Mitch Miller

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitch Miller

Mitchell William "Mitch" Miller (4. heinäkuuta 191131. heinäkuuta 2010) oli yhdysvaltalainen muusikko ja merkittävä musiikkialan taustavaikuttaja.

Miller syntyi juutalaiseen perheeseen Rochesterissa, New Yorkissa, ja valmistui Eastman School of Musicista. Hän toimi vuosina 1930–1940-luvuilla sessiomuusikkona; hän oli kuitenkin monipuolinen taiteilija, ja hän levytti myös oboistina/englannintorvensoittajana Sibeliuksen Tuonelan joutsenen ja Mozartin oboe­konserton.

Miller työskenteli 1940-luvun lopulla Mercury Recordsille ja sen jälkeen 1960-luvulle saakka Columbia Recordsille. Hän kiinnitti levy-yhtiöön muun muassa sellaiset artistit kuin Frankie Lainen, Johnnie Rayn, Ray Conniffin, Percy Faithin, Johnny Mathisin, Tony Bennettin ja Guy Mitchellin. Lisäksi hän ohjasi esimerkiksi Doris Dayn, Dinah Shoren ja Jo Staffordin uria.

Miller perusti vuonna 1950 Mitch Miller and the Gang -yhtyeen, jonka suurimpia hittejä ovat ”Tzena, Tzena”, ”The Yellow Rose of Texas” ja ”Colonel Bogey March”. Hän pyöritti 1960-luvulla omaa televisioshow'taan (Sing Along with Mitch). Hänelle on myönnetty Grammyn Lifetime Achievement Award vuonna 2000. Hänellä on tähti Hollywood Walk of Famella.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.