Michael Uhrmann

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Michael Uhrmann
Michael Uhrmann
Maa:  Saksa
Miesten mäkihyppy
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Salt Lake City 2002 joukkuekilpailu
Hopeaa Hopeaa Vancouver 2010 joukkuekilpailu
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Lahti 2001 suurmäen
joukkuekilpailu
Hopeaa Hopeaa Oberstdorf 2005 normaalimäen
joukkuekilpailu
Pronssia Pronssia Lahti 2001 normaalimäen
joukkuekilpailu
Pronssia Pronssia Oslo 2011 normaalimäen
joukkuekilpailu
Lentomäen MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Kulm 2006 joukkuekilpailu

Michael Uhrmann (s. 16. syyskuuta 1978) on saksalainen mäkihyppääjä, joukkuemäen olympiavoittaja ja maailmanmestari.

Uhrmann kuului Saksan joukkueeseen, joka voitti Lahden MM-kisoissa 2001 kultaa suurmäen ja pronssia normaalimäen joukkuekilpailussa. Suurmäen henkilökohtaisessa kilpailussa hän oli kolmastoista. Lentomäen MM-kilpailuissa Harrachovissa hän oli samana vuonna kolmastoista.

Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002 Uhrmann voitti Saksan joukkueen jäsenenä kultaa joukkuemäen kilpailussa 0,1 pisteen erolla Suomeen. Hän oli lisäksi normaalimäessä kahdeksas ja suurmäessä kuudestoista. Val di Fiemmen MM-kilpailuissa 2003 hän oli suurmäessä yhdeksäs, normaalimäessä kolmastoista ja Saksan joukkueen mukana neljäs. Lentomäen MM-kisoissa Planicassa 2004 hän oli kymmenes ja Saksa joukkuekilpailussa neljäs.

Oberstdorfin MM-kilpailuissa 2005 Uhrmann kuului normaalimäen joukkuekilpailussa hopeaa voittaneeseen Saksan joukkueeseen; suurmäen joukkuekisassa Saksa oli viides. Uhrmann oli lisäksi suurmäessä neljästoista ja normaalimäessä kuudestoista. Torinon olympialaisissa 2006 hän sijoittui neljänneksi niin normaalimäen henkilökohtaisessa kuin suurmäen joukkuekilpailussakin. Suurmäen henkilökohtaisessa kisassa hän oli kuudestoista. Lentomäen MM-kisoissa Kulmissa hän oli samana vuonna viides ja saavutti pronssia joukkuekilpailussa. Liberecin MM-kilpailuissa 2009 hän sijoittui normaalimäessä 15:nneksi. Vancouverin olympialaisissa 2010 Uhrmann oli viides normaalimäen kilpailussa, 25. suurmäen kilpailussa ja Saksan joukkueen mukana hopealla joukkuekilpailussa. Oslon MM-kilpailuissa 2011 Uhrmann oli suurmäessä kuudes, normaalimäessä yhdestoista ja Saksan joukkueen mukana normaalimäen joukkuekilpailussa pronssilla.

Uhrmann saavutti junioreiden MM-kilpailussa kultaa henkilökohtaisen kilpailussa Asiagossa 1996 sekä joukkuekilpailussa niin Jällivaarassa 1995 kuin Asiagossakin.

Maailmancupissa Uhrmannilla on kaksi voittoa ja yhteensä 14 palkintokorokesijoitusta (23.1.2011 mennessä). Hän on voittanut suurmäen kilpailut Zakopanessa 17. tammikuuta 2004 ja Oberstdorfissa 28. tammikuuta 2007. Maailmancupin kokonaispisteissä hän sijoittui kaudella 2004–2005 yhdeksänneksi ja kaudella 2006–2007 kymmenenneksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Michael Uhrmann.