Minin eka kerta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Minin eka kerta
Mini’s First Time
Mini’s First Time 2006 poster.jpg
Ohjaaja Nick Guthe
Käsikirjoittaja Nick Guthe
Tuottaja
Säveltäjä Cato
Kuvaaja Dan Stoloff
Leikkaaja
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Ensi-ilta Yhdysvallat 14. heinäkuuta 2006
Kesto 91 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 6 milj. dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Minin eka kerta (engl. Mini’s First Time) on Nick Guthen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva vuodelta 2006. Se on tyylilajiltaan draamakomedia. Pääosissa näyttelevät Alec Baldwin, Nikki Reed, Luke Wilson ja Carrie-Anne Moss. Yksi elokuvan tuottajista oli Oscar-palkittu näyttelijä Kevin Spacey.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mini on yksinhuoltajaäidin tyttö, joka juhlii, polttaa ja juo. Hän toimii myös ilotyttönä. Elokuva alkaa lopusta, kun Mini pitää valmistujaispuheensa koulun edessä.

Minin äiti on alkoholisti ja narkomaani. Hän tapaa miehen nimeltä Martin, ja he alkavat seurustella. Martin tietää että Minin äiti pettää tätä, joten hän on käynyt vieraissa itsekin. Eräänä iltana Martin tilaa ilotytön luokseen, joka osoittautuu Miniksi. Mini peittää Martinin silmät solmiolla, jotta tämä ei saisi tietää kenen kanssa hän on. Kun Mini sitten unohtaa avaimensa Martinin luo, Mini jää kiinni. Mini ja Martin rakastuvat ja alkavat suunnitella miten Minin äiti saataisiin pois kuvioista.

Sekoittaakseen äitinsä mielen Mini alkaa sujauttaa tämän drinkkeihin pillereitä, jotka varastaa koulustaan. Myöhemmin Mini ja Martin pyytävät äitiä mukanaan illalliselle, mutta tällä on liian huono olo. Minin ja Martin lähtevät, ja taloon murtautuu kaksi mustaan pukeutunutta henkilöä. Minin äiti yrittää soittaa hätänumeroon. Kun Mini ja Martin palaavat tekaistulta illalliseltaan, he löytävät äidin kuolleena vieressään tyhjä lääkepurkki. Mini keksii, että olisi loistava alibi, jos he siirtävät äidin autoon sekä meikkaisivat ja laittaisivat tälle juhlavaatteet päälle.

Minin ja Martinin lomaillessa heidän naapurinsa on myös siellä ja kuvaa heitä salaa. Kun Martin alkaa saada kuvia ja niihin liitettyjä viestejä, Martin menee kiihtyneenä naapuriin. Mini soittaa paikalle poliisit, jotka vievät Martinin vankilaan yöksi. Kun Mini tulee vierailulle, hän kertoo Martinille suunnitelleensa kaiken: Mini oli itse lähettänyt kuvat, jotta Martin menisi naapuriin ja hakkaisi tämän, jolloin Mini voisi soittaa poliisit paikalle. Mini tiesi, että he olivat vaarassa paljastua, joten hän lavasti Martinin syylliseksi kaikkeen. Kun Martin yrittää selittää että Mini on myös syyllinen, kukaan ei usko häntä. Elokuvan päättyessä näytetään Minin ajavan vapaana autollaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Alec Baldwin  Martin  
 Nikki Reed  Mini  
 Luke Wilson  Garson  
 Carrie-Anne Moss  Diane  
 Jeff Goldblum  Mike Rudell  
 Svetlana Metkina  Jelena Mariskova-Flachsman  
 Sprague Grayden  Kayla  
 Rick Fox  Fabrizio