Merirosvous Malakansalmessa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Malakansalmi

Malakansalmessa tapahtunut merirosvous on historiallisesti ollut ongelma väylän läpi kulkevalle laivaliikenteelle. Aluetta valvovat Indonesian, Malesian ja Singaporen valtioiden alukset. Valvonta on vähentänyt merirosvousta.

Malakansalmen maantiede tekee siitä hyvin suotuisan merirosvoukselle. Salmi on merkittävä kulkuväylä Kiinan ja Intian välillä. Sen kautta kulkee runsaasti liikennettä myös Eurooppaan Suezin kanavan läpi sekä Persianlahden öljynviejämaihin. Salmi on kapea ja siihen kuuluu tuhansia pieniä saaria. Lisäksi salmeen laskee useita jokia, joten se tarjoaa merirosvoille piilopaikkoja.

Vuodesta 2004 lähtien Indonesia, Malesia ja Singapore ovat yhteistyössä tehostaneet salmen valvontaa merirosvouksen rajoittamiseksi. Singapore toivoo kansainvälistä apua, mutta Indonesia ja Malesia vastustavat tätä. Indonesialla ei ollut riittävästi välineistöä salmen valvomiseksi, joten Intian merivoimat ja rajavartiosto suostuivat vuonna 2006 muodostamaan kansainvälisen ryhmän alueen valvomiseksi.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Piracy in the Strait of Malacca
Tämä Aasian liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.