Michael H. Hart

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Michael H. Hart (s. 28. huhtikuuta 1932 New York City) on yhdysvaltalainen tähtitieteilijä ja fyysikko. Hän on saavuttanut maailmanlaajuista kuuluisuutta kirjallaan Ihmiskunnan 100 suurinta, jossa hän asettaa ihmiskunnan historian mielestään sata suurinta henkilöä merkittävyysjärjestykseen.

Hart on työskennellyt NASAssa ja hoitanut tähtitieteen professuuria Anne Arundel Community Collegessa Marylandin Arnoldissa ja fysiikan professuuria Trinity University in San Antoniossa Texasissa. Lisäksi hänellä on oikeustieteellinen tutkinto.

Poliittisesti hän pitää itseään "valkoisena aktivistina". Hart on osallistunut usein New Century Foundation -järjestön kokouksiin. Vuonna 1996 hän piti sen kokouksessa esitelmän, jossa hän ehdotti Yhdysvaltojen jakamista neljään etniseen osaan: valkoisten, mustien ja latinalaistaustaisten alueisiin sekä yhteen rodullisesti sekoittuneeseen osaan. Vuoden 1994 kokouksessa juutalainen Hart joutui riitaan Ku Klux Klan -taustaisen poliitikon David Duken kanssa tämän tehtyä antisemitistisiä huomautuksia.

Kirjoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]