Michel Wieviorka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Michel Wieviorka (s. 23. elokuuta 1946, Pariisi) on ranskalainen sosiologi, joka on International Sociological Associationin puheenjohtaja kaudella 20062010. Hän on tällä hetkellä Pariisissa professorina.

Wieviorka on 1970-luvulta lähtien tutkinut kansalaisliikkeitä. Hänen mukaansa kansalaisaktivismi antaa ihmisille tunteen, että asioihin voi vaikuttaa, ja ehkäisee näin terrorismia ja levottomuuksia. Lisäksi hän on tutkinut terrorismia, rasismia, kulttuurisia eroja ja väkivaltaa. 2000-luvulla Wieviorka on tutkinut sosiologian uusia paradigmoja.

Wieviorka on sanonut, että sosiologien tulisi esiintyä mediassa ja käyttää selkeää yleiskieltä, jotta enemmistökin ymmärtäisi sosiologiaa. Hän onkin itse ollut kansainväliselle medialle asiantuntija, jolta kysyttiin lausuntoja etenkin vuoden 2005 lähiömellakoiden aikaan. Wieviorkan teoksia on käännetty muun muassa englanniksi, espanjaksi, saksaksi ja japaniksi, mutta ei suomeksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pasula, Niina: Kansalaisliikkeillä epätoivoa ja väkivaltaa vastaan. Helsingin Sanomat, 2008, nro 107, lauantai 19.4.2008, s. C15. Helsinki: SanomaWSOY.
Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.