Melodinen black metal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Melodinen black metal
Alkuperä Black metalheavy metal
Alkuperämaa Ruotsi RuotsiNorja Norja
Kehittymisen
ajankohta
1990-luvun alku
Tyypillisiä
soittimia
Laulurummutsähkökitarasähköbassokosketinsoitin

Melodinen black metal on black metalin alalaji. Siinä on monia perinteisen black metalin piirteitä (murinalaulu, nopea tempo, terävät sähkökitarat, synkkä ja alakuloinen tunnelma), mutta poikkeaa tästä muutamin tavoin.

Melodinen black metal on tuotantoarvoiltaan pehmeämpää, kitarariffit selkeämpiä ja vähemmän säröisiä sekä vähemmän diskanttisia. Usein basso näyttelee suurta roolia ja voi perinteisen metallin tavoin erottua varsin selkeästi, myös kosketinsoittimien käyttö ja kitarasoolot ovat yleisiä sekä kappalerakenteissa ja sointujärjestyksessä sovelletaan enemmän perinteisen metallin traditioita.

Melodinen black metal usein keskittyy enemmän sointukiertoihin ja riffeihin, siinä missä perinteinen black metal keskittyy ahdistavan tunnelman luomiseen hyläten perinteisen metallin lähestymistavat. Puhdastakin laulua käytetään joskus, mutta ei aina.

Melodinen black metal on hyvin läheistä sukua sinfonisen black metalin kanssa sillä erotuksella, että melodinen black metal ei yleensä sisällä huomattavia sinfonisia elementtejä, mutta genreraja on varsin häilyvä.

Melodisia black metal -yhtyeitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.