Michael Shanks

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michael Shanks
Shanks Comic-Conissa 2009
Shanks Comic-Conissa 2009
Henkilötiedot
Koko nimi Michael Garrett Shanks
Syntynyt15. joulukuuta 1970 (ikä 52)
Kanada Vancouver
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Merkittävät roolit Daniel Jackson
(Tähtiportti)
Aiheesta muualla
www.michaelshanks-online.com
IMDb
Elonet

Michael Garrett Shanks (s. 15. joulukuuta 1970 Vancouver) on kanadalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan tohtori Daniel Jacksonina tieteissarjassa Tähtiportti.

Valmistuttuaan kanadalaisesta Brittiläisen Kolumbian yliopistosta Shanks näytteli teatteriproduktioissa ja vieraili satunnaisesti televisiosarjoissa ennen kuin sai roolin Tähtiportti-sarjassa vuonna 1997. Hän näytteli vakituisesti sarjassa kaudet 1–5 ja liittyi yhden kauden tauon jälkeen uudelleen mukaan seitsemännellä kaudella vuonna 2003. Hän esitti tohtori Jacksonia sarjan kymmenenteen eli viimeiseen tuotantokauteen asti. Hän on myös näytellyt kahdessa Tähtiportti-elokuvassa: Stargate: The Ark of Truth ja Stargate Continuum.

Shanks on ollut naimisissa näyttelijä Lexa Doigin kanssa vuodesta 2003 lähtien, ja parilla on lapset Mia ja Samuel. Alexandra L. Doig (Lexa Doig) näytteli Tähtiportti-sarjassa Carolyn Lamia tähtiportti-projektin ylilääkäriä sarjan kahdella viimeisellä tuotantokaudella. Shanksilla on myös kolmas lapsi Tatiana edellisestä suhteestaan näyttelijä Vaitiare Banderaan, joka esitti Tähtiportti-sarjassa Daniel Jacksonin vaimoa Sha'rea.

Shanksin paras ystävä on Christopher Judge, joka myös näytteli Tähtiportissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]