Mongoose Publishing

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mongoose Publishing on brittiläinen roolipelikustantamo, joka julkaisee roolipelikirjojen lisäksi miniatyyrejäselvennä ja korttipelejä. Mongoose Publishing on julkaissut lisensseillä sekä tieteis- (Babylon 5, Judge Dredd ja Starship Troopers) että fantasia-aiheisia (Conan barbaari ja RuneQuest) pelejä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mongoose Publishing aloitti julkaisutoimintansa vuonna 2001. Kustantamo sai alkunsa d20-innostuksesta, jonka aiheutti Dungeons & Dragonsin kolmas laitos. Mongoose Publishingin julkaisut saavuttivat suosiota, mutta niitä myös syytettiin ulkoasultaan kehnoiksi ja hutaisten tehdyiksi. Ensimmäiset julkaisut oli varsin selvästi tarkoitettu Dungeons & Dragonsin lisäosiksi.

Yrityksen vakiinnutettua d20-julkaisuilla asemansa se alkoi hankkia itselleen lisenssejä ja sai 2002 oikeudet suosittuun brittiläiseen komediasarjaan Sláine ja Judge Dreddiin. Vuonna 2003 Mongoose Publishing onnistui samaan lisenssin myös televisiosarjaan Babylon 5. Se ryhtyi myös julkaisemaan omaa lehteä nimeltä Signs and Portents, joka oli tarkoitettu tukemaan kustantamon omia tuotteita ja d20-järjestelmää.

Seuraavana vuonna Mongoose Publishing teki lisää ostoksia: lisenssit Conan barbaariin ja Paranoiaan sekä EN World Gamer -lehden. Vuonna 2005 Mongoose Publishing julkaisi Starship Troopersiin perustuvat rooli- ja miniatyyripelit ja hankki lisenssin RuneQuest-roolipelin uuden laitoksen julkaisemiseen. RuneQuestin uusi laitos ilmestyi elokuussa 2006. Kustantamo yritti saada myös Tom Clancyn Rainbow Sixin ja Ghost Reconin oikeudet muttei onnistunut siinä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]