrabotka, s. 21.
  8. Razrabotka, s. 28.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]