Meksikon ympäristöpolitiikka

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Meksikon ympäristöpolitiikka kertoo Meksikoin ympäristöpolitiikasta. Ympäristöpolitiikkaan liittyvät paikalliset ja maailmanlaajuiset ympäristökysymykset ja kansainväliset, valtiolliset ja kunnalliset sopimukset ja ohjauskeinot, keskustelu, tutkimus ja rahoitus. Ympäristöpolitiikkaan vaikuttavat puolueet, rahoittajat, asukkaat, yhteisöt, yhdistykset, kansalaisliikkeet ja lehdistö. Ympäristöpolitiikka vaikuttaa lajien monimuotoisuuteen ja kansanterveyteen.

Meksiko

Vesi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mexican Center of Environmental Law (CEMDA) mukaan öljyteollisuus pilaa vesistöjä. Meksikon suurin öljy-yhtiö on PEMEX. Coatzacoalcos joen veden laadussa on ollut parannettavaa.[1]

Laki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The General Law of Ecological Equilibrium and Environmental Protection (Ley General del Equilibrio Ecológico y la Protección al Ambiente, or LGEEPA) hyväksyttiin vuonna 1988. Lakia on päivitetty useamman kerran, mukaan lukien vuonna 2008.

Luonnonsuojelualueet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luonnonsuojelualueisiin Sisältyy La Malinchen, Ixtacihuatl-Popocatépetlin, Zoquiapán Reservatin, Bosencheven, Cofre De Peroten ja Chacahuan laguuni kansallispuistot.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Meksiko.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Oil Spill in Coatzacoalcos River and Beach. Veracruz, Republic of Mexico, December 22nd 2004