Mike Dirnt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mike Dirnt
Henkilötiedot
Syntynyt4. toukokuuta 1972 (ikä 51)
Ammatti muusikko, lauluntekijä, säveltäjä
Muusikko
Taiteilijanimi Mike Dirnt
Van Gough
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1987–
Tyylilajit punk rock, alternative rock, pop-punk, garage rock, uusi aalto
Soittimet bassokitara, basso, laulu, kitara, kazoo, harmonikka, mandola
Yhtyeet Green Day
The Frustrators
Screeching Weasel
Crummy Musicians
Squirtgun
Foxboro Hot Tubs
The Network
Levy-yhtiöt Reprise Records
Lookout! Records
Adeline Records
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus

Mike Dirnt (oik. Michael Ryan Pritchard, s. 4. toukokuuta 1972 Berkeley, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten Green Day -yhtyeen basistina.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dirntin äiti oli heroiiniaddikti, joka antoi lapsensa adoptoitavaksi. Dirntin adoptiovanhemmat erosivat tämän ollessa seitsemänvuotias, joten lapsuus kului kahden kodin välillä.[1] Dirntilla on myös siskopuoli, Myla.

Dirnt tapasi Billie Joe Armstrongin, Green Dayn tulevan keulahahmon, ollessaan viidennellä luokalla. He alkoivat soittaa yhdessä, ja 15-vuotiaana Dirnt vuokrasi huoneen Armstrongien luota. Myöhemmin Dirnt asui punkkareiden kommuunissa (kokemus on ollut innoituksena kappaleelle ”Welcome To Paradise”) ja ansaitsi rahansa toimimalla kokkina koulun ohessa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dirnt soittaa basson lisäksi kitaraa, farfisaa ja rumpuja, sekä laulaa Green Dayn taustoja.[2] Hän on lisäksi kirjoittanut yhtyeelle muutaman kappaleen (esimerkiksi ”J.A.R.”, ”Nobody Likes You”, ”Governator” ja ”Ha Ha You’re Dead”). Dirnt vaikuttaa/on vaikuttanut Green Dayn lisäksi yhtyeissä The Frustrators, Screeching Weasel, Crummy Musicians, Squirtgun, Foxboro Hot Tubs ja The Network.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dirnt on ollut kahdesti naimisissa. Hänellä on myös kolme lasta: tytär Estelle Desiree (s. 1997) ensimmäisen vaimonsa Anastacian kanssa, sekä poika Brixton Michael (s. 2008) ja tyttö Ryan Ruby Mae (s. 2010) pitkäaikaisen tyttöystävänsä Brittney Caden kanssa. Pari meni naimisiin 14. maaliskuuta 2009.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mike Dirnt (Arkistoitu – Internet Archive) Green Day Net
  2. Green Day Authority