Mick Fleetwood

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mick Fleetwood
Henkilötiedot
Koko nimi Michael John Kells Fleetwood
Syntynyt24. kesäkuuta 1947 (ikä 76)
Redruth, Cornwall, Britannia
Ammatti muusikko, säveltäjä
Muusikko
Tyylilajit blues, rock ja popmusiikkiView and modify data on Wikidata
Soittimet rumpusettiView and modify data on Wikidata
Yhtyeet John Mayall's Bluesbreakers
Fleetwood Mac
Levy-yhtiöt Blue HorizonView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.mickfleetwood.com

Michael John Kells ”Mick” Fleetwood (s. 24. kesäkuuta 1947 Redruth, Cornwall, Britannia) on brittiläinen muusikko, joka tunnetaan Fleetwood Macin rumpalina.[1]

Uran alkuvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fleetwoodin perhe muutti toistuvasti isän työn vuoksi, ja 15-vuotiaana Mick asettui lopulta asumaan Lontooseen siskonsa kanssa. Hän oli opetellut soittamaan rumpuja 13-vuotiaana ja liittyi ensimmäiseen yhtyeeseensä vuonna 1963. Sitä seurasi sarja muita bändejä, kunnes vuonna 1967 Fleetwood perusti John McVien ja Peter Greenin kanssa Fleetwood Macin.[1]

Fleetwood Mac[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fleetwood Mac menestyi blues-yhtyeenä kohtalaisesti, kunnes lukuisten kokoonpanomuutosten jälkeen vuonna 1974 Mick Fleetwood löysi yhtyeeseen yhdysvaltalaiset Lindsey Buckinghamin ja Stevie Nicksin, mistä alkoi Fleetwood Macin supertähteyden aika.[1] Yhtye toimii edelleen.

Soolotuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mick Fleetwood on julkaissut myös soolomateriaalia, kuten ensimmäisen oman albuminsa, worldbeat-vaikutteisen The Visitorin (1981). Sen seuraajaksi ilmestyi vuonna 1983 I'm Not Me. Vuonna 2004 hän julkaisi oman levy-yhtiönsä TallMan Recordsin kautta levyn Something Big, joka oli tehty yhteistyössä lauluntekijä Todd Smallwoodin kanssa.

Muu ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fleetwood on toiminut muusikonuransa ohella myös näyttelijänä. Hän on esiintynyt muun muassa elokuvissa Star Trek: The Next Generation ja Juokse tai kuole. Fleetwood oli mukana juontamassa vuoden 1989 Brit Awards -tapahtumaa. Vuonna 1990 häneltä ilmestyi omaelämäkerta Fleetwood.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mick Fleetwood on ollut kolmesti naimisissa, ja hänellä on neljä lasta. Hän asuu Los Angelesissa, on asunut Yhdysvalloissa 1970-luvulta lähtien ja sai Yhdysvaltain kansalaisuuden vuonna 2006. Hänen sisarensa oli näyttelijä Susan Fleetwood, joka kuoli 1995. Fleetwood koki 1980-luvulla henkilökohtaisen konkurssin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Martin ja Lisa Adelson: Biography: Mick Fleetwood The Penguin. Viitattu 9.7.2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]