Mighty Morphin Power Rangers (2. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mighty Morphin Power Rangers (2. tuotantokausi)
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Fox Kids
Esitetty 21. heinäkuuta 1994 – 20. toukokuuta 1995
Jaksoja 52
Edeltäjä Mighty Morphin Power Rangers (1. tuotantokausi)
Seuraaja Mighty Morphin Power Rangers (3. tuotantokausi)

Mighty Morphin Power Rangersin 2. tuotantokautta alettiin esittää Yhdysvalloissa 21. heinäkuuta 1994 Fox Kids -kanavalla. Sarjassa seurattiin kuutta teiniä, joille viisas ja hyväntahtoinen tietäjä Zordon oli aiemmin antanut kyvyn muuttua Power Rangereiksi. Näiden teinien tehtävänä oli estää Lord Zeddiä ja Rita Repulsaa valloittamasta maailmaa. Sarjan loivat Haim Saban ja Shuki Levy. Toisella tuotantokaudella käytettiin kuvamateriaalia japanilaisesta Super Sentai -sarjasta Gosei Sentai Dairanger. Viiden päärangerin käyttämät asut ja eräät rangereiden kohtaamat viholliset oli kuitenkin yhä otettu Dairangerin edeltäjästä Kyōryū Sentai Zyurangerista. Päärooleissa jatkoivat ensimmäiseltä kaudelta tutut Amy Jo Johnson, David Yost, Walter Jones, Thuy Trang, Jason David Frank, Austin St. John, Jason Narvy ja Paul Schrier. Myöhemmin Jones, Trang ja St. John jättivät sarjan ja heidän paikkansa rangereina otti Johnny Yong Boschin, Karan Ashleyn ja Steve Cardenasin esittämät hahmot. Kausi sisältää yhteensä 52 jaksoa, joista viimeinen esitettiin Yhdysvalloissa 20. toukokuuta 1995. Suomessa sarjaa esitettiin PTV-kanavalla.

Toinen tuotantokausi jatkui suoraan siitä, mihin ensimmäisen tuotantokauden lopussa jäätiin. Rangerit taistelivat pahaa Rita Repulsaa ja hänen loputtomalta tuntuvia hirviöitään vastaan. Toisen tuotantokauden alussa esiteltiin uusi päävihollinen, Lord Zedd, joka tuli Kuuhun saatuaan tarpeekseen Ritan epäonnistumisista. Hän riisti Ritan voimat, kutisti hänet pieneksi ja heitti avaruuteen säiliössä. Myöhemmin Rita kuitenkin palasi ja onnistui huijaamaan Zeddin naimisiin kanssaan. Siitä lähtien kaksikko taisteli yhdessä Power Rangereita vastaan. Tommy (Frank) menetti voimansa lopullisesti vihreänä rangerina, mutta palasi vähän sen jälkeen takaisin uutena valkoisena rangerina ja uutena johtajana. Jason (St. John), Trini (Trang) ja Zack (Jones) valittiin osallistumaan Sveitsissä järjestettävään maailmanrauhankokoukseen ja heidän voimansa siirrettiin kolmelle uudelle teinille. Heidän paikkansa rangereina ottivat Rocky DeSantos (Cardenas), Aisha Campbell (Ashley) ja Adam Park (Bosch). Toisella tuotantokaudella Bulk ja Skull (Schrier ja Narvy) yrittivät selvittää Power Rangereiden salaiset henkilöllisyydet mitä eriskummallisimmin keinoin.

Kausi on julkaistu Saksassa DVD:llä 28. syyskuuta 2007. Saksalaisilta levyiltä kaikki 52 jaksoa löytyvät kuudelta eri DVD-levyltä.[1]

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päärooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Amy Jo Johnson  Kimberly Hart (Vaaleanpunainen Ranger)  
 David Yost  Billy Cranston (Sininen Ranger)  
 Jason David Frank  Tommy Oliver (Vihreä Ranger) (jaksot 1–13) (Valkoinen Ranger) (jaksot 17–52)  
 Austin St. John  Jason Lee Scott (Punainen Ranger) (jaksot 1–28)  
 Walter Jones  Zack Taylor (Musta Ranger) (jaksot 1–28)  
 Thuy Trang  Trini Kwan (Keltainen Ranger) (jaksot 1–28)  
 Johnny Yong Bosch  Adam Park (Musta Ranger) (jaksot 22–52)  
 Karan Ashley  Aisha Campbell (Keltainen Ranger) (jaksot 22–52)  
 Steve Cardenas  Rocky DeSantos (Punainen Ranger) (jaksot 22–52)  
 Robert L. Manahan  Zordon (ääni)  
 Richard Steven Horvitz  Alpha 5 (ääni)  

Muissa rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Paul Schrier  Farkas 'Bulk' Bulkmeier  
 Jason Narvy  Eugene 'Skull' Skullovitch  
 Richard Genelle  Ernie  
 Royce Herron  Ms. Appleby (opettaja)  
 Henry Cannon  Mr. Caplan (rehtori)  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luettelo Mighty Morphin Power Rangersin toisen tuotantokauden jaksoista.[2]

No. # Nimi Käsikirjoittaja(t) Ohjaaja Ensiesitys Yhdysvalloissa
61 1 "The Mutiny: Part 1" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 21. heinäkuuta 1994
Rangerit osallistuvat mönkijäajoihin samalla kun Kuussa tapahtuu kummia. Rita Repulsa ja hänen kätyrinsä yllättyvät, kun Ritan pomo Lord Zedd palaa takaisin. Ritan jatkuvien epäonnistumisten takia Zedd vangitsee Ritan avaruussäiliöön ja lähettää sen avaruuteen. Goldar rinnallaan Lord Zedd ottaa kuupalatsin haltuunsa ja tuo myös mukanaan omat valkopukuiset savisoturinsa. Hän lähettää ne sitten Maahan taisteluun rangereita vastaan, jossa ne todistavat heti olevansa nimensä veroisia. Löytyykö niiden heikkous ajoissa?
62 2 "The Mutiny: Part 2" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 29. heinäkuuta 1994
Lord Zeddin ensimmäinen hirviö, Pirantishead, hallitsee Tyrannosaurus Dinozordia ja Dragonzordia ja laittaa ne hyökkäämään kaupunkiin. Rangerit joutuvat avuttomina katsomaan niiden toimia sivusta. Kaikki toivo ei ole kuitenkaan vielä menetetty, kun Zordon & Alpha esittelevät rangereille viisi uutta ukkosen voimilla varustettua zordia. Ennen kuin rangerit saavat Thunderzordit käyttöönsä on heidän saatava Dinozordit takaisin hallintaansa!
63 3 "The Mutiny: Part 3" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 5. elokuuta 1994
Billyn uusin keksintö on rangereiden ainoa toivo saada Pirantisheadin hallitsemat zordit takaisin. Jos Billy saa keksintönsä toimimaan pystyy Zordon tehostamaan viittä Dinozordia ukkosen voimilla ja muuttamaan ne uusiksi mahtaviksi Thunderzordeiksi! Yhdessä Red Dragon, Lion, Unicorn, Griffin ja Firebird Thunderzordit muodostavat Thunder Megazordin. Onko sekään kuitenkaan tarpeeksi Pirantisheadiä vastaan? Bulk & Skull alkavat selvittämään Power Rangereiden oikeita henkilöllisyyksiä!
64 4 "The Wanna-Be Ranger" Ellen Levy-Sarnoff & Daniel J. Sarnoff John Stewart 13. syyskuuta 1994
Planeettojen ollessa keskenään linjassa rangereiden on selvittävä hetki ilman Zordonia. Lord Zedd ei jätä tilaisuutta käyttämättä ja luo Primator-nimisen hirviön Zackin valkoisesta apinapuvusta. Primator pystyy ottamaan kenen tahansa muodon ja aiheuttaa hämmennystä matkimalla rangereita. Alpha 5 käy komentokeskuksen ulkopuolella ja joutuu aktivoimaan itsetuhojärjestelmänsä jouduttuaan hirviön hyökkäyksen kohteeksi.
65 5 "Putty on the Brain" Mark Litton John Stewart 14. syyskuuta 1994
Lord Zedd vaihtaa Zackin kahdet aurinkolasit omiinsa. Kun Billy ja Zack laittavat ne silmilleen he alkavat nähdä muut ryhmänsä jäsenet savisotureina! Kaiken lisäksi Zedd luo tultasyöksevän Saliguana-hirviön.
66 6 "Bloom of Doom" Cheryl Saban John Stewart 17. syyskuuta 1994
Nuorisokeskuksella on käynnissä ilmoittautumiset erilaisiin kouluajan jälkeisiin kerhoihin. Jokaisella rangerilla on oma kerhonsa. Kimberlyn puutarhanhoitokerhoon ei näytä olevan halukkaita, joten Lord Zedd laittaa Kimberlyn sairaalloisen mustasukkaiseksi Trinin suositusta kerhosta. Zedd lähettää sitten hirviönsä Bloom of Doomin Maahan. Pääseekö Kimberly yli katkeruudestaan, jotta rangerit voittaisivat hirviön?
67 7 "The Green Dream" Stewart St. John John Stewart 19. syyskuuta 1994
Tommy on lähiaikoina nähnyt toistuvasti unta, jossa hän menettää voimansa kesken taistelun. Lord Zeddin savisoturit kaappaavat Tommyn ja Zedd muuttaa hänet jälleen pahaksi! Lord Zedd luo sitten Robogoat-nimisen hirviön. Riivattuna Tommy huijaa ryhmäänsä antamaan hänelle voimakkaan voimanmiekan ja luovuttaa sen sitten Robogoatille. Rangerit yrittävät hankkia miekan takaisin samalla kun loitsusta vapautunut Tommy huomaa voimiensa olevan vaarallisen alhaalla.
68 8 "The Power Stealer" Tony Oliver & Barbara A. Oliver Terence H. Winkless 20. syyskuuta 1994
Rangerit lähtevät jälleen siivoamaan Angel Groven puistoa. Lord Zedd lähettää Octophantom-nimisen hirviönsä, joka imee lähes kaikki Tommyn jäljellä olevat vihreän rangerin voimat. Se myös onnistuu vangitsemaan neljä rangeria. Saavatko Billy ja Jason ystävänsä pelastettua ja keksivätkö he käyttää hirviön turhamaisuutta hyväkseen?
69 9 "The Beetle Invasion" Mark Hoffmeier Terence H. Winkless 21. syyskuuta 1994
Rangereiden tuleva luutapallo-ottelu Stone Canyonia vastaan innoittaa Lord Zeddin luomaan Stag Beetle -nimisen hirviön vierasjoukkueen julisteesta. Stag Beetle onnistuu imemään itseensä osan Tommyn vähäisistä vihreän rangerin voimista.
70 10 "Welcome to Venus Island" Mark Hoffmeier Terence H. Winkless 24. syyskuuta 1994
Goldar ja savisoturit pilaavat Tommyn, Kimberlyn, Trinin ja Trinin naapuri Hallien päivän rannalla. Goldar kaappaa nuoren tytön ja vie hänet Lord Zeddin mystiselle Venussaarelle. Rangereiden täytyy pelastaa tyttö ennen kuin saari katoaa. Valitettavasti Zedd on luonut myös Invenusable Flytrap -nimisen hirviön heidän tielleen.
71 11 "The Song of Guitardo" Shell Danielson & Shuki Levy Terence H. Winkless 26. syyskuuta 1994
Rangerit menevät piknikille puistoon. Lord Zedd muuttaa kaskaan Guitardo-nimiseksi hirviöksi, joka varastaa Kimberlyn kitaran. Kitaramusiikkinsa avulla se saa Power Rangerit transsiin. Vain Kimberly ja lähes voimaton Tommy ovat jäljellä pysäyttämään sen.
72 12 "Green No More: Part 1" Stewart St. John John Stewart 27. syyskuuta 1994
Tommy ja Kim näkevät näyn tulevaisuudesta, jossa Tommy taistelee ilman voimiaan. Vähän myöhemmin Zordon ja Alpha kertovat Tommylle testien tulokset, joiden mukaan hänellä on vihreän rangerin voimia jäljellä enää vain yhteen taisteluun. Samalla viisi uutta kovanaamaa ilmestyy Angel Groven lukioon, jotka ovat kuin sankareidemme vastakohdat. Lord Zedd suunnittelee tekevänsä heistä omat Dark Rangerinsa ja kaappaa heidät. Sen jälkeen Zedd lähettää Turbanshell-nimisen hirviönsä hyökkäämään rangereita vastaan. Tommyn vähäiset vihreän rangerin voimat joutuvat imetyksi Zeddin vihreään kristalliin, jolla hän aikoo tuhota komentokeskuksen ja antaa voimat Dark Rangereilleen!
73 13 "Green No More: Part 2" Stewart St. John John Stewart 28. syyskuuta 1994
Dark Rangereiden ollessa valmiudessa Lord Zedd vie Power Rangereilta heidän morpherinsa ja lähettää heidät voimattomina katsomaan maailman tuhoutumista. Kaikki näyttää synkältä, kun rangerit eivät edes saa yhteyttä komentokeskukseen sen ympärillä olevan kutistuvan voimakentän johdosta. Tommy, joka on menettänyt voimansa ja jumissa toisessa ulottuvuudessa, joutuu Turbanshellin ja Goldarin jahtaamaksi! Vaikka hän löytäisi sisäisen voimansa, pakenisi ja saisi voimiensa jäänteet takaisin, olisi se silti vihreän rangerin viimeinen taistelu.
74 14 "Missing Green" Ellen Levy-Sarnoff & Daniel J. Sarnoff John Stewart 3. lokakuuta 1994
Jasonilla on vaikeuksia keskittyä tulevaan karateturnaukseen. Hän tuntee yhä syyllisyyttä epäonnistuttuaan vihreän kynttilän tuhoamisessa, joka vei alun perin Tommyn vihreän rangerin voimat. Neljä muuta rangeria päättävät piristää häntä etsimällä Tommyn, jonka he uskovat löytyvän setänsä mökiltä. Matkalla sinne Goldar kaappaa nelikon ja luo vaaleanpunaisen, keltaisen, sinisen ja mustan kynttilän, joiden tarkoitus on viedä näidenkin rangereiden voimat! Pystyykö punainen ranger yksin taistelemaan savisotureita, Goldaria ja Pipebrain nimistä hirviötä vastaan vai toistaako historia itseään?
75 15 "Orchestral Maneuvers in the Park" Douglas Sloan Jerry Jacobs 4. lokakuuta 1994
Nuorisokeskuksella järjestetään pian jazzkonsertti! Curtis haluaisi soittaa hänen ja Zackin sedän kuuluisaa trumpettia. Se kuitenkin varastetaan ja muutetaan Trumpet Top -nimiseksi hirviöksi. Hirviö saa rangerit hallusinoimaan ja luulemaan heidän taistelevan jo kertaalleen voittamiaan hirviöitä vastaan.
76 16 "Beauty and the Beast" Cheryl Saban John Stewart 10. lokakuuta 1994
Lord Zedd haluaa morsiamen! Hän lähettää Goldarin, Squattin ja Baboon kaappaamaan Kimberlyn täyttämään paikan. Kimberlylle puetaan Rita Repulsan vaatteet ylle ja hänet laitetaan loitsun alaiseksi. Loitsu ei kuitenkaan toimi Kimberlyyn, mutta hän esittää sen toimivan ärsyttääkseen kolmikkoa. Tommyn Kimberlylle voittama käsipeili muutetaan Mirror Maniac -nimiseksi hirviöksi.
77 17 "White Light: Part 1" Shuki Levy & Shell Danielson Jonathan Tzachor 17. lokakuuta 1994
Rangerit ovat innoissaan, kun kuulevat Tommyn palaavan ennen viikon loppua. He eivät kuitenkaan tiedä, että myös Lord Zeddillä on suunnitelmia entisen vihreän rangerin varalle. Zeddin luotua Nimrod-nimisen hirviön Tommy katoaa ilman varoitusta. Hirviö voittaa apulaistensa AC:n ja DC:n kanssa rangerit taistelussa. Häviön jälkeen asiat menevät vieläkin oudommiksi, kun ryhmä huomaa komentokeskuksen toimivan vain varavirralla ja Alphan ja Zordonin kadonneen! Toisaalla Bulk ja Skull löytävät puistosta oudon taivaalta pudonneen kullatun esineen. Selviää, että se on Rita pienessä avaruussäiliössään! He uskovat säiliön sisältävän tiedon Power Rangereiden oikeista henkilöllisyyksistä ja yrittävät avata sen. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.
78 18 "White Light: Part 2" Shuki Levy & Shell Danielson Jonathan Tzachor 18. lokakuuta 1994
Tuntiessaan itsensä hämmentyneiksi ja petetyiksi on rangereilla vaikeuksia hyväksyä Alphan ja Zordonin muuttavan ketään muuta kuin Tommyä uudeksi ryhmänsä jäseneksi. Lopulta heidät kutsutaan komentokeskukseen, jossa heille esitellään valkoinen ranger. Pitivät he siitä tai eivät tulee valkoinen ranger ja hänen White Tigerzordinsa tarpeeseen taistelussa Nimdoria, AC:ta ja DC:tä vastaan. Rangereiden on myös voitettava Zeddin lähettämät savisoturit ja estettävä Bulkia ja Skullia avaamasta Ritan säiliötä!
79 19 "Two for One" Douglas Sloan Jerry Jacobs 24. lokakuuta 1994
Kimberly ja Tommy lähtevät kahdestaan ulos Angel Groven puistoon. Kim ottaa mukaansa käsilaukun, jota hänen äitinsä oli käyttänyt ensitapaamisella Kimin isän kanssa. Kaikki menee hyvin kunnes joukko savisotureita hyökkää ja varastaa käsilaukun. Lord Zedd muuttaa sen Pursehead-nimiseksi hirviöksi ja tekee vielä käsilaukun sisältä löytyneestä huulipunasta Lipsyncher-nimisen hirviön. Valkoinen ranger & Saba-miekka kohtaavat Purseheadin samalla kun muut rangerit taistelevat Lipsyncheriä vastaan.
80 20 "Opposites Attract" Cheryl Saban Jerry Jacobs 25. lokakuuta 1994
Sadan vuoden välein tapahtuva magneettinen myrsky lähenee. Billy aikoo seurata sitä tieteellisestä näkökulmasta. Lord Zedd kuitenkin lähettää Goldarin ja savisoturit keskeyttämään Billyn tutkimukset. He vievät Billyn magnetismimittarin ja Zedd muuttaa sen pahaksi Magnet Brain -nimiseksi hirviöksi. Se saa polaariset navat vaihtamaan villisti paikkojaan, joka aiheuttaa kaaosta eri puolilla kaupunkia.
81 21 "Zedd's Monster Mash" Cheryl Saban Jerry P. Jacobs 28. lokakuuta 1994
On Halloween ja rangerit auttavat nuorisokeskuksella. Tommy toimii saattajana Power Rangereiksi pukeutuneille lapsille, jotka paljastuvat kuitenkin savisotureiksi. Hän ei pärjää niille ja päätyy Zeddin kummitusmetsään. Siellä hänen on taisteltava Tombstone-nimistä hirviötä ja sen herättämiä, jo aiemmin tuhottuja, hirviöitä vastaan!
82 22 "The Ninja Encounter: Part 1" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 2. marraskuuta 1994
Päivä puistossa on saada kauhean käänteen, kun lastenvaunut pääsevät karkuun kohti rinnettä! Kim, Billy ja Tommy pelastavat Jacob-pojan viime hetkellä ja kohtaavat kolme Stone Canyonin lukion teiniä; Rockyn, Aishan ja Adamin. Rangerit menevät katsomaan nuorisokeskuksella järjestettäviä ninjakilpailuja ja yllättyvät huomatessaan, että voittajat ovat juuri heidän kohtaamansa teinit. He voittivat ninjakilpailussa kolme kovanaamaa, joista Lord Zedd oli suunnitellut tekevänsä omia pahoja sotureitaan. Heidän hävittyään Zedd käänsi katseensa Rockyyn, Adamiin ja Aishaan! Bulk ja Skull joutuvat tahtomattaan Jacobin lapsenvahdeiksi!
83 23 "The Ninja Encounter: Part 2" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 3. marraskuuta 1994
Rocky, Aisha, Adam ja herra Anderson ovat vankeina luolassa. Goldar lähettää heitä kohti käärmeen, jonka tarkoitus on muuttaa heidät pahoiksi. Aisha avaa lukon ranteistaan hiusneulalla, mutta heidän pakosuunnitelmansa epäonnistuu. Lord Zedd yrittää tuhlata aikaa ja lähettää Terror Blossom -nimisen hirviön hyökkäykseen ja luo myös Hatchasauruksen & Cardiatronin uudestaan.
84 24 "The Ninja Encounter: Part 3" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 4. marraskuuta 1994
Tommyn, Kimberlyn ja Billyn on keksittävä keino sulattaa Jason, Zack ja Trini, tuhota Terror Blossom ja pelastaa Rocky, Adam ja Aisha ennen kuin heistä tulee pahoja. Ovatko he valmiita paljastamaan salaiset henkilöllisyytensä onnistuakseen siinä? Samalla Bulk ja Skull yrittävät vaihtaa Jacobin vaipan!
85 25 "A Monster of Global Proportions" Douglas Sloan Jerry P. Jacobs 5. marraskuuta 1994
Lord Zedd kaappaa nuorisokeskuksella järjestettävän kansainvälisen maailmanrauhankokouksen edustajat ja vaatii rangereita luovuttamaan voimakolikkonsa heitä vastaan! Onnistuvatko rangerit pelastamaan nämä nuoret lähettiläät uusien ystäviensä Aishan, Adamin ja Rockyn avulla? Vaikka he onnistuisivatkin siinä, joutuisivat he vielä taistelemaan pahaa nelipäistä hirviötä vastaan, joka olisi liian voimakas heidän Thunderzordeilleen!
86 26 "Zedd Waves" Mark Litton Jerry P. Jacobs 7. marraskuuta 1994
Rocky, Aisha ja Adam osallistuvat triathloniin. Lord Zedd lähettää Maahan Beamcaster-nimisen hirviönsä, joka laittaa radioaalloillaan Angel Groven väestön palvomaan Zeddiä. Hirviön pysäyttämiseen tarvitaan radioaaltomuunnin ja myös hieman apua rangereiden kolmelta uudelta ystävältä.
87 27 "The Power Transfer: Part 1" Judd Lynn Jonathan Tzachor 8. marraskuuta 1994
Jason, Zack ja Trini on valittu osallistumaan maailmanrauhankokoukseen Sveitsiin. Se tarkoittaa sitä, että rangereiden täytyy löytää heille seuraajat! Voidakseen siirtää kolmen rangerin voimat kenellekään muulle on kuuden sankarimme matkustettava galaksin halki hylätylle planeetalle. Lord Zedd on tietoinen heidän suunnitelmastaan ja seuraa rangereita omalla pahalla zordillaan, Serpenteralla! Samalla Angel Grovessa Squatt ja Baboo aktivoivat unikoneen pitämään kaikki mahdolliset korvaajaehdokkaat tajuttomina. Pysyvätkö Rocky, Adam ja Aisha hereillä?
88 28 "The Power Transfer: Part 2" Judd Lynn Jonathan Tzachor 9. marraskuuta 1994
Rangerit onnistuvat hankkimaan hylätyltä planeetalta Valon Miekan ennen kuin Serpentera räjäyttää koko taivaankappaleen palasiksi! Rocky, Adam ja Aisha todistavat jälleen urheutensa tuhoamalla unikoneen ja heidät valitaan korvaamaan pois lähtevät Jason, Zack ja Trini punaisena, mustana ja keltaisena rangerina! Lord Zedd lähettää Silver Horns -nimisen hirviön Angel Groveen ja tulee myös itse Maahan Serpenterallaan! Onko kolmen uuden rangerin ensimmäinen tehtävä samalla heidän viimeisensä?
89 29 "Goldar's Vice-Versa" Douglas Sloan Terence H. Winkless 12. marraskuuta 1994
Angel Groven lukion tanssiaiset lähestyvät. Jokainen poika on jo kysynyt tyttöä parikseen paitsi Adam. Goldarilla on juuri sopiva tyttö hänelle ja ei aikaakaan kun nuorisokeskukselle ilmestyy nuori karatea osaava Sabrina, joka on kaiken lisäksi iskenyt silmänsä uuteen mustaan rangeriin. Kuka tämä salaperäinen tyttö oikein on ja mihin se rangerit pistääkään?
90 30 "Mirror of Regret" Cheryl Saban Terence H. Winkless 14. marraskuuta 1994
Adamin karateoppilasta Shaunia kiusataan hänen pienuutensa takia. Se tuo Adamin mieleen huonoja lapsuusmuistoja, sillä häntä kiusattiin lapsena jalkapallossa samoin. Lord Zedd saa idean ja lähettää Goldarin Maahan Katumuksen peili mukanaan. Savisoturit kaappaavat Adamin ja hänet pakotetaan katsomaan huonoimpia lapsuusmuistojaan peilistä. Heidän tarkoituksenaan on murtaa hänen jo ennestään heikko itseluottamuksena, mutta onnistuvatko he siinä? Samalla muut ryhmän jäsenet joutuvat taisteluun Zeddin lähettämää Skelerenaa vastaan, joka on puoliksi hyeena ja puoliksi luuranko.
91 31 "When Is a Ranger Not a Ranger?" Judd Lynn Jonathan Tzachor 15. marraskuuta 1994
Lord Zedd muuttaa Adamin kaleidoskoopin Scatterbrain-nimiseksi hirviöksi, joka onnistuu aiheuttamaan Billylle, Tommylle ja Kimberlylle muistinmenetyksen. Rocky, Adam ja Aisha yrittävät palauttaa heidän muistinsa prismoilla, mutta myös he joutuvat Scatterbrainin hyökkäyksen uhreiksi. Bulk ja Skull todistavat tapahtumia ja saavat selville viimeinkin rangereiden oikeat henkilöllisyydet. Vaarantavatko he muistinsa pelastaakseen rangerit ja sitä kautta koko maailman?
92 32 "Rocky Just Wants to Have Fun" Mark Hoffmeier Terence H. Winkless 16. marraskuuta 1994
Lord Zedd huomaa Rockyn mieltymyksen pelata Ernien uudella Pachinko-pelikoneella. Zedd laittaa uuden punaisen rangerin unohtamaan velvollisuutensa karateoppilastaan ja rangereita kohtaan ja keskittymään vain peleihin ja hauskanpitoon! Sen jälkeen Zedd muuttaa pelikoneen Pachinko Head nimiseksi hirviöksi, joka onnistuu muuttamaan rangerit pachinkopalloiksi! Vain Tommy voi pelastaa päivän, mutta tekeeko Serpenteran paluu siitä liian vaikeaa?
93 33 "Lights, Camera, Action" Daniel J. Sarnoff & Ellen Levy-Sarnoff Terence H. Winkless 17. marraskuuta 1994
Power Rangereiden on määrä esiintyä televisiossa "The Harvey Garvey Show" -keskusteluohjelmassa puhumassa opiskelun tärkeydestä. Lord Zedd ottaa Adamin pelon kameroita kohtaan kirjaimellisesti ja muuttaa studiokameran Showbiz Monsteriksi! Onnistuvatko rangerit innoittamaan katsojat, löytämään aikaa maailman pelastamiselle ja välttämään Bulkin ja Skullin yrityksen repiä heidän kypäränsä pois suorassa lähetyksessä?
94 34 "Where There's Smoke, There's Fire" Jerry P. Jacobs John Stewart 21. marraskuuta 1994
Angel Groven lukiossa vietetään paloturvallisuusviikkoa ja Aisha nimitetään paloturvallisuusvastaavaksi. Hän ottaa tehtävänsä liian vakavasti huomauttamalla Ernielle pienistä turvallisuusepäkohdista ja valittamalla muille rangereille paloesitteidensä jakamatta jättämisestä. Kun Lord Zeddin luoma Flamehead-niminen hirviö hyökkää yrittää Aisha voittaa sitä turhaan yksin. Oppiiko hän arvokkaan läksyn ennen kuin koko kaupunki palaa poroksi?
95 35 "Scavenger Hunt" Stewart St. John John Stewart 22. marraskuuta 1994
Rangerit osallistuvat aarteenetsintään. He kulkevat ympäri Angel Grovea etsimässä esineitä, joista on annettu vihjeitä arvoitusten muodossa. Lord Zedd muuttaa yhden esineistä, Billyn pikkuserkulle kuuluneen lelukanuunan, Cannontop-nimiseksi hirviöksi. Sen laukauksen avulla hän suunnittelee lähettävänsä rangerit kadonneeseen ulottuvuuteen! Lyövätkö he hirviön ja voittavatko he aarteenetsinnän?
96 36 "The Great Bookala Escape" Judd Lynn John Stewart 23. marraskuuta 1994
Galaksienvälinen matkaaja Bookala-planeetalta laskeutuu aluksellaan Angel Groven puistoon. Hänen pienen avaruusaluksensa voimanlähteenä on erityinen timantti, johon Lord Zedd on iskenyt silmänsä. Sen avulla Zedd saisi Serpenteraansa ehtymättömän energialähteen! Power Rangerit löytävät Bookalan ensin ja yrittävät lähettää hänet takaisin kotiplaneetalleen Zeddin huomaamatta. Onnistuvatko he siinä, kun heidän on myös taisteltava Weldoa ja pahaa Bookalaa vastaan?
97 37 "Forever Friends" Cheryl Saban Terence H. Winkless 28. marraskuuta 1994
Aishan entinen paras ystävä Shawna haastaa Kimberlyn voimistelukilpailussa. Hän on kateellinen Aishan ja Kimberlyn välille kehittyneestä ystävyydestä ja tuo sen myös Kimberlyn tietoon. Kun Goldar kaappaa Shawnan ja Kimberlyn lähentääkö tieto molempien eronneista vanhemmista heitä? Samalla Lord Zedd muuttaa rangereiden lukion puukäsityöluokan sahan hirviöksi nimeltä Jaws of Destruction!
98 38 "A Reel Fish Story" Ellen Levy-Sarnoff & Douglas Sloan Terence H. Winkless 29. marraskuuta 1994
Rangerit viettävät päiväänsä uimarannalla, jolla Rocky on uimavalvojana. Lord Zedd saa Dougie-pojan vesihirviöpelosta ajatuksen ja luo osan hänen ja Ritan aiemmin käyttämistä vesihirviöistä uudestaan. Slippery Shark, Pirantishead, Goo Fish ja Commander Crayfish palaavat aiheuttamaan kaaosta. Vaikka rangerit voittaisivat jälleen nämä hirviöt pystyisivätkö he voittamaan myös Zeddin luoman uuden, sinivalkoraitaisen pelastusrengasta muistuttavan Tube Monsterin? Ja voittaako Dougie pelkonsa pelastaakseen Bulkin ja Skullin hengen?
99 39 "Rangers Back in Time: Part 1" Shuki Levy & Shell Danielson Terence H. Winkless 4. helmikuuta 1995
Lord Zedd saa rangereiden kouluun viemistä lapsuuskuvista ajatuksen muuttaa menneisyyttä. Aikakiven avulla hän kääntää Maan pyörimissuunnan ja muuttaa rangerit takaisin 10-vuotiaiksi! Muistinsa menettäneinä voimattomat lapset vaikuttavat täysin puolustuskyvyttömiltä Zeddin savisotureita vastaan. Mutta ovatko he yhä sankareita nuorista ijistään huolimatta?
100 40 "Rangers Back in Time: Part 2" Shuki Levy & Shell Danielson Terence H. Winkless 11. helmikuuta 1995
Rangereiden ollessa vankina Photomaren kuvassa ovat nuoret Bulk ja Skull rangereiden ainoa toivo! Löytääkö Alpha 5 keinon muuttaa lapset takaisin normaaleiksi ja onnistuuko hän vakuuttamaan heille heidän olevan avaruusolioita vastaan taisteleva supersankariryhmä? Vaikka he palaisivat oikean ikäisiksi olisi rangereiden silti voitettava zordejakin kopioiva Photomare ja aikakiveä vartioivat hirviöt!
101 41 "The Wedding: Part 1" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 13. helmikuuta 1995
Lord Zeddin ladatessa voimiaan nukkumalla voivat rangerit lähteä luokkaretkelle Australiaan. Se myös tarjoaa täydellisen tilaisuuden Rita Repulsan paluulle! Finsterin Ritalle antaman nuorentavan meikin ja lemmenjuoman ansiosta Zedd herää haluten Ritan vaimokseen! Finster on myös onnistunut asentamaan Alpha 5:een viruksen, jonka seurauksena Alpha 5 katkaisee yhteyden Zordoniin ja lähettää rangerit ansaan!
102 42 "The Wedding: Part 2" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 14. helmikuuta 1995
Rita Repulsan ja Lord Zeddin häävalmistelut ovat aikataulussa, vaikka Goldarilla onkin omat epäilyksensä Ritan suhteen. Rangerit ovat yhä vankeina hirviöitä täynnä olevassa hylätyssä teatterissa. Vaikka he pääsisivätkin sieltä pakoon, eivät he pääsisi kovinkaan pitkälle pahan Alpha 5:en ollessa komentokeskuksen ohjaksissa.
103 43 "The Wedding: Part 3" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 15. helmikuuta 1995
Lord Zeddin ja Rita Repulsan häät alkavat! Miten pitkään kuherruskuukausi kestää, kun Ritan myötäjäislahjana Zeddille antamat, mystiseen hylättyyn teatteriin vangitut, Power Rangerit pääsevät uudestaan pakoon? Rangereiden on myös ohjelmoitava Alpha 5 uudestaan ja voitettava suurin koskaan näkemänsä joukko hirviöitä!
104 44 "Return of the Green Ranger: Part 1" Shuki Levy Shuki Levy 20. helmikuuta 1995
Rita & Zedd saavat idean rangereiden koulutehtävästä, jossa heidän täytyy pohtia millä historiallisella aikakaudella he olisivat halunneet elää. Pariskunta kutsuu avukseen Wizard of Deception -nimisen velhon, joka lähettää viisi rangeria menneisyyteen ja jättää vain Tommyn nykyisyyteen! Velho käyttää sitten Tommyltä viemäänsä hiustuppoa hänen kloonaamiseensa. Tommyn klooni on täysin paha ja varustettu vihreän rangerin voimilla! Miten Billy, Kimberly, Aisha, Rocky ja Adam pärjäävät Kalifornian Angel Grovessa brittien siirtomaa-ajalla?
105 45 "Return of the Green Ranger: Part 2" Shuki Levy Shuki Levy 21. helmikuuta 1995
Valkoinen ranger kohtaa vihreän rangerin nykyisyydessä samalla kun muita ryhmän jäseniä jahdataan noitina menneisyydessä! Kumpi Tommyistä voittaa? Wizard of Deception matkustaa itsekin ajassa taaksepäin varmistamaan, että muut rangerit jäävät ikuisiksi ajoiksi 1700-luvun Angel Groveen. Pystyykö ystävällinen Marissa auttamaan voimatonta viisikkoa?
106 46 "Return of the Green Ranger: Part 3" Shuki Levy & Shell Danielson Shuki Levy 22. helmikuuta 1995
Viisi rangeria ovat yhä voimattomina 1700-luvulla kolme ihmisen kokoista rottaa ja joukko brittien punatakkeja kannoillaan! Nykyisyydessä valkoinen ranger taistelee Tigerzordillaan Tommyn kloonin kutsumaa Dragonzordia vastaan. Toistaako historia itseään ja voidaanko myös Tommyn klooni muuttaa hyväksi?
107 47 "Best Man for the Job" Mark Hoffmeier John Weil 29. huhtikuuta 1995
Tommy ja Kimberly päättävät molemmat hakea Angel Groven lukion oppilaskunnan puheenjohtajan virkaan. Kilpailu kiristyy äärimmilleen, kun Lord Zedd ja Rita loihtivat heidät kilpailemaan kunnolla toisiaan vastaan.
108 48 "Storybook Rangers: Part 1" Douglas Sloan & Cheryl Saban John Weil 1. toukokuuta 1995
Angel Groven lukiossa järjestetään kirjamessut. Eräs "Grumble The Magic Elf" -niminen satukirja varastaa Kimberlyn huomion sen muistuttaessa häntä lapsuudestaan. Lord Zedd ja Rita Repulsa onnistuvat siirtämään Kimberlyn, Tommyn ja Rockyn tähän satukirjaan. Ainoa keino päästä ulos kirjasta on auttaa kirjan päähenkilöä Grumblea toimittamaan kärryllinen leluja orvoille ja murtaa siten Grumblen ylle langetettu ärtyneisyystaika. Mutta miten satu voi päättyä, kun Rita ja Zedd varastavat kaikki lelut?
109 49 "Storybook Rangers: Part 2" Douglas Sloan & Cheryl Saban John Weil 2. toukokuuta 1995
Ollessaan yhä vankeina "Grumble The Magic Elf" -kirjassa Kimberly, Tommy ja Rocky yrittävät palata kirjan alkuun anomaan armoa Grumblen ylle kirouksen langettaneelta hahmolta; Mondo, the Magnificent Magicianilta. Suostuuko hän peruuttamaan kirouksen vai onko hän vielä oletettua suurempikin uhka? Toisaalla Bulk ja Skull luovat oman hirviön selvittääkseen rangereiden oikeat henkilöllisyydet. Valitettavasti Skull sekoittaa hirviökirjan keittokirjan kanssa! Ritan ja Zeddin avustuksella Turkeyjerk-hirviö kuitenkin herää henkiin. Osoittautuuko se liian vahvaksi kolmelle jäljellä olevalle rangerille?
110 50 "Wild West Rangers: Part 1" Mark Litton Armand Garabidian 8. toukokuuta 1995
Kimberly päätyy telesiirtymisen yhteydessä aika-aukkoon, joka vie hänet vuoden 1880 Angel Groveen. Villissä lännessä Kim kohtaa ystäviensä esi-isät. Myös Rita ja Zedd huomaavat aika-aukon ja lähettävät Goldarin, savisotureita ja Needlenose-hirviönsä sen läpi tuhoamaan suojattoman kaupungin! Onko menneisyys tuhon oma, kun aika-aukko sulkeutuu?
111 51 "Wild West Rangers: Part 2" Mark Litton Armand Garabidian 9. toukokuuta 1995
Ollessaan yhä ansassa vanhan lännen Angel Grovessa Kimberly onnistuu morphioitumaan, mutta joutuu Goldarin, Needlenosen ja savisoturien hyökkäyksen kohteeksi. Hän siirtyy komentokeskukseen, jossa hänen onnekseen Zordon ja Alpha ovat paikalla! Kim kertoo heille tilanteen ja saa heiltä muut voimakolikot lainaksi. Onnistuuko hän vakuuttamaan ystäviensä isoisoisovanhemmat Maan ensimmäisiksi Power Rangereiksi? Samalla nykyisyydessä Billyn täytyy keksiä keino tuoda Kimberly takaisin nykypäivään ennen kuin se on liian myöhäistä.
112 52 "Blue Ranger Gone Bad" Judd Lynn John Weil 20. toukokuuta 1995
Violet-niminen ujo tyttö ihailee Billyä ja päättää tehdä hänestä käsityötunnilla näköispatsaan. Rita ja Zedd lähettävät Goldarin, Squattin ja Baboon muuttamaan patsaan pahaksi kopioksi sinisestä rangerista. Oikean Billyn ollessa vankina pimeässä ulottuvuudessa hänen paha kaksoisolentonsa varastaa rangereiden morpherit aivan heidän neniensä edestä. Saavatko rangerit juonen selville ennen kuin he kohtaavat Ritan ja Zeddin lähettämän Vase Facen?


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]