Minigrip

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuotteen logo

Minigrip on amerikkalaisen ITW-yhtiön omistama säilytyspussien tavaramerkki. Suomessa Minigrip-tavaramerkkiä hallinnoi Amerplast Oy.[1] Minigrip-sanaa käytetään usein virheellisesti yleisnimityksenä uudelleensuljettaville muovisille pakastus- ja säilytyspusseille (salpapussit).

Uudelleensuljettavat pussit keksi yhdysvaltalainen Robert W. Vergobbi, joka sai niille patentin 18. toukokuuta 1954.[2] Samana vuonna Minigrip-yhtiö lisensoi ne kynäpusseiksi. Pusseja on eri kokoisia ja eri tarkoituksia varten, kuten mm. ruoan säilytykseen ja uv-säteilylle herkkien esineiden säilytykseen. Pussin suun reunat on muotoiltu niin, että ne painuvat tiiviisti toisiinsa kiinni. SliderGrip-pusseissa on vetoketjua muistuttava sulkeutumismekanismi.

Suomessa Minigrip-pusseja valmistettiin Ikaalisten Hakumäessä, jossa oli Amerplast Ikamer Oy:n tehdas jo vuodesta 1970 alkaen. Amerplast Ikamer Oy kuului Amerplast-konserniin, joka valmistaa joustopakkauksia myös Tampereella ja Puolassa.[3]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.