Metsäasiantuntija

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Metsäasiantuntijat ovat metsä- ja luonnonvara-alalla työskenteleviä henkilöitä. Asiantuntijuutta voi olla myös biologian, luonnonsuojelun tai harrastuksen kautta.

Toimenkuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsäasiantuntijan toimenkuva voi vaihdella laajasti[1]. Metsäasiantuntijan tehtäviin voivat kuulua esimerkiksi puukauppa, puun korjuun ja kuljetuksen työt, esimiestyöt, metsänomistajien neuvonta.[2] Metsäasiantuntija voi työskennellä mm. maankäyttö- ja yksityistieasioiden hallinnoinnissa ja suunnittelussa[3], pankkisektorilla, maanmittaus- ja kiinteistökauppojen parissa, tuulivoimayhtiöissä, yksityisinä yrittäjinä, kaupan alalla, taimikaupassa ja kuntien ja kaupunkien metsäomaisuuden hallinnoinnissa. Esimerkiksi Metsä-Groupilla metsäasiantuntijat hoitavat metsäomaisuutta kokonaisvaltaisesti.[4]

Koulutusnimikkeitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsäasiantuntijana toimii useimmiten metsätalousinsinööri [5] tai metsänhoitaja. Aiempia koulutusnimikkeitä ovat olleet metsänvartija, metsäteknikko ja metsätyönjohtaja.

Ammattijärjestö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsäasiantuntijat ovat usein METO - Metsäalan Asiantuntijat ry:n jäseniä[6].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Metsäasiantuntijan toimenkuvia luva.fi.
  2. Metsäala www.metsaopetus.fi. Viitattu 30.7.2017.
  3. Rajalan kuulumisia: Metsäasiantuntija Sirpa Kärkkäinen isännöi Laipanmaan metsiä Sydän-Hämeen Lehti. 18.6.2013. Viitattu 30.7.2017.
  4. http://dynasty.phnet.fi/asikkala/kokous/20151489-5.TXT (Arkistoitu – Internet Archive)
  5. Luonnonvara-ala ammattikorkeakoulussa Opintopolku. Arkistoitu 8.7.2017. Viitattu 30.7.2017.
  6. Metsäalan Asiantuntijat luva.fi.