Metauruksen taistelu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Metauruksen taistelu
Osa toista puunilaissotaa
Päivämäärä:

207 eaa.

Paikka:

Metaurus-joki, Marche

Lopputulos:

Rooman voitto

Osapuolet

Karthago

Rooman valtakunta

Komentajat

Hasdrubal Barka

Marcus Livius Salinator,
Gaius Claudius Nero

Vahvuudet

30 000 sotilasta

37 000 sotilasta

Tappiot

noin 10 000 sotilasta

ei tiedossa

Toisen puunilaissodan taistelut
LilybamTicinusTrebiaCissaTrasimenusjärviEbro-jokiGeroniumCannaeDertosaCornusBeneventumTarentumCapuaSilarusHerdoniaSyrakusaBaetis-jokiCapuaHerdoniaNumistroCanusiumCarthago NovaTarentumBaeculaGrumentumMetaurusIlipaCrotonaUticaBagradesCirtaZama

Metauruksen taistelu oli toiseen puunilaissotaan kuuluva taistelu Karthagon ja Rooman välillä, joka käytiin vuonna 207 eaa. Metaurus-joen läheisyydessä Italiassa.

Karthagolaisia johti Hannibalin veli Hasdrubal Barka, jonka tarkoituksena oli viedä veljelleen lisää sotilaita tämän yrittäessä valloittaa Roomaa. Rooman armeijaa johti Marcus Livius Salinator sekä Gaius Claudius Nero.

Claudius Nero oli juuri taistellut Hannibalia vastaan Grumentumissa, joka sijaitsi muutamia satoja kilometrejä etelään Metaurus-joelta, ja yhdisti joukkonsa Salinatorin kanssa. Tämän johdosta Karthagon armeijalla oli alivoima ja se hävisi Rooman joukoille. Myös Hasdrubal kuoli taistelussa, sillä huomattuaan roomalaisten ylivoiman, hän päätti olla jäämättä kiinni ja ratsasti vihollisen armeijan keskelle, taistellen kuolemaansa saakka.

Tämä antiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.