Megavisa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Megavisa
Ohjelman tunnuskuva
Ohjelman tunnuskuva
Tyyli visailuohjelma
Kestoaika 30 min
Pääosissa Jukka-Pekka Palo (juontaja)
Alkuperämaa  Suomi
Verkko Suomi Kolmoskanava (19911992)
Suomi MTV3 (19931995)
Esitetty 4. maaliskuuta 1991 –
toukokuu 1995
Aiheesta muualla
IMDb

Megavisa oli Kolmoskanavalla ja myöhemmin MTV3:lla vuosina 1991–1995 esitetty Jukka-Pekka Palon juontama tietokilpailu. Megavisaa esitettiin Kolmoskanavan aikoihin maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Vuodesta 1993, kun MTV3 oli tullut Kolmoskanavan paikalle, Megavisaa esitettiin maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Ohjelmaa kuvattiin Viking Linen M/S Isabellalla. Myöhemmin ohjelmaa kuvattiin myös Viking Linen M/S Cinderellalla.

Kilpailun erikoisuus aikoinaan oli bingon tapainen kotipeli, jossa ruudukon täyteen saatuaan saattoi soittaa ohjelman toimitukseen. Nopein voitti palkinnon. Kotipeli ei maksanut mitään ja kotipelikuponkeja sai vapaasti kaupoista, jolloin monet hamstrasivatkin itselleen suuren määrän kuponkeja.lähde?

Ohjelmaa varten tuotantoyhtiö hankki kaikkiaan yli kaksikymmentä monitoria. Lisäksi kaikkien pelitoimintojen ohjaamiseen tarvittiin neljä tietokonetta. Ohjelman kuvaukset keskeytyivät ensimmäisissä kuvauksissa useita kertoja tietokonevikojen vuoksi, jotka korjattiin heti seuraaviin kuvauksiin.

Ohjelmasta on julkaistu myös lautapeli.

Parodia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]