Mequinenza

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mequinenza
Mequnenza1.jpg
lippu
lippu
vaakuna
vaakuna

Mequinenza

Koordinaatit: 41°22′0″N, 0°18′0″E

Valtio Espanja
Itsehallintoalue Aragonia
Maakunta Zaragoza

Mequinenza tai Mequinensa (katalaaniksi)[1] on Espanjan kunta Zaragozan maakunnassa, Aragonian itsehallintoalueella. Se kuuluu Bajo Cincan kuntayhtymään, sijaitsee Zaragozan maakunnan itäosassa ja rajoittuu Huescan ja Lleidan provinsseihin. Se sijaitsee kahden joen, Ebron ja Segren, risteymäkohdassa. Kunnan pinta-ala on 307,45 km².

Sen ainutlaatuinen ja erikoinen sijainti on vaikuttanut sekä sen historiaan, kieleen että asukkaiden luonteeseen. Mequinenza sijaitsee kahden suuren vesimuodostuman, Mequinenzan ja Ribarojan tekojärvien välissä. Mequinenzassa on melonta- ja kanoottirata, jota pidetään yhtenä Euroopan parhaimmista erinomaisen saavutettavuutensa, vakaan vedenpintansa ja hyvien urheilumahdollisuuksiensa vuoksi.

Talvijuhlat San Blas ja Santa Águeda järjestetään helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna, ja käsintehtyjen pukukilpailujen juhla on julistettu Aragonin matkailukohdefestivaaliksi. [2] [3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mequinenza www.mequinenza.es. Viitattu 4 de noviembre de 2019.
  2. Arranca el proceso para que la festividad de San Blas y Santa Águeda de Mequinenza sea declarada Fiesta de Interés Turístico de Aragón Museos de Mequinenza | Albergue Camí de Sirga Mequinenza. 23 de agosto de 2018. Viitattu 26 de diciembre de 2018. es-ES
  3. Boletín Oficial de Aragón: [http://www.boa.aragon.es/cgi-bin/EBOA/BRSCGI?CMD=VEROBJ&MLKOB=1053932485757 ORDEN VMV/2066/2018, de 3 de diciembre, por la que se declaran las “Fiestas de San Blas y Santa Águeda”, que se celebran en el municipio de Mequinenza (Zaragoza), como Fiesta de Interés Turístico de Aragón.] www.boa.aragon.es.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]