Mopo Sport

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mopo Sport
Yritysmuoto Avoin yhtiö
Perustettu 1974
Toimitusjohtaja Risto Salomaa
Kotipaikka Petikontie 22, 01720
Toimiala Moottoriajoneuvojen osien ja varusteiden vähittäiskauppa
Kotisivu https://www.moposport.fi/
Mopo Sportin myymälä Vantaan Petikossa.

Mopo Sport on suomalainen mopoja, skoottereita, mopojen osien ja tarvikkeiden maahantuoja-, myyjä- sekä verkkokauppayritys. Mopo Sport on perustettu vuonna 1974. Sen myymälä sijaitsee Vantaan Petikossa.

Mopo Sport aloitti toimintansa myymällä mopon viritysohjeita postitse, mutta laajensi nopeasti myös varaosien myyntiin. Nykyään Mopo Sportilla on myös huolto sekä oma Team Mopo Sport niminen mopo endurance talli. Talli on voittanut Helsinki MopoGP:n mm. vuonna 2014.[1]

Maahantuonti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mopo Sport on tuonut maahan monia alan johtavia varaosa- ja viritysosamerkkejä, kuten italialaisia Dellorto-kaasuttimia, Malossi-viritysosia, Giannelli-pakoputkia sekä espanjalaisia Metrakit-viritysosia, GRO-öljyjä ja -voiteluaineita sekä NG-jarrulevyjä.

Kritiikki "tappajamopojen" kaupustelusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mopo Sportia on pitkään syytetty mopojen virityskulttuurin tuomisesta Suomeen. Tekniikan Maailmassa (9/1988) toimittaja Martti Merilinna kirjoitti "Pienen empimisen jälkeen eri mopomerkkien maahantuojat sanoutuivat irti moisesta kuoleman kaupustelusta. Vantaalla toimiva varaosaliike on tällä hetkellä käytännöllisesti katsoen alansa ainoa ja voi hyvin. Nuorta, innostunutta asiakaskuntaa riittää." artikkelissaan otsikolla Tappajamopo, joka käsitteli kahden nuoren miehen kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vauhtia, vettä ja vaaratilanteita Koillis-Helsingin Lähitieto, lahitieto.fi. Viitattu 25.1.2016.