Mega Man X3

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Mega Man X 3)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man X3
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Tokuro Fujiwara
Säveltäjä Kinuyo Yamashita
Pelisarja Mega Man
Julkaistu SNES
  • JP 1. joulukuuta 1995
  • NA 30. marraskuuta 1995
Sega Saturn, PlayStation
  • JP 26. huhtikuuta 1996
  • EU 26. huhtikuuta 1996
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Lapsista aikuisille
Alusta SNES, Sega Saturn, PlayStation, Windows
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man X 3 (jap. ロックマンX3, Rockman X3) on Capcomin kehittämä ja julkaisema tasohyppely, joka on julkaistu vuonna 1995. Peli julkaistiin SNES:lle, Windowsille ja myöhemmin myös PlayStationille. Peli on Mega Man X -sarjan kolmas osa. Edeltäjiinsä verrattuna peli sisälsi varsin vähän uudistuksia - merkittävin uusi ominaisuus oli X:n mahdollisuus löytää neljä erilaista ohjattavaa panssariajoneuvoa. Myös Zero oli tässä pelissä ensimmäistä kertaa pelattavana hahmona, vaikkakin rajallisesti. Esimerkiksi pomotaistelut on yhtä lukuun ottamatta pelattava X:llä, ja Zero poistuu pelistä yhden kuoleman jälkeen.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Eletään vuotta 21XX. Kaikki Maverickit näyttävät rauhoittuneen kiitos reploiditiedemies Dr. Dopplerin. Hänen ainutlaatuinen Neuro Computer -keksintönsä on onnistunut pidättämään kaiken epänormaalin käytöksen reploideissa jotteivat ne sekoaisi. Mutta parin kuukauden päästä tästä Maverickit yhtäkkiä ilmaantuivat ja alkoivat kapinoida. Maverick Hunterit epäilivät Dr. Dopplerin olevan kaiken takana. Niinpä he lähettivät X:n ja Zeron tuhoamaan kaikki Maverickit ja tuomaan Dr.Dopplerin oikeuteen. Mutta pian X:n ja Zeron oli palattava takaisin tukikohtaan puolustamaan sitä. Sitten he lähtivät hoitelemaan tehtäväänsä. Hoideltuaan Dr. Dopplerin miehet Dr. Cain sai selville että Dr. Doppler oli rakentamassa uudenlaista taisteluruumista, jollaista ei ole ennen nähty. Dr.Cain ensin luuli että Dr. Doppler rakensi sen itseään varten, mutta käykin ilmi, että se on Sigmaa varten. X ja Zero eivät oikein voineet uskoa, että hän oli yhä elossa. Syy siihen oli, että Sigman oikea muoto oli tietokonevirus. Niinpä X ja Zero joutuivat tekemään lopun Sigmasta. X voitti Sigman taistelussa jälleen, ja lopuksi Zero (tai vaihtoehtoisessa lopussa Doppler) käytti antivirus-ohjelmaa Sigmaan tuhotakseen hänet. Mutta Sigma ei kuitenkaan tuhoutunut lopullisesti.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Eroja eri versioiden välillä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli julkaistiin alun perin Super Nintendo Entertainment Systemille vuonna 1995. Myöhemmin julkaistut PlayStation-, Saturn- ja Windows-versiot sisälsivät muutamia animaatiopätkiä sekä uudelleenmiksatun soundtackin. Lisäksi näissä versioissa on muistitallennus SNES-versiossa jaettavien salasanojen asemesta.

Kuten X2:n kohdalla, on pelin alkuperäinen SNES-versio nykyään varsin harvinainen ja haluttu peli.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]