Merirosvopoukama

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Merirosvopoukama
Pirate's Cove.jpg
Pelaajia 3-5
Ikäsuositus 12+
Pelin kesto 60-90 min
Monimutkaisuus helppo
Strategisuus keskitasoa
Satunnaisuus keskitasoa
BoardGameGeek

Merirosvopoukama (engl. Pirate's Cove) on Days of Wonderin ja Lautapelit.fin julkaisema lautapeli, jossa on tarkoitus nousta maineikkaammaksi merirosvoksi vuoden eli 12 pelikierroksen aikana. Mainetta voi niittää voittamalla taistelussa muita aluksia, kehuskelemalla tavernassa tekosillaan tai hautaamalla aarteita ja rahaa.

Jokaisella pelaajalla on pelissä käytössään laiva, jolla on neljä ominaisuutta: purjeet, miehistö, tykit ja runko. Purjeet määrittelevät sen kuka pääsee laivataisteluissa ampumaan ensimmäisenä (initiative), miehistön ja tykkien avulla taas ammutaan sen mukaan kumpaa on mukana vähemmän ja runko määrittelee rahdin maksimimäärän. Laivan ominaisuuksia voi parannella pelilaudan saarilla, mutta ne voivat myös kärsiä taisteluissa.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokainen pelikierros koostuu kuudesta eri vaiheesta.

  1. Käännetään aarrekortti saarille 1-5. Aarresaarella ja Merirosvopoukamassa ei käännetä korttia. Aarrekorteissa mainitaan neljä osa-aluetta: maine, raha, aarteet ja taverna-kortit.
  2. Jokainen pelaaja päättää salassa, puntaroiden muiden pelaajien aikomuksia, aarrekortteja ja omia tarpeitaan, mille saarelle aluksensa ohjaa.
  3. Käydään taistelut niillä saarilla, jonne on päätynyt useampi kuin yksi pelaaja. Taistelujen häviäjät joutuvat vetäytymään Merirosvopoukamaan. Aarresaarella ja Merirosvopoukamassa ei käydä taisteluja.
  4. Pelaajien miehittämät saaret ryöstetään aarrekorttien osoittamalla tavalla.
  5. Pelaajat parantelevat laivojaan halutessaan. Jokaista laivan osa-aluetta vastaa saari: on ruumasaari, purjesaari, tykkisaari ja miehistösaari. Aarresaarella saa mitä tahansa osa-aluetta parantaa kaksinkertaiseen hintaan.
  6. Legendaarinen mustaa alusta ohjastava merirosvo siirtyy järjestyksessä seuraavalle saarelle. Laivojen kantokyvyn ylittävä aarrelasti on heitettävä mereen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.