Megan Kanka

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Megan Nicole Kanka (7. joulukuuta 198629. heinäkuuta 1994) oli tyttö, jonka hänen naapurinsa, jo aikaisemmin tuomittu seksuaalirikollinen Jesse Timmendequas, murhasi ja raiskasi Hamilton Townshipissä, Mercerin piirikunnassa New Jerseyn osavaltiossa Yhdysvalloissa. Tapauksen takia säädettiin "Megan's Law" eli laki, joka vaatii ilmoittamaan mikäli seksuaalirikoksista tuomittu henkilö muuttaa lähistölle. Nykyään laki koskee koko liittovaltiota.

Timmendequads kaappasi Kankan samana päivänä kun tappoi hänet. Timmendequas oli valehdellut Kankalle, että hänellä on talossaan koiranpentu, joka on kuitenkin niin pieni, ettei kykene tulemaan ulos. Tämän vuoksi Kanka meni sisälle taloon katsomaan pentua, jota ei ollut. Raiskattuaan Kankan Timmendequads tappoi hänet lyömällä tätä metallityökalulla päähän, minkä jälkeen hän laittoi tytön päähän muovipussin. Myöhemmin hän vielä raiskasi ruumiin autossa, piilotti ruumiin lelulaatikkoon ja vei sen puistoon.

Oikeus totesi Timmendequasin syyllistyneen raiskaukseen ja murhaan, ja hän sai kuolemantuomion vuonna 1997. New Jerseyn osavaltio poisti kuolemanrangaistuksen käytöstä vuonna 2007 ja tämän myötä Timmendequasin tuomio muuttui elinkautiseksi vankeudeksi ilman ehdonalaisen vapauden mahdollisuutta.

Kankan muistolle on perustettu Megan Nicole Kanka -säätiö.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.