Melinda Clarke

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Melinda Clarke
Melinda Clarke Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2011.
Melinda Clarke Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2011.
Henkilötiedot
Syntynyt 24. huhtikuuta 1969 (ikä 51)
Dana Point, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Melinda Patrice ”Mindy” Clarke (s. 24. huhtikuuta 1969 Dana Point, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on näytellyt niin lukuisissa televisiosarjoissa kuin pienen budjetin elokuvissakin. Parhaiten hänet tunnettaneen kuitenkin 2000-luvun hittisarjasta O.C. ja elokuvasta Spawn (1997), jossa hän oli naispääosassa.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Melinda Clarken äiti on entinen balettitanssija Patricia Lewis ja isä näyttelijä John Clarke. Melinda, jota kutsutaan lempinimellä Mindy, on yksi kolmesta sisaruksesta. Hänen sisarensa Heidi kuoli vuonna 1994 harvinaiseen mutta pahanlaatuiseen sydänkasvaimeen. Clarkella on veli nimeltä Joshua.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clarke aloitti uransa näyttelemällä yhden kauden saippuasarjassa Päivien viemää, jossa myös hänen isänsä näytteli. Sen jälkeen hän näytteli yhden kauden televisiosarjassa S.O.F. – Vainukoirat ja teki roolit myös sarjoissa Kameleontti, Xena, Firefly, Siskoni on noita, Poliisipäällikkö Mannion, C.S.I. ja Vampyyripäiväkirjat.

Kuuluisuuteen Clarken nosti draamasarja O.C., jossa hän näytteli Julie Cooperia. Hän oli aluksi sivuhahmo, mutta roolista tuli myöhemmin keskeisempi.

2010-luvulla Clarke on tunnettu rooleistaan tv-sarjoissa Nikita ja Dallas.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clarkella on yksi tytär aviomiehensä Ernie Mirichin kanssa. Hän asuu perheensä kanssa Beverly Hillsissä Kaliforniassa. Clarke on ollut myös mukana hyväntekeväisyystyössä.

Valikoitu filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]